Youn Yuh Jung face istorie fiind prima actriță coreeană care obține un premiu Oscar + discursul ei inteligent și hilar

Watch: Youn Yuh Jung Makes History As 1st Korean Actress To Win At Academy Awards + Shares Witty Speech

Un nou an, un alt artist coreean premiat la Oscaruri!

Cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar s-a desfășurat pe 25 aprilie (ora locală) la Los Angeles Union Station and Dolby Theatre. Filmul „Minari” a fost nominalizat la șase categorii de premii, printre care categoria Cel mai bun Flm, Steven Yeun pentru cel mai bun actor, Youn Yuh Jung pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Lee Isaac Chung pentru cel mai bun regizor, Lee Isaac Chung pentru cel mai bun scenariu original și Emile Mosseri pentru cea mai bună  muzică originală.

Youn Yuh Jung a fost anunțată ca fiind câștigătoare la categoria cea mai bună actriță în rol secundar, premiul ei fiind prezentat de Brad Pitt, producătorul executiv al filmului „Minari”. Youn Yuh Jung a devenit astfel prima actriță coreeană și a doua actriță asiatică care a obținut un premiu Oscar. Youn Yuh Jung s-a luptat cu Maria Bakalova („Borat Subsequent Moviefilm”), Glenn Close („Hillbilly Elegy”), Olivia Colman („The Father”) și Amanda Seyfried („Mank”) pentru cea mai bună actriță în rol secundar. 

Urcând pe scenă, Youn Yuh Jung l-a întrebat cu umor pe Brad Pitt unde se afla în timp ce filmau la Tulsa, adăugând că a fost onorată să-l întâlnească în cele din urmă. Ea și-a început discursul spunând: „După cum știți, sunt din Coreea. De fapt, numele meu este Yuh Jung Youn. Majoritatea europenilor mă numesc Yuh Yung, iar unii dintre ei mă numesc Yoo Jung. Dar în seara asta, toți sunteți iertați. De obicei, când locuiesc în cealaltă parte a lumii, mă uit doar la televizor. Sunt Oscarurile. Dar chiar și la televizor, doar le vizionăm ca pe orice emisiune de televiziune, așa e pentru noi. Dar eu fiind aici de una singură, nu-mi vine să cred că sunt aici.”

După ce a spus că a trebuit să se „adune”, ea a continuat: „Mulțumiri extraordinare membrilor Academiei care m-au votat. În discursul pe care îl spun de obicei, mulțumesc pentru minunata familie „Minari”. Steven, Isaac, Ye Ri, Noel, Alan. Am devenit o familie. Mai presus de toate, Lee Isaac Chung, fără el, nu aș putea fi aici în seara asta. El a fost căpitanul nostru și directorul meu. Atât de grozav mulțumiri ție.”

„Vedeți, nu cred în competiție. Cum pot câștiga în fața lui Glenn Close? Am urmărit atâtea filme ale ei. Toți cei nominalizați, cinci nominalizați, suntem câștigătorii din diferite filme. Am jucat roluri diferite, deci nu putem concura între noi. În seara asta sunt aici pentru că am doar puțin noroc. Poate sunt mai norocoasă decât voi. De asemenea, poate, este ospitalitatea americană pentru actorul coreean? Nu sunt sigur, dar oricum, vă mulțumesc foarte mult.”

„Aș vrea să le mulțumesc celor doi băieți care mă fac să ies și să lucrez. Deci acesta este rezultatul. Pentru că mami a muncit atât de mult. Și aș dori să dedic acest premiu primului meu regizor Kim Ki Young, care a fost un regizor genial cu care am făcut un film împreună. Primul meu film. Cred că ar fi foarte fericit dacă ar mai fi în viață. Mulțumesc foarte mult. Vă mulțumesc extraordinar tuturor.”

„Minari”, regizat de Lee Issac Chung și bazat pe experiențele sale din viața reală, este despre o familie de imigranți sud-coreeni care încearcă să înceapă o nouă viață în America rurală în anii 1980. În film  joacă Steven Yeun, Han Ye Ri, Alan Kim, Noel Kate Cho, Youn Yuh Jung și Will Patton. Youn Yuh Jung a jucat rolul lui Soonja, care se mută în Arkansas, Statele Unite, pentru a ajuta familia fiicei sale să se acomodeze.

Youn Yuh Jung și-a făcut debutul în 1966. Ea a devenit cunoscută cu drama „Jang Hee Bin” în 1971 și a debutat în film prin „Fire Woman” și „The Insect Woman” a regizorului Kim Ki Young.

Felicitări lui Youn Yuh Jung pentru realizarea istorică!

Urmăriți discursul ei întreg puțin mai jos:

 

Sursa

2 gânduri despre „Youn Yuh Jung face istorie fiind prima actriță coreeană care obține un premiu Oscar + discursul ei inteligent și hilar

  1. jump

    Subtil si puternic evidentiaza discriminarea asiaticilor: „După cum știți, sunt din Coreea. De obicei, când locuiesc în cealaltă parte a lumii, mă uit doar la televizor. Sunt Oscarurile. Dar chiar și la televizor, doar le vizionăm ca pe orice emisiune de televiziune, așa e pentru noi.”

    Apreciat de 2 persoane

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s