SM Entertainment pusă să plătească 20.2 miliarde de woni după o anchetă de evaziune fiscală!

SM Entertainment Ordered To Pay 20.2 Billion Won Following Tax Investigation

Compania SM Entertainment a fost obligată să plătească 20,2 miliarde de woni (aproximativ 18 milioane de dolari), după o anchetă fiscală efectuată de Biroul Fiscal Regional al Serviciului Fiscal Național din Seul.

S-a raportat anterior că cel de-al patrulea birou de investigații al Oficiului Fiscal Regional din Seul a efectuat o anchetă fiscală în cadrul companiei SM Entertainment și a producătorului executiv Lee Soo Man. A fost descrisă ca o anchetă fiscală neregulată, cunoscută sub numele de „anchetă fiscală specială”, după suspiciuni de evaziune fiscală.

Rapoartele au declarat că autoritățile fiscale au detectat depășirea de capital în tranzacțiile corporative ale lui Lee Soo Man. SM Entertainment a răspuns spunând că a fost o anchetă fiscală regulată care a început în luna septembrie anul trecut și că a fost prima de acest fel din ultimii șase ani. Ei au susținut: „Am participat cu seriozitate și așteptăm rezultatele”.

În data de 5 februarie, SM Entertainment a declarat că i s-a ordonat să plăteasca o sumă suplimentară în valoare de 20,2 miliarde de woni în urma acestei anchete. Cu alte cuvinte, suma reprezintă 3,19% din capitalul agenției.

SM Entertainment a mai făcut un anunț: „După ce primim un ordin fiscal, intenționăm să plătim suma suplimentară de colectare înainte de termenul limită de la sfârșitul lunii martie și dorim să intentăm un proces de contestație după aceea”.

De asemenea, SM Entertainment a fost supusă investigațiilor de acest fel în anul 2009 și 2014, iar compania a fost obligată să plătească 10,2 miliarde de woni (aproximativ 9,1 milioane de dolari) după ancheta din 2014.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s