Forbes susține că Baekhyun, Wonho, J-Hope, RM și Rosé sunt vedetele solo K-Pop care ar putea cuceri SUA

Capitol Records Hosts Release Of SuperM's Debut EP, The 1st Mini Album ″SuperM″

Revista Forbes a publicat un articol în care analizează șansele artiștilor solo din K-pop de a cuceri piața americană anul acesta. Traducerea completă a articolului o aveți puțin mai jos.Aproape toate cele mai reușite acte muzicale din Coreea de Sud sunt grupuri, ceea ce este deosebit de diferit de piața muzicală americană. Trupe de băieți și grupuri de fete precum BTS, BLACKPINK, MONSTA X, NCT 127 și SuperM (pentru a numi doar câteva) au reușit să marcheze multe dintre cele mai mari și cele mai istorice impresii în topurile Billboard, deși actele solo au câștigat teren constant pe tot parcursul ultimilor ani.

Multe dintre cele mai mari reușite solo din țara asiatică sunt legate de grupuri iubite, dar asta nu face ca realizările artiștilor să fie mai puțin notabile. Se pare că o mână de vedete intenționează să se întoarcă la aventurile lor solo în acest an, în timp ce pentru altele e probabil târziu pentru orice fel de revenire.

Iată cinci muzicieni solo sud-coreeni care ar putea avea un succes foarte mare în America în 2021.

Wonho

Wonho, muzician nou ca artist solo, a găsit pentru prima dată succesul ca membru al grupului pop sud-coreean MONSTA X, dar în 2019 a părăsit trupa după ce a fost acuzat că ar fi consumat substanțe ilegale. Au fost necesare doar câteva luni pentru ca toate acuzațiile și zvonurile să fie eliminate, moment în care a început să lucreze la restabilirea sa ca vedetă de drept. 

EP-ul său de debut Love Synonym Pt.1: Right for Me a fost în  clasamentul de vânzări Top Album Sales, un fapt notabil pentru cineva care abia s-a îmbarcat într-o aventură solo. S-ar putea să nu mai fie atașat de formația care l-a făcut cunoscut în țara sa natală, dar se pare că Wonho se îndreaptă spre lucruri majore.

J-Hope din BTS

Până acum, majoritatea (dacă nu toți) membrii BTS au lansat muzică pe cont propriu, unii lansând chiar colecții complete, în timp ce alții au împărtășit doar o melodie sau două gratuit.

J-Hope, unul dintre cei șapte membri ai BTS, a făcut istorie când a devenit unul dintre cei cinci artiști solo sud-coreeni care au apărut în topul Billboard 200 și a fost primul care a intrat în top 40 cu o colecție de melodii. În 2018, materialul său de debut Hope World a urcat pe locul 38 pe lista respectivă și pe locul 16 în clasamentul Top Album Sales.

La aproximativ un an de la acel material muzical, J-Hope s-a întors cu un nou single intitulat „Chicken Noodle Soup”, alături de superstarul latin Becky G. Această melodie și-a făcut drumul către Hot 100 și el rămâne încă unul dintre puținii cinci muzicienii solo sud-coreeni care au apărut în acel clasament. Până acum, acea melodie nu a fost conectată la niciun proiect, așa că este foarte posibil ca J-Hope să lanseze un alt material de studio în 2021 și cu siguranță va avea chiar mai mare succes decât primul.

Rosé din BLACKPINK 

BLACKPINK a realizat lucruri incredibile în câteva topuri de la Billboard în 2020, obținând un album de top 10 cu primul lor album lung și câteva hituri au urcat în primele 40 de locuri din topul Hot 100, și asta fără să spune nimic despre victoriile lor față de concurența lor mai puțin urmărită.

Poate că 2021 abia începe, dar deja Rosé, una dintre membrele grupului, a sugerat că muzica ei solo este pe drum. Detaliile sunt rare, dar BLACKPINK este acum atât de mare în America, încât este greu să ne imaginăm că oricare dintre cele patru cântărețe din trupă ar putea lansa ceva fără a avea un impact vizibil.

Baekhyun din EXO

În K-pop, o industrie dominată de cei care lucrează ore întregi și depun eforturi, Baekhyun poate fi cel mai productiv muzician existent. Mai întâi și-a făcut numele ca membru al trupei EXO și apoi în mai mult de o subunitate a acelei trupe. De parcă asta nu ar fi fost suficient pentru a-l face unul dintre cei mai mari artiști sud-coreeni din lume, s-a alăturat și lui SuperM, unul dintre cele două nume din acea parte a lumii care a avut  un album nr. 1 în SUA (celălalt fiind BTS, desigur).

Pe lângă toate acele realizări, Baekhyun lansează și muzică ca artist solo, iar acea parte a carierei sale merge foarte bine. El a apărut în topul vânzărilor de albume atât în 2019, cât și în 2020, primul său album ajungând pe numărul 71, în timp ce următorul a ajuns pe locul 53.

În ritmul în care el cântă muzică nouă, Baekhyun va ajunge absolut în cel puțin câteva topuri Billboard în 2021, acum este doar o chestiune să vedem cât de bine se descurcă și sub ce nume alege să o facă.

RM din BTS

La fel ca J-Hope, RM (fostul Rap Monster) de la BTS a obținut succes solo în plus față de activitatea sa cu trupa de top și, văzând că au trecut câțiva ani de la ultimul său album pe cont propriu, 2021 ar putea asista la revenirea sa … în funcție de programul septetului, desigur. 

În 2018, mono-ul lui RM a ajuns pe locul 26 în topul Billboard 200, ceea ce la acea vreme era incredibil, deoarece foarte puține titluri de la muzicieni sud-coreeni se plasaseră în top 40 pe lista respectivă. Acum, rezultatul nu mai este la fel de spectaculos, dar este sigur că el își va îmbunătăți această poziție cu următorul său album.

Când ne uităm la melodii, RM a găsit mai mult succes în parteneriat cu alte acte și poate continua să facă acest lucru și în 2021. Până acum a reușit ca două melodii să urce în topul de vânzări de single-uri digitale și, în ambele cazuri, a fost vorba o colaborare. Una chiar a intrat în top 10 și el este unul dintre singurii cinci artiși solo sud-coreeni din toate timpurile  care au avut această reușită (trei dintre ceilalți patru rămași fiind colegii săi, membri ai BTS, desigur).

Indiferent de modul în care alege să lanseze muzică RM în 2021 (dacă o va face totuși), este sigur că se va stabili și mai mult ca vedetă în America când o va face.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s