Kakao s-a retras din a cumpăra acțiuni la SM Entertainment

Kakao s-a retras din lupta împotriva CJ Group pentru a achiziționa acțiuni la SM Entertainment. Prin urmare, există o mare posibilitate ca SM Entertainment, agenția de divertisment de primă generație, să fie achiziționată de CJ Group.

Potrivit industriei de investiții, pe 15 octombrie, compania Kakao Entertainment, care era candidată la achiziționarea acțiunilor, a decis să se retragă. Se pare că Kakao Entertainment a analizat recentele critici conform cărora agenția intră în diferite domenii și se extinde în prea multe direcții.

Pe de altă parte, CJ ENM a transmis o nouă propunere de achiziție lui Lee Soo Man.

Obiectivul de achiziție este de 19,37% din acțiuni, care includ și părțile executive conexe. Având în vedere capitalizarea de piață a SM Entertainment care este de 1,83 trilioane KRW (1,55 miliarde USD), valoarea mizei este de 354,4 miliarde KRW (300 milioane USD). În plus, dacă includeți prima pentru drepturile de administrare, valoarea totală a mizei este de așteptat să fie de 500 miliarde KRW la 600 miliarde KRW (420 milioane la 510 milioane USD).

Un oficial familiarizat cu discuțiile de achiziție a declarat: “Pe lângă maximizarea prețului de vânzare, producătorul executiv are o dorință puternică de a-și continua afacerea principală după vânzarea companiei.” Prin urmare, se discută faptul că CJ ENM cumpără doar o parte din 19,37% din acțiunile deținute de Lee Soo Man, producătorul executiv și alți executivi.

Se evaluează că adăugarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) ale artiștilor aparținând SM Entertainment, care au un fandom global, la ‘canalul’ CJ ENM poate crește valoarea adăugată. De asemenea, poate căuta să-și extindă teritoriul către noi platforme, precum YouTube, TikTok și Instagram.

sursa: allkpop

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s