Seungri a primit sentința finală a Curții Superme: 18 luni de închisoare

Curtea Supremă a confirmat pedeapsa lui Seungri de un an și șase luni.

Pe 26 mai, Curtea Supremă din Coreea  a menținut pedeapsa de un an și șase luni de la procesul inițial al lui Seungri. El a fost declarat vinovat de toate cele nouă acuzații, inclusiv încălcarea Legii privind infracțiunile economice specifice, încălcarea Legii privind salubritatea alimentară, delapidare, încălcarea Legii privind cazurile speciale privind pedeapsirea  infracțiunilor sexuale, jocuri de noroc obișnuite, încălcarea Legii privind tranzacțiile valutare, medierea prostituției, achiziționarea de servicii de prostituție și instigarea la violență.

Din decembrie 2015 până în ianuarie 2016, Seungri a fost acuzat că a intermediat de mai multe ori prostituate pentru investitori din Taiwan, Japonia și Hong Kong, precum și că a cumpărat servicii de prostituție pentru el însuși, pentru a atrage investiții pentru cluburi și afaceri de investiții financiare.

Mai mult, a delapita 528 de milioane de woni (aproximativ 417 109 USD) de la clubul Burning Sun sub pretextul taxelor de utilizare a brandului pentru Monkey Museum, un bar din Gangnam, și a deturnat aproximativ 20 de milioane de woni (aproximativ 15 801 USD) din fondurile companiei  Yuri Holdings sub pretextul onorariilor de avocat pentru salariati.

În afară de aceasta, Seungri a fost acuzat pentru că a folosit aproximativ 2,2 miliarde de woni (aproximativ 1,7 milioane de dolari) pentru jocuri de noroc la un hotel cu cazinou din Las Vegas, din 2013 până în 2017, și pentru că nu a raportat că a împrumutat jetoane în valoare de 1 milion de dolari din fonduri pentru jocuri de noroc. Seungri a fost, de asemenea, acuzat că a amenințat pe cineva cu gangsteri prin fostul CEO Yoo In Suk, după ce l-a informat despre un conflict care a avut loc cu un alt client în timp ce bea cu cunoscuți la un bar din Gangnam în decembrie 2015.

Deși Seungri urma să fie eliberat din armată în septembrie anul trecut, eliberarea sa a fost amânată, iar el era ținut în închisoarea militară. În prezent, Seungri este transferat într-o închisoare privată. El va locui acolo până în februarie anul viitor pentru restul de nouă luni de pedeapsă.

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s