Coșmarul nocturn: locuitorii din Seul sunt invadați de muște efemere

Locuitorii din partea metropolitană a Seulului sunt stresați de cantitatea enormă de muște ce apar în fiecare noapte. Aceste insecte largi, fiind cunoscute ca muște efemere orientale, apar în roiuri enorme în jurul râului Han în perioada lunii mai.

Acestea sunt găsite de obicei în locuri cu apă curată, cum este râul Han în cartierele Gangdong-gu, Gwangjin-gu, Songpa-gu și Seongdong-gu din Seul, dar Yangpyeong, Namyangju și Hanam din provincia Gyeonggi-do.

Muștele efemere, ce au un corp de 2 la 3 cm și măsoară 4-5 cm cu aripile întinse, nu prezintă un pericol pentru animale sau plante, întrucât nu transmit boli cum o fac muștele sau țânțarii.

Însă, cantitatea nemiloasă a acestor insecte este ceea ce cauzează multe probleme. Ele sunt atrase de lumini puternice, zboară deseori în jurul luminilor stradale și a bannerelor centrelor comerciale, iar mulți locuitori sunt nemulțumiți de roiurile enorme de insecte.

Chiar dacă ciclul natural al lor este de 4 sau 5 zile, acumularea insectelor moarte pe jos este încă o problemă din cauza numărului. Internauții care au văzut poze și-au exprimat indignarea, comentând că aceste insecte trăiesc puțin dar reușesc oricum să aducă ghinion locuitorilor apărând în număr foarte mare în fiecare an.


sursa: allkpop

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s