Persoanele din industrie sunt împotriva noii legi care va reglementa numărul de ore de muncă ale artiștilor minori

În luna aprilie, Comitetul Culturii, Turismului și Sportului al Adunării Naționale al Coreei de Sud a votat cu succes „Legea Dezvoltării Industriei Artelor și Culturii Populare”.

Fiind cunoscută și ca „A doua lege de prevenire a Crizei Lee Seung Gi”, legea va cere acum rapoartele conturilor financiare ale agențiilor de divertisment să fie prezentate la Comitetul Culturii, Turismului și Sportului cel puțin o dată pe an. Legea va mai încredința Ministerului Culturii, Turismului și Sportului puterea de a trage la răspundere angajații agențiilor de divertisment în caz că sunt suspectați de tranzacții financiare ilegale.

Mai mult, părți din noua lege au extins regulile pentru protecția persoanelor minore active în industria artelor și a culturii populare. Agențiilor de divertisment li se vor interzice violarea drepturilor minorilor la educație și li se va interzice limbajul abuziv și presiunea excesivă în numele păstrării frumuseții. Dar cel mai important, sunt noi specificații stricte pentru orele maxim de muncă permise pentru minori. Persoanele cu vârsta peste 15 ani pot lucra nu mai mult de 35 de ore pe săptămână, cele între 12 și 15 ani au o limită de 30 de ore pe săptămână, iar persoanele sub 12 ani nu pot lucra mai mult de 25 de ore pe săptămână.

Este un lucru bine cunoscut că părți din noua lege au fost influențate de tratamentul pe nedrept la care a fost supus artistul și actorul Lee Seung Gi timp de 18 ani, timp petrecut ca artist sub agenția HOOK Entertainment. Însă, afiliații din industrie afirmă că au fost influențați de noile reguli mai stricte de muncă pentru minori.

Cinci organizații au fost împotriva pronunțării noii legi, afirmând că noile reguli au așteptări nerealiste. Acestea sunt Federația de Management a Coreei, Asociația de Management al Divertismentului din Coreea, Asociația Industriei de Înregistrare din Coreea, Asociația Industriei Agențiilor de Înregistrare din Coreea și Asociația Conținutului Muzical din Coreea, care au prezentat o declarație comună pe 16 mai împotriva noii legi.

Potrivit acestor cinci organizații, regulile pentru orele de muncă ale idolilor minori vor avea un impact real în industria kpop. Ca exemplu, unele membre din NewJeans, IVE și LE SSERAFIM nu vor putea lucra tot programul, având în vedere că machiajul, aranjarea părului, timpul de așteptare și de călătorie dintre locurile programului cad toate în orele de muncă. În cazul programului peste hotare, timpul petrecut în avion cade, la fel, în cadrul orelor de muncă.

Ca rezultat, cele cinci organizații au ieșit înainte să împiedice votarea „legii ce va împiedica creșterea industriei culturii populare” și cer „audierea opiniilor persoanelor din industrie pentru a crea legea”.

Cei care se opun noii legi afirmă că aceste reguli vor împiedica libertatea artiștilor pentru promovările voluntare.

sursa: allkpop

Publicitate

2 gânduri despre „Persoanele din industrie sunt împotriva noii legi care va reglementa numărul de ore de muncă ale artiștilor minori

  1. Pingback: Sub-unitul +(KR)ystal Eyes din tripleS a lansat un teaser MV pentru „Touch+” | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s