Instrucțiuni pentru noii autori!

Bună! 🙂

Bine ați venit pe acest blog! Acum faceți parte din echipa noastră și vă urez mult succes la scris articole și la cât mai multe postări!

Pentru că sunteți noi, trebuie să cunoașteți câteva lucruri despre articole și despre realizarea lor. Mai jos v-am pregătit câteva instrucțiuni care o să vă ajute.

1. Versiunea de WordPress

 • Prima dată, dacă folosiți versiunea de mai jos trebuie să citiți instrucțiunile din acest articol.

 • Dacă folosiți versiunea nouă, aveți tutorialul.

O să vă las un tutorial pentru scrierea și postarea unui articol, însă citiți neapărat și regulile de mai jos.

2. Articolele

 1. Un articol are mereu un TITLU care nu trebuie să fie foarte lung.
 2. Un articol are mereu o INTRODUCERE.
 3. Articolele nu trebuie să fie foarte scurte, adică nu sunt acceptate posturile ce au 3 paragrafe a câte o propoziție și 10 poze/videoclipuri. Trebuie să aibă minim vreo 3 rânduri.
 4. Trebuie să folosiți DIACRITICE.

*Mai sunt câteva chestii, dar pe care o să le amintesc mai jos, întrucât necesită o importanță mai mare.

3. Continue Reading…./Citește mai departe

Vedeţi că sub fiecare articol după poză sau după un rând/introducere apare „Continue Reading….”?/Citește mai departe…/Continuă lectura…  Dacă selectați această opțiune nu o să mai apară întreg postul pe prima pagină. Și așa este mai bine, deoarece o să-i facă pe cititori curioși și o să dea click pe știre. Plus, arată și mai frumos.

4. Pozele/Videoclipurile

În articole, pozele stau mereu pe mijloc. De asemenea, pozele nu trebuie să fie foarte mici și nici foarte mari, să se întindă pe tot articolul.

Pozele le luați cu copy/paste sau selectați imaginea și folosiți combinația de taste ctrl+c/ctrl+v.

La fel și cu videoclipurile, copiați link-ul clipului și dați paste în articol. Dacă nu vă merge, nu apare clipul în articol, folosiți următoarea exprimare – Puteți vedea linkul aici. –  iar în termenul aici inserați link-ul videoclipului.

! Şi vă mai rog ceva: NU încarcaţi poze din calculator când faceţi un articol cu mai multe poze. Rezumaţi-vă la ale trage din locul respectiv în post. Dacă se tot încarcă din calculator, memoria blogului se va încărca şi astfel nu vom mai putea încărca poze importante.

5. BOLD/ITALIC

Bold sau Italic – mereu apare problema aici.

Într-un articol, de fiecare dată când apare pentru prima data numele unui artist/ trupă/companie /album /emisiuni scrieți cu bold. Dacă mai apare numele respectivului artist/trupă /companii, le scrieți fără bold. (ex. Heechul a fost la un restaurant. Acolo, Heechul s-a întâlnit cu prietenul său, Leeteuk, și au vorbit despre albumul ‘EXODUS’ al trupei EXO care este de la aceeași companie cu ei – SM Entertainment.)

Când apare pentru prima dată titlul unei melodii, îl scrieți cu italic. (ex. Melodia Bad Boy îmi place mult, dar prietenei mele piesa ‘Bad Boy’ nu i se pare așa frumoasă.)

Italic mai folosiți și când traduceți ceva care este spus de un idol/artist/companie. (ex. a spus ”Că membrii BTS sunt toți prietenii lui.”)

Când apare pentru a 2-a, a 3-a etc. oară titlul unui album, piese sau emisiuni, le puneți ghilimele, cum am scris mai sus.

Simplu, nu-i așa?

6. Dați click aici.

Când inserați un link trebuie mereu să se deschidă într-o nouă filă.

Pentru a face faza cu inserarea unui link într-un scris sus în meniul postului este un buton cu „Insert/edit link, dar pe care îl veţi putea apăsa numai după ce veţi selecta bucăţica de text căreia vreţi să îi puneţi un link.

! Şi tot acolo bifaţi şi căsuţa cu „Open Link in new tab”.

7. Sursa

La articole care sunt traduse exact la fel sau aproape la fel, trebuie înserate link-urile. (ex – Sursa/Sursa: koreaboo și inserați ori ca în prima variantă ori folosiți a 2-a variantă și inserați linkul în koreaboo)

La articolele care doar luați o parte din ele și mai inventați voi ceva pe acolo sau nu luați tot, scrieți doar sursa, fără să mai inserați link-ul. (ex – Sursa: allkpop)

8. Categoriile

Fiecare articol va face parte dintr-o categorie.

 • Știrile intră la Știri.
 • Scandalurile/știrile mai fierbinți intră la Controverse.
 • Lansările de melodii/teaserele la Muzică/Lansări.
 • Pictorialele la Modă.
 • Articole de tipul [CCC] și diferite topuri intră la Internet.
 • Articolele în care nu se vorbește despre idoli/trupe/actori/drame intră la Random Stuff.
 • Articolele care nu țin de industria divertismentului coreean intră la Buzz.
 • Topurile personale sau articolele ce țin de părere unui autor intră la Nota Autorului.

! Chiar dacă faceți voi un articol și este o știre intră la Știri, nu la Nota Autorului.

9. Tagurile

La fiecare articol se pun taguri.

Cele mai multe taguri sunt deja reţinute de blog aşa că doar începeţi să tastaţi şi tagul va apărea. Dacă totuţi un tag nu apare înseamnă că nu a mai fost folosit până acum. Doar trebuie să scrieţi numele trupei pe care vreţi să o tăguiţi.

! Când scrieţi despre un anumit membru al unui grup, la taguri puneţi numele trupei din care acesta face parte.

!! Dacă trupa s-a destrămat, nu mai puneți la tag numele acesteia, ci numele artistului. Când se vorbește într-un articol despre o trupă care s-a destrămat, puneți la tag numele trupei.

!!! Despre emisiunile și serialele care se scrie cel mai des, puneți la tag titlul dramei/show-ului. (Running Man, Knowing Brother etc.)

9. Citirea comentariilor

Nu este nevoie să daţi accept comentariilor. Atunci când veţi primi un comentariu sau like nou la articolul vostru, pe clopoțelul din partea dreaptă de sus a ecranului va apărea o bulină portocalie.

 10. Articolele cu versuri

Le scrieţi mai întâi într-un fişier Notepad cu spaţii între strofe cu tot şi apoi îi daţi copy şi paste aici. Vă uitaţi la celelalte versuri postate înainte pentru a vedea cum trebuie să arate articolul. Puneţi versurile între ghilimele.

Sub poză, trebuie să puneți numele idolilor și să alegeți o culoare pentru fiecare.

! Nu începeți să traduceți versuri imediat ce ați început activitatea pe blog.

Cam acestea au fost lucrurile pe care le-am avut de spus. În rest, vă urez succes la postat și să vă distrați pe acest blog minunat! 🙂 🙂 🙂

Publicitate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s