Coregraful Choi Young Joon vorbește despre controversa în care este implicat VATA

Un alt coregraf își exprimă opinia despre recenta controversă creată.

După ce coregraful VATA a fost acuzat de către fani pentru că a plagiat o mișcare din coregrafia melodiei „Say My Name” de la ATEEZ, mai mulți coregrafi au vorbit despre incident, incriminându-l pe acesta pentru fapta sa.

În data de 14 octombrie, un fost concurent al emisiunii „Street Man Fighter”, cunoscut drept unul dintre cei mai buni coregrafi k-pop, Choi Young Joon, a decis să vorbească despre controversa de plagiat.

Printr-o postare pe Instagram, acesta a scris:

Am ezitat foarte mult să scriu acest mesaj. Ar fi fost totul diferit dacă nu aș fi fost concurent la „Street Man Fighter”. Însă pentru că am fost, am simțit o presiune mare în legătură cu decizia de a lua partea cuiva. Cu toate acestea, cu mare dificultate voi încerca să-mi exprim gândurile. Ambele părți trebuie respectate pentru calitatea artistică a coregrafiilor.

Acesta este un punct de vedere strict personal, pe care îl exprim în calitate de coregraf. Nu vorbesc ca membru 1MILLION și nici ca sunbae a industriei dansului. Vorbesc strict personal. Toți coregrafii țin cont de versurile unei melodii și de starea transmisă de aceasta atunci când realizează o coregrafie.

Coregrafia respectivă, care dorește să creeze o anume imagine a melodiei „New Thing” prin mișcările sale de dans, este una care să reprezinte un om care conduce o motocicletă. În acest proces de exprimare a călătoriei pe motocicletă, secvența de mișcări este asemănată cu alta. După părerea mea, mișcarea din picior din „New Thing” este una cunoscută și utilizată la scară largă. Este o variație a „moonwalk-ului”, iar orice dansator sau coregraf ar știi că este utilizată frecvent. (Am postat un videoclip drept exemplu).

Astfel, părerea mea personală este că nu a avut loc niciun gest de plagiat și nu există nicio parte bună sau rea, așa că ambele părți ar trebui respectate. În muzică și film, există multe producții cu aceeași tematică, dar conținutul diferă. Există, de asemenea, cazuri în care întreaga imagine este creată într-un mod diferit, dar totuși există scene care sunt similare. Consider că acest incident este unul de acest tip.”

sursa: allkpop

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s