Filmul animat sud coreean “Prințesa, “condurii roșii” și cei 7 pitici” obține o nominalizare la Oscaruri

Sud coreenii mai au un motiv de mândrie. Filmul animat “Prințesa, “condurii roșii” și cei 7 pitici” a primit o nominalizare de la Academia Americană de Film!

Potrivit companiei de producție sud coreene Sidus Animation, ‘Red Shoes and the Seven Dwarfs‘ (titlul în limba engleză al animației) a fost selectat pe lista primei runde de candidați la premiile Oscar, ediția cu numărul 93, la categoria de animații.

În total 27 de lucrări au fost incluse de listă, printre care și ‘Soul’ produs de Pixar și ‘The Croods 2: A New Age’ de la Dreamwork.

Regizorul filmului animat ‘The Fake‘, Yeon Sang Ho, a avut o nominalizare tot în prima rundă de filme animate la ediția cu numărul 86 a Oscarurilor, dar nu a intrat pe lista finală de candidați.

De ce doar două filme animate sud coreene au primit nominalizări la Oscar? Pentru că procesul de selecție este extrem de complicat și pentru că industria americană domină piața, fiind foarte greu pentru un desen din Coreea de Sud să atragă atenția internațional, cu atât mai mult pe piața din SUA.

Dacă nu știați, filmul a rulat și în România. El a fost mai întâi lansat în Coreea de Sud, în 2019. “Prințesa, “condurii roșii” și cei 7 pitici”  este o animație 3D regizată de Hong Sung Ho și a atras 820000 de spectatori primind și Premiul Prezidențial Award, cel mai mare premiu pentru animații din Coreea de Sud.

Filmul a fost apoi lansat în 123 de țări, iar în septembrie 2020 a pătruns și pe piața americană prin șase distribuitori majori de filme, cum ar fi Lions Gate.

Deși mulți sud coreeni au participat la procesul de producție, “Prințesa, “condurii roșii” și cei 7 pitici” este prima producție animată din Coreea de Sud care intră pe piața americană.

Producătorul Hong Soo Jin de la Sidus Animation a comentat „Este o onoare să fim nominalizați pentru prima rundă de candidați la premiul Academiei de vreme ce este atât de dificil să intri pe piața americană.

Voi ați văzut filmul?

Sursa: allkpop

3 gânduri despre „Filmul animat sud coreean “Prințesa, “condurii roșii” și cei 7 pitici” obține o nominalizare la Oscaruri

  1. Morino

    Eu l-am vizionat de curând și pot să spun că este un film foarte interesant, cu o grafică atrăgătoare și este și unul dintre puținele filme animate văzute de mine, în care personajul principal feminin este gras

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s