Membrele GWSN câștigă în procesul pentru terminarea contractelor exclusive cu The Wave Music

공원소녀. 연합뉴스

Grupul GWSN a câștigat în prima instanță în procesul pentru terminarea contractelor exclusive ale membrelor cu agenția lor. Dacă hotărârea va rămâne definitivă, contractele exclusive ale membrelor vor fi terminate, ce le va permite lor să activeze liber.

Potrivit știrilor din 22 ianuarie, pe data de 12 ianuarie Departamentul de Afaceri Civile a Curții Centrale din Seul a dat verdictul în favoarea reclamantului, care sunt cele șapte membre GWSN împotriva agenției lor The Wave Music.

GWSN a debutat în septembrie 2018 și s-a mutat sub The Wave Music în luna iulie 2020, cu înțelegerea că agenția lor Kiwi Media Group trece prin proceduri de reabilitare. Însă, începând cu a doua jumătate a anului 2021, activitățile au ajuns să fie tot mai puține. Recent au apărut zvonuri conform cărora membrele sunt neglijate.

Din situația trupei GWSN dezvăluită în caz, s-a aflat că toate membrele au fost date afară din dormitorul lor pentru că agenția nu a plătit chiria încă din februarie 2022. În luna iulie 2022, sala de practică, care este un loc esențial pentru activitățile de idol, a fost eliberată și curățită, iar toți lucrătorii și managerii agenției responsabili de activitățile trupei GWSN au demisionat.

În particular, după ce agenția nu a acordat atenție regulilor de viză pentru cele două membre străine, Miya, care este din Japonia, și Soso, din Taiwan, au ajuns să plătească amenzi și chiar să aibă cazier. Nu au fost prezentate nici un fel de date care ar confirma existența tranzacțiilor monetare, deci membrele GWSN nu au fost plătite pentru activitatea lor.

Idolii din GWSN au declarat: „După activitățile cu ultimul nostru album din iunie 2021, noi nu am acordat atenție reclamanților până la nivelul în care nu am mai putut activa în divertisment. Contractul exclusiv și-a pierdut complet eficacitatea din cauza managementului și a obligațiilor monetare.”

în acest caz se consideră că contractul exclusiv al idolilor poate fi terminat dacă relația de încredere cu agenția este ruinată, cum ar fi prin lipsa datelor despre tranzacții monetare pentru salarii, mese sau antrenamente. Însă, compania nu a răspuns la proces după 30 de zile de la primirea plângerii, deci procesul de judecată se încheie fără o procedură de apărare. Dacă compania nu apelează în decurs de 14 zile după verdict, hotărârea va fi definitivă.

Într-un Instagram Live din luna octombrie a anului trecut, producătorul trupei, Swin Lee, a spus că compania e dusă și nu mai activează. El a mai spus că la moment The Wave Music este doar o companie „pe hârtie”, fără angajați și oficiu.

Experții din industrie spun că este o situație comună pentru artiști și stagiari să fie lăsați fără susținere din partea agenției lor, cum este și cazul grupului GWSN. Încă din anii 2010, trupe ca Girls Generation și Wonder Girls au avut succes, care au făcut ca agenții mici și medii să debuteze zeci de idoli pe an. În ciuda dezvoltării industriei de divertisment, doar unele trupe primesc popularitate, iar celelalte, care nu reușesc să aducă rezultate bună într-o perioadă scurtă de timp, nu primesc investiții adiționale, iar agențiilor mici le este greu să funcționeze. Dacă un proiect este abandonat din cauza lipsei de investiții, angajații agenției demisionează, iar artiștii rămân doar cu contractele exclusive fără folos.

Un critic de cultură pop, Jung Deok Hyun, a spus: „În trecut, companiile mici și mijlocii produceau trupe de fete pentru că atmosfera spunea că vor avea succes, dar de atunci, idolii au fost lăsați fără susținere și fără posibilitatea de a pleca din cauza contractelor”.

sursa: daum

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s