Fanii K-pop din lumea întreagă ajută la plantarea de pomi în Seul

„Pădurile celebrităților” sunt noul trend în Seul printre fanii K-pop de toate naționalitățile. Pare că fanii ARMY au fost vârful de lance al acestei tendințe.

Conform unui articol al portalului TheKoreaTimes, autoritățile din Seul se așteaptă ca spațiile verzi formate din copaci, plantate în orașul Seul, să devină mai dense în acest an – datorită fanilor K-pop din întreaga lume.

Autoritățile metropolitane din Seul au declarat recent că o nouă rezervă pentru spații verzi de 10 000 de metri pătrați va fi înființată în Parcul Nanji Hangang, la marginea de vest al Seulului, în districtul Mapo. Acolo vor fi plantați copaci cumpărați cu bani donați de fanii K-pop.

Divizia Natură și Ecologie a Biroului pentru Parcuri și Recreere a orașului a declarat că intenționează să înceapă proiectul cu parcurile Nanji de pe malul râului în această primăvară. Ei se așteaptă ca, pe măsură ce popularitatea fenomenului K-pop crește în întreaga lume, să crească și donațiile pentru acest tip de proiecte: „Credem că pădurile celebrităților din Seul reprezintă un model pentru cultura fandom a fanilor K-pop la nivel mondial, pentru a ajuta la conservarea naturii și la apărarea de criza climatică”, a spus un oficial al departamentului. „Vrem să sprijinim pe deplin proiectul, astfel încât acest tip de cultură fandom să se poată extinde în continuare”.

Prin reunirea diferitelor „păduri de celebrități”, fiecare dedicată unei celebrități diferite și având totul într-un singur loc, noul proiect de la Nanji Hangang Park va deveni cel mai mare ansamblu colectiv de celebrități al orașului de pe malul râului Han. 

Până în prezent, au fost plantate nouă păduri de celebrități în Seul. Există trei păduri de celebrități în Jamsil Hangang Park, două în Ichon, două în Gwangnaru și câte una în Jamwon și Yeouido. Cea mai veche dintre acestea este „RM Forest No.1” din Jamsil, înființată în august 2019. Cu donații făcute pentru liderul BTS, au fost plantate 1 250 de plante. O a doua pădure numită după RM a fost făcută în septembrie 2020 în Ichon.

Alți membri ai trupei, Jungkook, V, Jimin și Jin, au și ei păduri numite după ei. Cel mai recent,  „Jin Forest”, cu 10 castani mari, a fost inaugurat pe insula Yeouido din Seul în decembrie 2022. În ianuarie 2023, numărul total de copaci din toate pădurile finanțate de fanii ARMY, a ajuns la 3 900.

Cântărețul solo de trot  Youngtak și Ha Sung Woon de la trupa  K-pop Wanna One le-au cerut fanilor lor să participe și ei la această cauză. Youngtak a fost omagiat cu trei sălcii chinezești și 400 de arbuști Euonymus Alatus în octombrie 2021, în timp ce Ha Sung Woon a fost sărbătorit cu patru cireși Yoshino și 96 de hortensii în mai 2022.

„Fiecare pădure costă în medie între 24 de milioane și 30 de milioane de woni (de la 19 000 de dolari până la 24.000 de dolari) pentru a cumpăra copaci de la firmele locale specialitate din Coreea”, a declarat Cho Yun-hwan de la Seoul KFEM, pentru The Korea Times. „Fanii au colectat banii singuri și ne-au transferat. Au fost mult mai mulți fani locali în Coreea decât cei din afara țării care au contribuit la aceste proiecte.”

Guvernul orașului a declarat că viitoarele păduri de celebrități de la Hangang Park vor include  decorațiile dorite de fani, cum ar fi plăcuțe cu nume pentru idolii lor, modele de amprentă pentru picioare sau mâini, precum și forme în mărime naturală în formele idolilor lor.

„De la muzică la filme și sport, vedetele „hallyu” din diferite genuri vor primi sprijinul guvernului nostru pentru a crea mai multe păduri în parcul Nanji”, a declarat Joo Yong-tae, șeful Biroului de Recreere al Râului Han. „Pădurile ajută cu siguranță la creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la criza climatică și la nevoia oamenilor de a extinde activitățile climatice. De asemenea, sperăm că pădurile vor deveni un alt punct fierbinte al turismului în oraș”.

Cho a spus că inițiativele lor sunt pur voluntare. El a spus că fanii au fost motivați de idolii lor care pledează pentru justiția climatică într-un fel sau altul. „Deoarece idolii lor sunt de neînlocuit, fanii cred că la fel este și pământul”, a spus Cho.

Alt oficial coreean a confirmat că nu s-a cheltuit nici măcar un ban public pentru pregătirea copacilor pentru păduri. „Fanii donează banii cu scopul de a contribui la fond pentru a cumpăra și planta copaci”, a declarat Jang pentru The Korea Times. „Seoul KFEM lucrează cu fanii în angajarea firmelor de arhitectură peisagistică pentru a proiecta și a crea parcuri pentru vedete. Le oferim doar un petec de teren. Pentru cei interesați să planteze copaci sub numele lor, le oferim și instrumentele necesare, cum ar fi lopeți, mănuși. , îngrășăminte și apă.”

 

Sursa

Publicitate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s