Kakao M și Spotify reînnoiesc înțelegerea

Kakao M And Spotify Renew Licensing Agreement

Sute de melodii K-Pop de la Seventeen, MONSTA X & alții revin pe Spotify!

Kakao M și Spotify au anunțat o reînnoire a acordului de licențiere.

La 1 martie, sute de melodii K-pop au dispărut de pe Spotify după ce a expirat acordul de licență global dintre Spotify și Kakao M. Ambele companii au lansat declarații separate cu privire la expirarea acestui acord.

Pe 11 martie, Spotify și Kakao Entertainment (cunoscute anterior ca și Kakao M) au anunțat într-o declarație oficială: „Ambele companii au finalizat discuții despre reînnoirea contractului lor global de licențiere. Ca urmare, conținutul Kakao Entertainment va fi disponibil pe platformele Spotify din întreaga lume, inclusiv în Coreea de Sud. „

O sursă de la Spotify a declarat: „Muzica artiștilor Kakao Entertainment va fi disponibilă din nou pe Spotify pentru fanii lor globali și pentru cei peste 345 de milioane de ascultători Spotify din 170 de țări din întreaga lume. Deoarece misiunea Spotify este de a conecta artiștii cu fanii din întreaga lume și de a prezenta muzică din întreaga lume utilizatorilor noștri, suntem bucuroși că putem ajunge la ascultătorii coreeni nu numai cu aceste piese, ci și cu colecția noastră de peste 70 de milioane melodii și peste 4 miliarde de liste muzicale.”

Spotify a continuat: „Ne menținem angajamentul de a lucra în mod activ la negocieri cu artiști, agenții și deținătorii drepturilor pentru a avea un impact pozitiv asupra sistemului de streaming coreean”. 

O sursă de la Kakao Entertainment a declarat: „Kakao Entertainment și Spotify au finalizat discuțiile pentru contractul nostru de acordare a licenței muzicale și am convenit să reluăm lansarea muzicii noastre în serviciul global, inclusiv în Coreea de Sud. Prin parteneriate diverse din întreaga lume, inclusiv Spotify, ne propunem să îi ajutăm pe artiștii noștri să se conecteze la ascultători din întreaga lume și să creăm oportunități pentru ca oamenii să se bucure de K-pop.”

Kakao Entertainment a concluzionat: „Ne menținem angajamentul de a proteja drepturile artiștilor, agențiilor și deținătorilor de drepturi și de a crește un ecosistem creativ stabil pentru industria muzicală coreeană.”

Nu este încă la fel de clar și dacă numărătoarea de fluxuri pentru melodiile care revin pe Spotify va fi luată de la zero.

Sursa

Un gând despre „Kakao M și Spotify reînnoiesc înțelegerea

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s