I.M, interviu amplu pentru FORBES! Cu un album solo de mare succes, idolul spune simplu: „Sunt Mulțumit”

I.M monsta x solo album duality photoshoot pink im Changkyun godamnnit 2021 solo pink kpop

FORBES concluzionează în titlul interviului acordat de I.M din MONSTA X după debutul său solo oficial : „‘Duality’ este un bun punct de plecare al artistului Hip-Hop global”. Interviul complet îl puteți descoperi puțin mai jos.

Atunci când trupa MONSTA X a început să aibă succes în celebrul Top 40 radio din SUA, esențial pentru orice artist de anvergură, eforturile lui I.M au fost esențiale pentru creșterea succesului trupei K-pop în această țară. Cel mai mic membru al grupului a fost purtătorul de cuvânt și a devenit translatorul din mers al majorității aparițiilor trupei pe piața globală. Faptul că I.M este vorbittor de limba engleză fluent a ajutat foarte mult MONSTA X să se conecteze la publicul internațional. 

Acum I.M are șansa să se exprime singur într-un proiect numai al lui, iar el este clar în cuvintele și intențiile pe care ele are – chiar dacă nu a ales calea cea mai ușoară. 

Duality este o colecție de melodii atent și riguros aleasă, prin care superstarul din MONSTA X își aduce ascultătorii într-o lume neexplorată anterior de acesta. I.M zboară cu ușurință între limbile engleză și coreeană, cu părți în care cântă și altele în care fac rap. Albumul său solo este o declarație a ambițiilor lui I.M de a împărtăși povești care au mai multe înțelesuri și straturi, adunate într-un joc de cuvinte inteligent scris și declarații îndrăznețe.

I.M spune că lansarea piesei “God Damn” ca melodie principală l-a obligat să aleagă un format numai digital pentru albumul său — iar că versurile explicite din titlu ca  “sărută-ma în jos până sunt dezbrăcat” exprimă numai jumătate din esența melodiei. Ca și cântec, “God Damn” analizează suișurile și coborâșurile stărilor unei persoane prin fraza însăși “god damn (la naiba/ o Doamne)” care se folosește atât atunci când ești fericit cât și la supărare. Iar versurile mai senzuale exprimă dorința lui I.M de a-și expune stările emoționale cele mai sensibile și intime, încă de la prima reacție a sa. 

Unele dintre cele mai bune albume hip-hop au nevoie de o cercetare mai adâncă a versurilor și sensurilor acestora, și nu trebuie analizate doar la prima vedere. Titlul albumului lui I.M Duality se referă și la multiplele înțelesuri ale muzicii, dar îi spun ascultătorului și că trebuie să mai asculte piesele măcar o dată pentru a le înțelege pe deplin. Prin alegerea melodiei principale “God Damn”, I.M nu merge pe calea cea mai ușoară, dar găsește povești care îi spun ceva și la care crede să se pot conecta și alții. 

Jeff Benjamin: Felicitări pentru acest album solo.  Ai mai publicat în trecut mixtape-uri și alte colaborări, dar niciodată un asemenea proiect complet. Cum se simți ?

I.M: Da, în sfârșit! A fost în pregătire timp de șase ani. Pare ireal. După lansare, m-am simțit ușurat să văd reacțiile fanilor dar, cel mai mult, sunt satisfăcut de faptul că am reușit să arăt lumii niște povești—poveștile pe care mi-am dorit întotdeauna să vi le împărtășesc cu numele și cuvintele mele proprii. De asemenea, a urcat pe locul 1 în topul Worldwide iTunes pentru albume timp de două zile la rând! Sunt atât de recunoscător că primesc aceste cadouri surpriză. Îmi vedeam de treabă obișnuit când staff-ul meu mi-a spus că sunt pe locul 1 în iTunes, la nivel mondial, și nu mă asteptam și am fost atât de surprins. Și în Coreea, am urcat în multe aplicații de streaming, nu mă așteptam nici la asta.

Jeff Benjamin: De ce ai ales să lansezi acum un proiect solo de anvergură?

I.M: Cu situația creadă de COVID-19, faptul că nu am putut să mă văd cu fanii pentru mai mult timp mi-a doborât oarecum moralul. Desigur, nu mă îndoiesc că ne vom întâlni în curând, dar am vrut să arăt inima mea și emoțiile cât de mult am putut. Am lansat acest album pentru cei care au avut încredere în mine și m-au așteptat. Și pur și simplu eram și pregătit pentru asta acum,  nu a fost ceva de genul “acum ori niciodată.” 

Jeff Benjamin: Ai descris titlul ca fiind “diferența dintre gândurile interioare și exterioare ale unei persoane” într-o declarație din presă. Poți dezvolta?

I.M: Nu am vrut să exprim doar sentimentele mele personale. Am gândit că “dualitatea” este ceva la care fiecare se poate conecta. Cred că toți trăim cu un alt ego al nostru, fie ca e vorba de unul sau mai multe. Modul în care abordăm viața este inconsistent și m-am gândit că toți ne putem simți și speciali și ordinari în același timp. 

Jeff Benjamin: Văd aceste “dualități” cu siguranță în tine. Ești un rapper din MONSTA X, dar și un cântăreț incredibil. Muzica ta poate fi și agresivă și calmă. Cântecele tale sunt și în coreeană și în engleză. Ce dualități vezi tu în tine însuți?

I.M: Cred că am un conflict interior între eu, cel care vrea să facă tot timpul mai bine ca  artist, și eu, cel care vrea doar să fie un om obișnuit. A fost un moment când nu eram sigur dacă eram introvertit sau extrovertit. Uneori, vreau o informație specifică și “precizie,” alte dăți prefer emoțiile în detrimentul faptelor. Ceva cum ar fi aprecierea muzicii sau artei e o chestie abstractă și nu poate fi exprimată în cuvinte precise. În concluzie,  decât să trag linia să spun că sunt așa, am ajuns să admit că sunt multe aspecte care îmi alcătuiesc sinele. 

Jeff Benjamin: Ai scris fiecare cântec din Duality și ai coprodus totul. Ai scris mult și în trecut, dar cum ai asamblat toate aceste cântece?

I.M: Eu întotdeauna mă gândesc întâi la atmosferă, cum să explic acel cuvânt în detaliu, și cum îl oglindesc în interior. Procesul muzical variază mult, deci este greu să spun că am  regulile mele de muzică fxe. Pentru unele melodii, cuvintele îmi sar în minte imediat, în timp ce pentru altele, întâi mă gândesc brusc la o melodie. Sau poate fi vorba de un vers care se naște din acea melodie. Nu am un format. Îmi urmăresc inima și sufletul.

Jeff Benjamin: Sunt aceste cântece poveștile tale personale?

I.M: Ei bine, ar trebui să spun că include poveștile mele personale, dar sper că ascultătorii pot să își proiecteze propriile experiențe și sentimente. Să fiți liberi să interpretați albumul meu ca  și cum ar fi al vostru! Gândiți-vă ca și cum ar fi povestea voastră, orice vreți voi. 

Jeff Benjamin: Să discutăm despre melodia de titlu “God Damn.” Există o dualitate când mințim că suntem fericiți. Poți explica mesajul mai lar?

I.M: Sunt momente când sunt confuz cu privire la ce fel de persoană sunt, dacă sunt sau nu fericit. Fraza “god damn” (“la naiba/ o Doamne”) poate fi folosită atât în momentele rele, cât și în cele bune, deci cântecul conține mai multe dualități. Multe lucruri mi-au trecut prin  minte și cumva treceam printr-un moment greu. Mă gândeam la partea bună și, întotdeauna, ca om, încerci să te gândești pozitiv când treci printr-o situație negativă. Cred că încercam să îmi dau seama de acea situație în zilele care au urmat acelui moment. Toate versurile sunt un fel de metaforă, nu se adresează direct la nimic.

Jeff Benjamin: Viața unui idol pare că se potrivește foarte bine cu “God Damn.” Ai avut momente când a trebuit să minți că ești fericit din cauza carierei tale?  

I.M: Cântecul nu a fost făcut gândindu-mă la viața mea ca idol. Doar am vrut să portretizez un concept de „dualitate” cu care ne confruntăm toți ca oameni. Personal, nu cred că am exprimat tot ce am încă. Acest album solo a ieșit pentru că am vrut să lansez ceva într-un mod oficial, nu ca un mixtape simplu, sau pe SoundCloud și YouTube. Am vrut doar ca toți să știe că fac această muzică și să le arăt cine sunt. Întotdeauna îmi e sete să îmi arăt identitatea proprie, nu sunt doar o persoană care este descrisă doar ca parte a unei echipe sau ca rapper-ul din MONSTA X. Desigur, sunt un membru al acelui grup și am multă iubire pentru el, dar am vrut pur și simplu să mă arăt ca fiind cineva care este puțin mai mult decât atât. Înțelegi ce spun?

Jeff Benjamin: Da, dar atunci ce vrei să arăți?

I.M:  Nu am o pasiune așa de mare să fiu „rapper-ul numărul 1” sau „să îi bat pe toți rapperii, să fiu regele din hip-hop!”. La mine chestia e așa: doar vreau să merg mai departe cu muzica, nu este o competiție pentru mine. 

Jeff Benjamin: De asta a fost lansat ca un album digital în locul unui album fizic?

I.M:  Ei bine, mi-aș fi dorit să îl fi putut lansa ca un album fizic, am spus asta companiei. Dar, la început, versurile melodiei de titlu sunt “19+” [ Echivalentul în Coreea de Sud pentru conținut explicit] deci dacă tipăreșți albumul, fanul trebuie să fie peste 19 ani. O să fie o limită la ce poți tipări și asta e foarte complicat, blah blah blah. Deci am spus “OK, hai să îl facem doar digital.”

Jeff Benjamin: Am găsit că atât de multe dintre aceste cântece au o conexiune între el “Howlin,” “Burn” și“Happy to Die” toate recunosc suișurile și coborâșurile, mersul înainte în viață. Ai o filozofie proprie?

I.M: Dacă astea sunt zilele bune, atunci trebuie să fie și zile grele. Dacă sunt zile grele, trebuie să fie și zile bune. Deci nu ar trebui să te agăți de un moment specific. Nu știu prea multe despre viață încă și am multe de învățat. Dar, dacă împărtășim multe lucruri, nu ar trebui să fie un fel de realizare în viitor? Până la urmă, vreau ca toți cei din jurul meu să fie fericiți.

Jeff Benjamin: Ești genul de om care să facă pe placul celorlalți sau îi pui pe ceilalți înaintea ta?

I.M: Nu m-am gândit la asta serios. Poate pe unii oameni, îi tratez foarte bine, dar nu cred că sunt o persoană care are atât de multă energie încât întotdeauna să le ridic oamenilor moralul și să îi fac fericiți sau să fac lucruri pentru ei. 

Jeff Benjamin: Poți explica melodia “Flower-ed” puțn mai mult? Titlul în engleză este și el interesant.

I.M: Florile care înfloresc frumos se ofilesc la un moment dat și nu trăiesc veșnic. Momentele în care florile se trec și lucrurile din jurul nostru devin amintiri. Melodia descrie emoția și gândurile dintr-un punct de vedere unde cineva rămâne în urmă ca o persoană prețioasă.

Jeff Benjamin: Ai mărturisit că Eternal Sunshine of the Spotless Mind a inspirat melodia “Happy to Die.”

I.M: Melodia a fost prima la care m-am gândit și doar căutam cuvinte și concepte care să i se potrivească și nu  aveam nicio inspirație la acel moment. Deci, doar încercam să mă simt bine, relaxat, și am văzut un film. Pentru că mă cam săturasem de filme agresive sau intense, am încercat să găsesc un film mai vechi pe care să îl pot urmări, odihnitor și cumva confortabil. La finalul filmului, Jim Carey spune “Aș putea muri chiar acum, Clem.” Am zis “Oh la naiba, ăsta e un cuvânt bun—adică, ești fericit dar spui că ai vrea să mori.’” M-am gândit că era foarte interesant. 

Jeff Benjamin: Care sunt momentele din viața ta în care ai fost atât de fericit cât se poate, astfel încât, cum spune cântecul, să poți muri?

I.M: Vreau să simt asta într-o zi.

Jeff Benjamin: Care este obiectivul tău cu acest mini album?

I.M: Cred că scopul final a fost deja atins: să îl prezint fanilor mei. Serios, nu mă așteptam la reacția asta, sunt așa de fericit încât nu știu ce să spun. Nu încerc să ajung în vârful clasamentelor muzicale și nici nu mă uit la ele, dar cu toate astea sunt fericit, nu vreau să mă las influențat de topuri, dar doar vreau să merg mai departe. 

 

Sursa

Un gând despre „I.M, interviu amplu pentru FORBES! Cu un album solo de mare succes, idolul spune simplu: „Sunt Mulțumit”

 1. youabby

  I.M este un tip inteligent si complex,stie ce vrea si tocmai a aratat calea pe care o va urma in proiectele lui solo.ii doresc mult succes si cu siguranta o sa-i urmaresc evolutia!
  Intre timp a aparut si video-ul oficial cu filmarile pentru God Damn si a fost o placere sa-i vad pe baietii din Monsta X alaturi de el,veniti sa-l sustina.
  Multumesc pentru traducere!😍

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s