Cum se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în Coreea de Sud și ce semnificație are?

Imagine

În acest articol veți putea afla detalii despre modul unic în care coreenii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților!

Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub denumirea de Ziua Sfântului Valentin, este o sărbătoare ce comemorează dragostea și echilibrul dintr-o relație. Aceasta se sărbătorește pe data de 14 februarie și are obiceiuri diferite în fiecare parte a lumii.

În Coreea de Sus această sărbătoare se deosebește de restul lumii prin faptul că femeile trebuie să ofere cadouri bărbaților. De regulă, cadourile sunt constituite din ciocolată de casă sau ciocolată personalizată cumpărată din cofetării. Prin oferirea unei cutii de ciocolată, femeile își arată dragostea și interesul pe care îl poartă față de partenerul lor. De asemenea, Ziua Îndrăgostiților oferă femeilor singure prilejul de a își mărturisi sentimentele față de persoanele pe care le plac.

După ce femeile oferă cadouri bărbaților, aceștia ies la o întâlnire romantică în unele dintre cele mai cunoscute locuri ale îndrăgostiților din Coreea de Sud. Cuplurile se plimbă pe strada Samcheongdong-gil, vizitează acvariul COEX sau adaugă un lacăt pe podul turnului N din Seul. Indiferent de locația pe care o vizitează, cuplurile vor fi înconjurate de romantism.

Imagine

După o lună de la Ziua Îndrăgostiților, pe 14 martie, se sărbătorește Ziua Albă. De data aceasta bărbații trebuie să ofere cadouri femeilor pentru a le arăta că sunt recunoscători pentru iubirea și susținerea lor. Este denumită Ziua Albă pentru că această sărbătoare este văzută drept fiind una pură în care bărbații oferă ciocolată albă, bezele sau lenjerie intimă femeilor de care sunt îndrăgostiți. Este o regulă nescrisă care spune că valoarea cadoului oferit de Ziua Albă trebuie să fie de trei ori mai mare decât valoarea cadoului primit de Ziua Îndrăgostiților.

Imagine

Ziua Neagră este o altă sărbătoare ce se leagă de Ziua Îndrăgostiților, iar de această dată este sărbătorită de către persoanele singure. De regulă, grupurile de prieteni ce nu sunt într-o relație se stâng pe data de 14 aprilie și mănâncă un castron de jajangmyeon sau tăiței de fasole neagră. Datorită presiunii puse asupra tinerilor de a se afla într-o relație, multe persoane văd această sărbătoare ca fiind una tristă.

Imagine

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s