Nevertheless – drama romantică Netflix care privește sexul și relațiile moderne cu sinceritate

Han So-hee in a scene from Netflix K-drama Nevertheless, which offers a frank view of sex and modern relationships.

Cu reprezentările sale oneste ale tensiunilor sexuale și sentimentelor persoanelor LGBT, Nevertheless s-a străduit să găsească un public în Coreea de Sud, dar s-a descurcat bine la nivel internațional.

Deși K-dramele au început să fie puțin mai timide în privința asta, încă nu se arată mult sex – deși scenariștilor le place să danseze în jurul subiectului.

În continuare, spectatorii K-dramelor pot aștepta16 sau 20 de episoade fără să vadă vreun sărut într-un serial. Poate că toată această reținere a personajelor este ceea ce acumulează o tensiune care aduce apoi explozia atunci când protagoniștii se îmbrățișează în sfârșit.

Nevertheless, o poveste de dragoste pentru tineret de la JTBC, difuzată la nivel global pe Netflix, nu merge deloc pe lângă subiect.

Personajul său principal, Yoon Na-bi, interpretat de actrița Han So Hee, face sex cu siguranță. Nabi este o eroină blândă și timidă și se îmbracă modest, dar a avut o relație sexuală cu un artist mai în vârstă decât ea, după care începe o poveste amoroasă nouă și petrece o mare parte din serial implicată într-o aventură cu colegul ei, studentul la artă și fustangiul Park Jae-eon (Song Kang).

Nevertheless Song Kang GIF - Nevertheless Song Kang Han So Hee - Discover &  Share GIFs

Nevertheless Kiss GIF - Nevertheless Kiss Nevertheless GIFs

Având în vedere societatea conservatoare în care trăiește, Nabi se luptă cu această relație și în scurt timp îl va respinge pe Park – atât pentru că interpretează greșit interacțiunile lui cu o altă femeie, cât și pentru că se teme de stigmatul public de a fi asociată cu un playboy cunoscut.

Serialul ajunge la acest punct destul de devreme, lăsând-o pe Nabi să se gândească la care sunt adevăratele ei dorințe pentru restul poveștii. Acesta, desigur, este momentul perfect pentru ca o poveste romantică secundară să intre în viața ei și să o încurce. Numele lui este Yang Do-hyeok și este interpretat de Chae Jong Hyeop.

Luptele de la studii ale lui Nabi reflectă problemele ei personale, deoarece are dificultăți în a-și finaliza proiectul de artă. Profesoara ei îi recunoaște talentul, dar spune că ceva o reține și o împiedică să se exprime pe deplin.

La începutul episodului final, un ventilator cade din tavan în atelierul școlii, distrugându-i sculptura. Cu ajutorul lui Jae-eon, Nabi reușește să salveze și să finalizeze proiectul și găsește pe parcurs cheia autoexprimării.

Numele lui Na-bi înseamnă fluture în coreeană, iar sculptura ei finalizată reprezintă o femeie care își întinde aripile. Acest simbolism dureros  îi aduce laudele explozive de la profesoara ei și un bilet pentru a studia la Paris.

Cu toate acestea, K-drama s-a chinuit să găsească fani în Coreea de Sud, debutând cu evaluări slabe și văzându-și spectatorii scăzând după aceea, dar a fost o poveste diferită la nivel internațional, deoarece serialul s-a clasat constant pe locuri foarte bune pe Netflix, în special în Asia.

Découvrez le poster du drama “Nevertheless” avec Han So Hee et Song Kang –  K-GEN

O parte a succesului vine cu siguranță din apariția lui Song Kang (Sweet Home, Love Alarm), o tânără vedetă cu o bază masivă de fani – 10 milioane de urmăritori pe Instagram și în număr foarte mare, fani aflați în străinătate – care poate juca rolul băiatului rău sexy. Dar, având în vedere locurile în care drama a fost populară, inclusiv multe țări musulmane, este posibil ca povestea, o aluzie clară, la sex, să fi dat totuși atracția unui fruct interzis.

Unii telespectatori au criticat serialul pentru masculinitatea sa toxică. Deși este adevărat că protagoniștii bărbați posesivi au afectat K-dramele romantice făcându-le să involueze  – acesta pare o modalitate ciudată de a ataca serialul.

Cu toate defectele sale, și sunt multe, drama încearcă să fie progresistă și sinceră în ceea ce privește dorința sexuală și relațiile moderne. Telespectatorii care îl etichetează ca fiind toxic nu fac decât să atragă atenția asupra propriilor valori conservatoare.

Pentru a parcurge agitația nesfârșită a lui Nabi în timp ce se luptă cu sentimentele ei conflictuale de dorință și bunăstare, serialul prezintă și o serie de cupluri secundare în grupul ei de colegi de facultate.

Cel mai intrigant dintre acestea este cuplul LGBT format din Yoon Sol (Lee Ho Jung) și Seo Ji-wan (Yoon Seo-a). Dorința lui Sol pentru Ji-wan este clară de la început și trebuie să așteptăm întreaga serie ca Ji-wan să-și recunoască propriul interes, dar nu în multe cuvinte.

Pentru un serial care face aluzie cu bucurie la sexul ocazional, este puțin dezamăgitor faptul că procesul de apropiere dintre Sol și Ji-wan este redus la o singură imagine în care ele se țin de mână sub o masă.

Lee Ho-jung in a scene from Nevertheless.

Apoi, există perechea hetero convențională dintre înflăcărata Oh Bit-na (Yang Hy Jji) și Nam Kyu-hyun (Kim Min Gwi), un tip cool. Cu toate acestea, această pereche a trebuit să fie distrusă în ultimele trei episoade din cauza scandalului in viața reală a lui Kim ( a fost acuzat de înșelăciune). Actorul a fost editat cât mai mult din serial, ceea ce a dus la niște scene bizare de conversație între ei doi, unde vedem doar fața lui Bit-na, în timp ce putem presupune că alte scene au fost tăiate complet. 

În comparație cu alte drame coreene romantice, Nevertheless este filmat destul de frumos, ceea ce compensează oarecum golul narațiunii. Dar  coloana sa sonoră repetitivă este puțin deranjantă.

Mai realist decât alte seriale de gen, K-drama caută să pună în lumină relațiile moderne realiste, ca să nu mai vorbim de o anumită reprezentare queer. Nevertheless sugerează totuși o direcție mai matură pentru romantismul din K-drame.

La final, să sperăm totuși  că un serial și mai puțin ocolitor va prelua această ștafetă și va pune pe masă subiectele considerate tabu până nu de curând din K-drame.

Han (left) and Song in a still from Nevertheless.

Sursa

 

5 gânduri despre „Nevertheless – drama romantică Netflix care privește sexul și relațiile moderne cu sinceritate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s