5 idoli feminini care îndrăznesc să iasă din tipare

5 acte coreene solo feminine care îndrăznesc să fie diferite

Diversitatea muzicii k-pop este lucrul ce atrage atenția lumii întregi de ani de zile.

Cu toate acestea, unele aspecte sunt copiate continuu. Muzica comercială, mișcările de dans sincronizate, hainele și toate lucrurile ce au legătură cu moda definesc mare parte a industriei muzicale coreene.

Există însă artiști ce se disting de ceilalți, producându-și propriile melodii, cu mesaje pătrunzătoare, dezvăluindu-și personalitatea și stilul.

Urmăriți mai jos un top format din 5 mari artiste coreene ce s-au diferențiat de restul industriei K-pop.

 CL – Puternică și independentă

CL este, fără îndoială, una dintre artistele care, chiar și atunci când făcea parte din 2NE1 era considerată un idol K-pop care nu se supunea stereotipurilor. 2NE1 este unul dintre grupurile revoluționare care au lăsat în urmă o impresie puternică. CL a luptat încă de pe vremea în care era lidera grupului pentru a-și forma imaginea de femeie puternică, independentă, pe care fanii ei să o urmărească.

În cea mai recentă revenire ca artistă solo, aceasta a lansat o piesă hip hop care ilustrează foarte bine imaginea sa puternică și transmite un mesaj despre acceptarea de sine: „Răutăcioșii întotdeauna au ceva de spus / Sunt diferită și te înșeli / Știi că nu mă poți ucide”.

CL este o femeie sigură pe ea însăși, încrezătoare în muzica și propriul ei drum. Într-un interviu acordat la Billboard , ea declarat : „Știu exact unde mă duc și ce vreau să fac”.

Baek Yerin – Eclectică și artistică

Baek Yerin a debutat într-un duo numit 15& împreună cu cu Jamie și a devenit cunoscută pentru melodii pop și balade. De curând s-a lansat ca artistă solo, aventurându-se astfel în concepte de vis și melodii calmante prezente pe albumul ei, „Every letter I sent you”. Tonul revigorant, plin de viață și, uneori, dulce-amărui s-a potrivit perfect cu vocea ei liniștitoare și delicată. Muzica artistei nu se încadrează în categoria baladelor puternice sau a melodiilor comerciale, ci are ca scop să transmită publicului mesajul din inima ei.

Pe măsură ce a crescut ca artistă solo, Yerin a început să experimenteze diferite genuri cu scopul de a-și extinde orizontul muzical. În ultimul ei album, „tellusaboutyourself, încorporează pop-ul electric, sintetizatorul (un instrument muzical), și muzica house. Ea este cu siguranță o artistă care se luptă cu stereotipurile pentru a dezvălui publicului semnificațiile profunde ascunse în spatele versurilor compuse de ea. Melodia „0414” se bazează pe sentimentele adevărate ale artistei, aceasta declarând într-un interviu : „Întotdeauna tind să mă tem atunci când întâlnesc oameni noi, iar când întâlnesc o persoană nouă toate grijile mele par că se adeveresc, așa că mă plâng adesea întrebându-mă: „De ce mi se întâmplă mie asta?”’

HA:TFELT – Onestă și cu atitudine

Venind din unul dintre cele mai faimoase grupuri k-pop, Wonder Girls, Yeeun a fost așteptată să își facă debutul de artist solo cu melodii pop captivante. Aceasta însă s-a transformat complet, alegând un nou nume de scenă, HA:TFELT, și abordând melodii oneste în care vorbește despre durere, inimi sfâșiate, dezvoltare și întâmplări diferite. Deși nu este o noutate faptul că idolii K-pop își transmit sentimentele prin muzică, melodiile lui HA:TFELT se diferențiază prin profunzimea lor.

Împreună cu primul album solo, aceasta a lansat și o carte în care vorbește despre bătăliile sale din viața de zi cu zi. Aceasta a spus în timpul unui interviu: „Pentru mine cartea a avut scop terapeutic. Mă duc la consiliere de aproximativ un an, iar terapeutul mi-a recomandat să încep să scriu. Nu eram sigură dacă aș putea scrie sau dacă ceea ce striam mi se adresa mie, dar când am început, totul s-a aliniat. A fost începutul dezlegării emoțiilor complicate pe care le aveam închise în mine”.

Jessi – Sexy și încrezătoare

Cu imaginea ei sexy, Jessi își asumă propriul stil cu încredere. Artista nu lasă niciodată mass-media sau alte persoane să obiecteze împotriva alegerilor ei. Internauții coreeni și publicul larg sunt adesea extrem de critici față de artiștii cu o „imagine proastă”, în special față cei care au tatuaje, vorbesc într-o manieră dură sau pur și simplu cu cei care nu se încadrează în standardele lor de „stea perfectă”, însă Jessi trece cu vederea aceste lucruri și își lasă personalitatea să strălucească prin muzică.

Genul ei nu poate fi încadrat pur și simplu în categoria de rap sau hip hop, deoarece muzica ei îmbrățișează educația multiculturală, Jessi combinând stilul din New York împreună cu cel coreean, formând astfel un mix al originilor sale.

De la începutul carierei, ea și-a inspirat fanii să devină încrezători și să aibă respect de sine. În cel mai recent single „What Type of X„, artista a inclus următoarele versuri: „Sunt un alt tip de fiară / Dar este ok / Nu voi fi cea mai tare / Fii cel mai tare doar pentru tine”.Jessi este o artistă puternică și merită toată atenția pe care a primit-o!

Lim Kim – Îndrăzneță și revoluționară

Probabil că oamenii și-o amintesc pe Lim Kim ca fiind o fată drăguță și tânără cu o voce unică și care cânta vesel într-un videoclip muzical plin de culoare despre faptul că are 20 de ani. Aceasta a luat o pauză de patru ani și s-a întors mai puternică, mai înțeleaptă și mai lipsită de scuze decât oricând. După spusele Billboard, ea se ridică deasupra standardelor „Cutiei K-pop”, îmbrățișându-și identitatea, etnia, gândurile despre propria persoană și despre lume.

Ea se întoarce la istoria bogată a sunetelor tradiționale coreene și le adaugă propriul ei stil modern formând nou stil muzical, fără a-l transforma sau fără a-l transforma într-un produs muzical care și-a pierdut sensul. În schimb, ea creează un sunet de impact care nu poate fi încadrat în nici un gen, combinând versurile englezești cu cele coreene pentru a-și face povestea auzită în întreaga lume. Unii experți muzicali îi identifică muzica ca fiind folk-rock, indie-pop sau pur și simplu de dans, dar asta sfidează în cele din urmă scopul ei inițial : „Trebuie să schimb acest joc / Nu mă identifica din perspectivă masculină / Îmi ridic vocea să fiu auzită / Construindu-mi propria lume”, declară ea în versurile melodiei „Sal-Ki”. „Decolonizează slăbiciunea / Învinge-le sistemul”.

Lim Kim nu a vrut să se elibereze doar de sistemul rigid din industria K-pop, ci și de așteptările industriei și de clasificarea femeilor în special. Ea a spus într-un interviu: „Înainte nu simțeam că nu pot face ceva pentru că sunt [o] femeie. Dar după ce am debutat și mi-am început cariera, oamenii m-au pus într-o cutie care se numește „Femeie”. Sunt atât de multe stereotipuri pentru femeile cântărețe din sistemul K-pop. Trebuie să fii frumoasă sau adorabilă. Trebuie să arăți bine întotdeauna dacă ești un idol feminin. Așadar, a fost cam prima dată când mi-am dat seama că „Oh, sunt cântăreață, sunt femeie”. Ea dezbate acest lucru în versurile melodiei „Mago”, „Femeile se nasc puternice / Ne ridicăm puterea / Ridicați-vă”.

Unul dintre obiectivele sale finale, pe lângă cel de a depăși limitele genurilor și imaginii inventate, este acela de a se conecta cu identitatea ei de coreeancă și de a schimba percepția lumii despre ceea ce este sau ar trebui să fie o persoană asiatică. În aceste timpuri precare în care asiatici se confruntă cu ură, rasism și atacuri brutale, poate muzica lui Lim Kim ar putea însemna atât un răspuns, cât și un strigăt de luptă pentru semenii ei: „Noi trăim vise, făcând vise / Simte-mă, Uitate la mine, regină / Nu mă voi înclina niciodată în fața ta / Acesta este un fenomen asiatic / Femeile galbene să dea înapoi”.

Ce idoli feminini ați mai adăuga topului? Spuneți-ne părerea voastră în comentarii.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s