HYBE devine cel mai mare acționar al SM Entertainment după ce achiziționează acțiuni în valoare de 422,8 miliarde de woni de la Lee Soo Man

Este oficial: HYBE a semnat un acord cu Lee Soo Man, fondatorul SM Entertainment, prin care devine cel mai mare acționar al companiei.

Pe data de 10 februarie, HYBE a confirmat oficial că a achiziționat o parte de 14,8% din SM Entertainment de la Lee Soo Man pentru o sumă de 422,8 miliarde de woni (aproximativ 334,3 milioane de dolari).

Înaintea acestui acord, Lee Soo Man avea în posesie 18,46% din acțiunile SM Entertainment, el fiind cel mai mare acționar. Mai devreme în această săptămână, Kakao Entertainment a devenit al doilea cel mai mare acționar după ce a achiziționat 9.05% din companie. Această mișcare a fost numită ilegală de către Lee Soo Man și i-a dat motiv să ia măsuri legale.

Săptămâna trecută, directorul general Lee Sung Soo (care este nepotul lui Lee Soo Man) și directorul executiv Tak Young Jun de la SM Entertainment au anunțat viziunea lor restructurată „SM 3.0”, care include ruperea legăturilor cu Lee Soo Man, producătorul timp de 27 ani la SM Entertainment. Câteva zile mai târziu, Kakao a achiziționat partea sa din companie. Lee Soo Man a zburat înapoi în Coreea de Sud și a declarat că dă în judecată SM Entertainment pentru violarea Actului Comercial prin lansarea ilegală de acțiuni fără acordul celui mai mare acționar (Lee Soo Man) în timpul unei dispute cu managementul.

Pe lângă acordul cu Lee Soo Man, HYBE a mai anunțat planurile de a mai achiziționa acțiuni ale SM Entertainment de la acționari mai mici, prin aceasta mărind partea pe care o va deține.

sursa: soompi

Publicitate

Un gând despre „HYBE devine cel mai mare acționar al SM Entertainment după ce achiziționează acțiuni în valoare de 422,8 miliarde de woni de la Lee Soo Man

  1. Pingback: Bang Si Hyuk și Min Hee Jin vor concura pentru poziții de directori la SM Entertainment | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s