Kakao Entertainment este acuzată de împrăștierea informațiilor negative despre trupe de idoli

Kakao Entertainment, care deține cele mai multe acțiuni ale companiei Starship Entertainment (59,73%), este acuzată de împrăștierea informațiilor negative despre trupele de idol competitive.

Luna trecută, s-a dezvăluit că pagina populară de Facebook „Idol Issue”, o pagină cunoscută pentru postările ei, care includ știri generale, zvonuri și controverse, aparține companiei Kakao Entertainment.

După această dezvăluire, mulți internauți trezesc suspiciuni că Kakao ar fi folosit această pagină Facebook pentru „marketing viral”, pentru a beneficia artiștii afiliați companiei și a critica trupele care concurează cu acestea. Kakao este afiliată cu următoarele agenții de divertisment: IST Entertainment, Starship Entertainment, EDAM Entertainment, Flex M, High UP Entertainment și Antenna.

De exemplu, pagina are postări precum „Alegerile stilistice ale trupei LE SSERAFIM au reacții împărțite” sau „Noile ținute pentru scenă ale ITZY obțin păreri împărțite„, și se pare că astfel, grupele au un fel de controverse. Și trupe ca NMIXX și NewJeans au fost menționate în conținut care este într-un fel negativ pentru trupe. Însă, conținutul pozitiv este publicat deseori despre idoli sub Starship Entertainment și IST Entertainment.

Potrivit unui raport, Kakao Entertainment a cumpărat pagina „Idol Issue” cu doi/trei ani în urmă, iar echipa de marketing de muzică de la Kakao s-ar fi ocupat de conținut. Un reporter a comentat: „Acum că s-a dezvăluit că o companie de divertisment deține o astfel de pagină virală, postările negative sunt definitiv problematice.” Un critic a comentat: „Companiile folosind marketing viral cu scopuri negative sunt problematice pentru industrie. Trupele de idoli, mai ales cele dependente de imaginea publică și zvonuri, pot fi afectate de o asemenea tactică.”

Dar Kakao Entertainment a comentat că ei nu au intenționat să împrăștie informație negativă pentru că era o companie terță care a gestionat de fapt pagina.

sursa: allkpop

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s