5 momente dificile prin care trec idolii k-pop, prezentate de k-drama „Imitation”

Imitation” este o dramă bazată pe un webtoon popular, în care este prezentată viața grea prin care trece o persoană, pentru a deveni un idol k-pop de succes.

Deși s-au difuzat doar 6 episoade până acum, drama a câștigat foarte multă popularitate, deoarece a făcut o treabă bună explicând detaliat momentele dificile prin care trece orice idol, chiar și înainte de a debuta. Puțini fani sunt capabili să înțeleagă faptul că dincolo de aparențele încântătoare, se ascunde un om care obosește și are nevoie de odihnă. Multe dintre aceste situații sunt reprezentate în „Imitation”, folosindu-se de actorii pricepuți, dintre care majoritatea sunt chiar idoli și în viața reală.

Așadar, mai jos aveți o listă cu câteva dintre situațiile prin care trece un idol:

1.Standardele de frumusețe și competiția

 5 Real-Life Struggles Of K-Pop Idols As Shown In "Imitation"

Chiar dacă fanii ajung să iubească membrii unui grup pentru felul în care arată sau talentul lor deosebit, multe dintre companiile respectivilor artiști nu văd situația astfel. Companiile merg pe un obiectiv: Trupele lor trebuie să fie cele mai bune și să aibă succes. Acest aspect aduce comparațiile la care sunt supuși idolii. Deseori, aceste lucruri sunt dăunătoare pentru psihicul grupurilor. Ca exemplu, în dramă, Yujin se compară constant cu Kwon Ryuk și încearcă din răsputeri să îți dovedească adevărata valoare. Pentru unii, această încercare este tristă, deoarece artistul suferă mult ca să-l depășească.

În plus, industria k-pop este cunoscută și pentru faptul că deține un număr de standarde care devin din ce în ce mai toxice. Multe diete nesănătoase vin la pachet cu standardele de frumusețe exagerate. În „Imitation”, grupul SPARKLING are o rutină zilnică de cântărire a kilogramelor. Trei dintre membrii au fost certați într-un mod aspru, deoarece s-au îngrășat cu câteva kilograme. Reacțiile lor sunt unele pline de dezamăgire și tristețe, în timp ce promit că vor reveni la greutatea inițială.

Este rușinos faptul că majoritatea fanilor consideră că dietele sunt un lucru normal, urmând să critice mai apoi un idol când slăbește sau se îngrașă prea mult.

2.Program încărcat

 5 Real-Life Struggles Of K-Pop Idols As Shown In "Imitation"

Drama ne prezintă faptul că idolii au program foarte încărcat. Deseori, aceștia apucă să se odihnească doar în drumul spre următoarea destinație. În episodul 6, Kwon Ryuk se plânge din cauza lipsei de somn și a faptului că nu are timp nici măcar să-și schimbe hainele din cauza programului solicitant. Ne putem imagina cât de dificil este să-ți menții energia când ai de urmat un asemenea program, mai ales când te afli mereu în centrul atenției.

3.Relațiile dintre membrii unui grup

 5 Real-Life Struggles Of K-Pop Idols As Shown In "Imitation"

Este bine știut faptul că idolii leagă prietenii strânse cu membrii trupei în care se află. Din păcate, odată ce faima lor crește, apar tot felul de responsabilități. Membrii depind unii de ceilalți. Dacă un membru greșește, atunci tot grupul va suferi din cauza acestuia.

În „Imitation”, ambele grupuri au trecut printr-o situație asemănătoare. SPARKLING și SHAX au avut diverse conflicte, după ce Kwon Ryuk și Yujin se furișau mereu ca să se întâlnească cu Maha. În timp ce unii membrii îi susțineau, alții îi certau, deoarece acțiunile lor puteau afecta întreaga imagine a grupului.

4. Relațiile interzise și restricțiile

 5 Real-Life Struggles Of K-Pop Idols As Shown In "Imitation"

De asemenea, este știut faptul că mulți idoli semnează contracte stricte care le impun anumite restricții, chiar și când vine vorba despre viața lor personală. Acest lucru este realizat pentru a feri grupul de anumite controverse sau zvonuri care se răspândesc rapid. Există restricții care le interzic membrilor să se întâlnească cu persoane de sex opus sau să lege alte prietenii, în afară de cele cu membrii grupului în care se află.

În exemplul prezent în dramă, Kwon Ryuk a vrut să o conducă pe Maha acasă, după ce aceasta a fost lăsată de menagerul ei într-o locație departe de casa ei. Menagerul a refuzat, deoarece gestul lui Kwon ar fi cauzat probleme atât grupului său, cât și grupului ei, după ce ar fi fost văzuți stând împreună într-o mașină. În ciuda acestui lucru, tot a condus-o acasă. Astfel, s-a expus unui anumit risc.

5.Fanii înfocați

 5 Real-Life Struggles Of K-Pop Idols As Shown In "Imitation"

Fanii sunt esențiali pentru succesul unui grup. Fiecare trupă are câte un fandom. Unele astfel de comunități sunt neiertătoare, în timp ce altele reprezintă un punct de sprijin puternic pentru artiștii lor favoriți.

În „Imitation”, comunitatea de fani numită FINS controlează acțiunile pe care le fac băieții din grupul SHAX. De exemplu, dacă nu le place ceva (cum ar fi apropierea dintre Maha și Yujin) realizează tot felul de proteste gălăgioase, până când membrii trupei își cer iertare pentru faptele lor.

Fanii sunt foarte importanți și când vine vorba de promovarea unei reveniri. Atât în dramă, cât și în viața reală, fanii trimit adesea pachete și cadourilor idolilor când se întâmplă un eveniment important în viața acestora, întocmai pentru a le aminti că dragostea și susținerea lor e mereu prezentă. Deși mulți fani obsedați le încalcă spațiul personal, vor exista mereu fanii reali care vor fi acolo pentru artiști la fiecare pas, pentru a le oferi un sprijin.

Care este părerea ta despre drama „Imitation” și aspectele din viața idolilor pe care le prezintă?

sursa: kpopmap

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s