“Parasite” devine primul film coreean care ajunge în fruntea box office-ului japonez în ultimii 15 ani

“Parasite” Becomes 1st Korean Film In 15 Years To Reach No. 1 At Japanese Box Office

Enormul succes al filmului ”Parasite” l-a propulsat pe locul întâi în box office-ul japonez.

”Parasite”, al cărui regizor este Bong Joon Ho, este primul film coreean care a atins, în ultimii 15 ani, acest rezultat, după ”A Moment to Remember” din 2005.

Potrivit unui reporter din industria de divertisment din Japonia, filmul a încasat suma de 370 de milioane de yeni (aproximativ 3,3 milioane USD) din 276 de cinematografe din întreaga Japonie, în perioada 15-16 februarie, ajungând în fruntea box office-ului.

Venitul cumulat înregistrat a fost 2.5 miliarde de yeni (aproximativ 22.7 milioane USD). Asta transformă ”Parasite” în cel de-al treilea film coreean cu cel mai mare succes din Japonia, după filmele din 2005 ”A Moment to Remember” și ”April Snow”. Vedetele din primul film menționat anterior, Jung Woo Sung și Son Ye Jin, au ajutat filmul să atingă o valoare de 3 miliarde de yeni (aproximativ 27,3 milioane USD), iar Son Ye Jin a din a jucat și alături de Bae Yong Joon în ”April Snow”, film care a obținut 2,8 miliarde de yeni (aproximativ 25 de milioane USD).

Weekend-ul trecut, celelalte filme clasate în box office-ul japonez au fost ”1917”, clasat pe poziția a doua, melodrama japoneză ”Love is Hard for Otaku” pe locul trei, și filmul de groază japonez ”Howling Village”, care a ocupat cea de-a patra poziție. După premiera sa de pe 27 decembrie, ”Parasite” a ajuns inițial pe locul 5 în box office-ul japonez, dar a urcat apoi pe locul 1 după ce a câștigat patru premii Oscar la începutul acestei luni.

Sursă: soompi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s