De ce să vă uitați la drama „Mr. Sunshine”

Iubitorilor de K-drame dar și celor interesați să descopere ceva nou din cultura și istoria coreeană, sau pur și simplu o  producție tv de calitate, vă invit să citiți câteva motive pentru care K-Drama „Mr. Sunshine” merită să o urmăriți.

Cu un buget uriaș (peste 1 milion de dolari per episod), „Mr. Sunshine” a atras atenția încă de la început: filmări făcute în patru anotimpuri, în toată Coreea de Sud, un casting de excepție, costume de epocă și scene de război, utilizarea unui număr uimitor de figuranți străini și niște platouri de filmare imense, efecte speciale pe măsură etc..

Până aici, găsiți suficiente motive în cifre care să vă motiveze să aruncați măcar o privire la acest nou serial, care a bătut deja recorduri numeroase, în ceea ce privește producția.

Evident, ca mâncătoare pe pâine de K-drame ce sunt, am început și eu să urmăresc serialul, care recunosc că m-a captivat deja, și iată și argumentele mele principale:

1.Partea istorică a scenariului este bine scrisă, credibilă și realistă: serialul prezintă niște personaje principale prinse în plină epocă a primei industrializări, care are efecte globale: plin expansionism american, războiul cu Spania pentru cucerirea de noi teritorii, în care Coreea, în era tradiționalistă Joseon și rămasă în urmă, ajunge să fie un pion în mâna diferitelor mari puteri.

Scenariul oferă multe detalii ale unor evenimente istorice din Coreea care s-au întâmplat în realitate, deci pentru cei curioși să cunoască o bucată din formarea istoriei Coreei moderne, drama este mai mult decât interesantă și utilă.

De asemenea, scenele filmate în mediul rural, la palatul imperial sau în casele nobililor din Joseon redau cu mult realism modul în care trăiau în trecut coreenii și șocul avut atunci când s-au deschis către cultura vestică.

2.Personajele sunt complexe și excelent intepretate de actorii stelari din casting:

Lee Byung Hun, Kim Tae Ri, Yoo Yeon Seok și Kim Min Jung au intrat perfect în pielea personajelor pe care le au de jucat și intepretează magistral rolurile. Privirile lor sunt uneori atât de intense și de pline de înțeles, că nu mai este nevoie de cuvinte. Personal, îmi este greu de spus care dintre ei merită premiu la acest capitol, fiecare aducând caractere complexe și pe care spectatorul dorește să le descifreze.

Va fi interesant de urmărit aici atât cine este trădătorul dintre cei patru (poate cel mai puțin suspect personaj este cel al lui Kim Tae Ri) și ce legături viitoare se vor țese între cei patru protagoniști, mai ales romantice.

Deocamdată, jocul lor de-a șoarecele si pisica, în care fiecare dintre ei studiază cu mare atenție celelalte personaje, intr-o așteptare strategică, este captivant și evident că scenariul de o calitate deosebită este și el de mare ajutor.

3. Serialul dezvăluie caractere feminine cum vedem mai rar in drame: este o remarcă făcută de cei de la Soompi cu care sunt perfect de acord. personajele feminine sunt niște fete rele, care te fascinează, determinate să nu facă ce le spune societatea (adică să fie bune gospodine). Fiecare în felul ei luptă pe ascuns. Kim Tae Ri face politică și se antrenează cu mișcarea de rezistență în secret, iar Kim Min Jung este proprietara unui hotel pentru străini, de unde poate afla toate informațiile de la negocierile celor mai influenți oameni.

 

4. Personajele masculine sunt HOT: Lee Byun Hun este la fel de sarmant și hipnotic ca de obicei, iar Yoo Yeon Seok…. nu am crezut ca un bărbat îmbrăcat in kimono poate fi atât de sexy:

5. Regia și coloana sonoră sunt deosebite: filmările prezintă scene parcă desprinse din filme, trecerile de la o scenă la alta și de la un timp la altul sunt naturale, iar despre coloana sonoră, deși nu știu prea multe detalii, are un amestec de stiluri foarte fain. Am identificat două melodii ale caror mv-uri le găsiți puțin mai jos:

6.Fiecare episod pare un film, transformând serialul într-un fel de film în mai multe serii. Acest fapt este datorat tuturor celor de mai sus, care însumate înseamnă un serial extrem de complex și cu filmări calitative.

În speranța că nu v-am plictisit cu observațiile mele, si cu rugamintea de a fi înțelegători cu stilul amator al acestei prime „recenzii” pe care o fac, vă invit cu toată inima să faceti o incursiune fantastică in epoca Joseon și să urmăriți drama „Mr. Sunshine”.

 

2 gânduri despre „De ce să vă uitați la drama „Mr. Sunshine”

  1. Antonia

    Chiar m-ai făcut , să îmi doresc , să urmăresc episodul….P.S. pentru primul articol scris de tine , este foarte bun (nu îmi dădeam seama că ești începătoare. Succes în continuare!)

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s