BTS se alătură campaniei #BlackLivesMatter, trupa lasă un mesaj de susținere pe Twitter + va dona bani!

BTS присоединились к движению #BlackLivesMatter | YESASIA

BTS spune „NU” discriminării rasiale!

După cum probabil știți deja, în Statele Unite au pornit un șir de proteste împotriva discriminării rasiale, acestea răspândindu-se rapid și în alte state ale lumii, inclusiv în cele din Europa. Pentru a-și exprima susținerea, mai multe celebrități din întreaga lume, printre care și BTS, și-au exprimat punctul de vedere prin intermediul rețelelor de socializare.

Pe 4 iunie, grupul de băieți de la agenția Big Hit Entertainment și-a actualizat contul de Twitter, postând un mesaj cu hashtag-ul „#BlackLivesMatter”. Băieții au scris: „Suntem împotriva discriminării rasiale. Condamnăm violența. Voi, noi, cu toții avem dreptul să fim respectați. Vom rămâne împreună.”

De menționat e faptul că BTS este una dintre multele victime ale discriminării rasiale, trupa suportând de mai multe ori batjocura și insultele haterilor.

La scurtă vreme după apariția acestui mesaj pe Twitter, fanii din întreaga lume s-au adunat pentru a-și exprima și ei susținerea. Prin urmare, mai multe hashtag-uri au ajuns în trend la nivel mondial.

De asemenea, presa din Coreea de Sud a dezvăluit că BTS și Big Hit Entertainment intenționează să doneze bani fondurilor dedicate mișcării „#BlackLivesMatter”. În legătură cu acest proiect, cei de la Big Hit au declarat: „Intenționăm să donăm bani, ne aflăm în plin proces. Destinatarii banilor nu au fost determinați, nici suma pe care urmează să o transferăm”.

sursa

32 de gânduri despre „BTS se alătură campaniei #BlackLivesMatter, trupa lasă un mesaj de susținere pe Twitter + va dona bani!

  1. Tay

   Nu pot să nu remarc lipsa de compasiune și de solidaritate din partea artiștilor K-POP pentru protestele și manifestanții / protestatarii din Hong Kong, unde de mai bine de 1 an au loc proteste masive împotriva guvernului local care face jocul Chinei comuniste în a suprima autonomia, drepturile și libertățile Hong Kong-ului!
   Vă spun eu: absolut nimic!
   Toată lumea trebuie să înțeleagă cu Partidul Comunist Chinez (PCC) este un pericol pentru întreaga umanitate și de asta ei trebuie opriți la Hong Kong până când nu e prea târziu!

   Dar desigur, artiștilor și agențiilor K-POP nu-i interesează principiile democrației și libertății, ci doar interesele lor financiare!
   Principiile democrației și libertății trebuie să primeze în fața intereselor financiare dacă chiar te consideri un adept al democrației, libertăților și drepturilor fundamentale!

   Apreciază

   Răspunde
   1. Tay

    Și pentru persoana care a reacționat cu „Haha”, aș vrea să știu ce este așa amuzant în acest mesaj? Desigur, numai un / o bolșevic(ă) comunist(ă) se poate bucura de situația disperată din Hong Kong!

    Vă las mai jos un filmuleț despre violențele asupra unor oameni nevinovați din Hong Kong :

    [video src="https://en.wikipedia.org/wiki/File:HK_police_storm_Prince_Edward_station_and_attack_civilians_20190831_11pm.webm" /]

    Vizionare cu folos!

    Apreciază

    Răspunde
    1. Tay

     Dar ce treaba are K-Pop-ul cu situatia politica din SUA, cu miscarea Black Lives Matter (BLM) si cu tot ce se intampla acolo?! Spune-mi si mie! Tu ce crezi? Poate esti mai luminat(ă) si imi explici.

     Nu de alta, dar atat Hong Kong cat si Coreea de sud fac parte din Asia de Est si deasemenea coreeni si chinezii fac parte din aceeasi rasa !!!!! S-ar putea ca si Coreea de sud sa fie afectata de aceasta situatie in viitor, mai ales ca este vecina cu China care vrea sa-si extinda dominatia in regiune.

     Plus, faptul ca artistii K-POP se promoveaza masiv in Hong Kong si ca este posibil ca multi dintre protestatarii de acolo sa le fie fani! De asta artistii K-Pop ar trebui sa simpatizeze cu manifestantii din Hong Kong! Asa mi se pare ca ar fi normal si moral din partea lor!

     Astept raspunsul tau!

     Apreciază

     Răspunde
     1. Dumi

      K-pop-ul este un gen muzical, iar ei sunt niste artiști, cântăreți nu sunt parlamentari, diplomați și nici nu fac parte din vre-o instituție sau organizatie politică deci nu ar avea nici un motiv sa se implice in situatia Chinei care e foarte delicata.
      Legat de BLM, e vorba de lupta împotriva rasismului (rasismul exista peste tot si in Coreea) nu e o problemă politica. BLM si situația din China sunt două lucruri diferite nu poti sa le compari.
      Oricum aici nu e vorba de faptul că amândouă țările fac parte din Asia, problema e destul de sensibilă și trebuie să studiezi ca sa înțelegi.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Tay

       Păi BTS nu erau trupa K-Pop care a ținut un discurs la ONU? Și ONU nu este o organizație politică? Nu este Organizația Națiunilor Unite? Asta înseamnă că s-a cam ales praful de acel discurs din păcate dacă nu și-au manifestat susținerea și față de manifestanții din Hong Kong.

       În schimb, o putem da ca și exemplu pe Greta Thunberg, care este doar o eleva de liceu de 17 ani care este foarte implicata în domeniul ei de protecție a mediului. Nici ea nu este parlamentar sau diplomat.

       Sau cel mai bun exemplu este John Lennon din legendara trupă The Beatles, care a fost pe față și un activist politic! De exemplu, John Lennon a militat pentru încetarea războiului din Vietnam. John Lennon, la fel ca și cei din BTS era tot un cântăreț!

       Nimeni nu le cere celor din BTS (de exemplu) să se înscrie în politică, să devină parlamentari sau președinți dar din punct de vedere moral ar fi putut să-și manifeste susținerea față de manifestanții pro-democrație din HK la fel cum au făcut-o și cu cei din BLM.

       Uite aici un exemplu despre marea influență pe care a lăsat-o lumii John Lennon. După cum puteți observa, acesta se numește Lennon Wall, nu BTS Wall !
       https://en.wikipedia.org/wiki/Lennon_Wall_(Hong_Kong)

       Niciun artist K-POP nu și-a manifestat susținerea față de manifestanții pro-democrație din HK. În plus, toată situația asta mă face să cred că aceștia susțin BLM doar ca să câștige mai mulți fanii în SUA.

       Și în ceea ce privește rasismul, mie mi se pare că este și o problemă politică, având în vedere că unii vorbesc despre rasismul instituțional (nu știu cât de real / ireal este) …

       Apreciază

       Răspunde
       1. tsukiko2002

        Niciodată nu se va alege praful de discursul ținut de BTS la ONU , pentru că a fost ceva memorabil.
        Dacă spui că din punct de vedere moral ar fi putut să manifeste susținere pentru HK , același lucru putem spune despre toți idolii k-pop, nu doar de BTS ,unu la mâna ,doi la mâna ei nu susțin BLM doar pentru atrage fanii ci pentru că le pasă cu adevărat.
        Situația din HK este una delicată, nu oricine așa din senin poate să scrie pe rețelele de socializare un mesaj de susținere și da BTS nu sunt oricine ,la fel ca restul idolilor, totuși chiar dacă ar face acest lucru , ce s-ar schimba ? Ei sunt artiști k-pop, nu au nicio treabă cu politica , situația din HK trebuie rezolvată de autorități de cei de la conducere ,nu de niște artiști.
        Oricât de mult s-ar zbate societatea chiar și cei mai celebri artiști, oricum cei de la conducere au puterea în mâinile lor.

        Apreciat de 1 persoană

       2. Dumi

        Vad ca cam bati câmpii. Tot vorbesti despre diferite aspecte si faci comparatii cam fără sens. Eu zic sa te informezi mai mult. Iti mai zic un singur lucru, problema Chinei si HK este o problemă mai DELICATA, nici politicienii si conducatorii nu vorbesc prea deschis despre asta. Nu stiu daca stii dar conflicte se pot forma foarte usor, mai ales în astfel de situații. Asta nu e un joc de copii, nu e atat de simplu si nu e un lucru in care sa se bage niste artiști k-pop. Nu stiu cum sa iti zic dar nu toti is interesați de politică. Au treburile lor, daca ii interesa partea asta isi alegeau alta cariera.
        Si nu stiu cum sa iti zic, dar Greta Thunberg si John Lennon sunt niste activiști. Nu toata lumea poate si e dispus să facă asta

        Apreciază

      2. Iulia

       Daca esti atat de afectata, implica-te draga tu in ceva. Nu poti sa vii tu cu romane si sa ne spui de ce BTS ar trebui sa faca ceva. Nimeni nu este obligat sa se implice in ceea ce nu vrea. E o stiuatie delicata acolo. Hai sa nu mai „sfatuim” idolii ce si cum sa faca. Ei nu sunt niste robotei pe care sa ii coordonezi cum vrei tu. Pe voi nimic nu va multumeste.. daca nu fac ceva, „de ce nu faceti, implicati-va”.. daca se implica „si ce? Trebuia neaparat sa o faceti public?” . Mai vedeti-va voi de viata aia a voastra si lasati oamenii in pace. Nu te chinui sa imi raspunzi cu o alta teorie si cu alte dovezi pentru ca nu le voi citi.

       Apreciază

       Răspunde
       1. Tay

        Dar atunci de se bagă în situația din SUA? Ce treabă au ei cu Black Lives Matter (BLM) și cu protestele din SUA?

        Dacă mergem pe logica asta, în problema asta tot guvernul / statul SUA trebuie să le rezolve situația asta, nu artiști!!!

        Ce gândire puerilă!

        Apreciază

 1. Pingback: Agențiile interzic idolilor să vorbească despre mișcarea #BlackLivesMatter, BM din KARD recunoaște acest lucru | K-POP ROMÂNIA

 2. tsukiko2002

  Scumpii mei 💜💜💜💜💜💜💜, știam eu că vor susține acest lucru.
  Unde e persoana care spunea că Jin e rasist. Unde ești???🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤔🤔🤔

  Apreciază

  Răspunde
  1. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 ❦

   Nu a zis nimeni pe acest site ca Jin ii rasist :)))) Fata a citit undeva si a intrebat pe acest grup daca ii adevarat. Asa va place sa infloriti si sa exagerati.

   Apreciază

   Răspunde
     1. tsukiko2002

      Acum este o perioadă mai grea pentru BTS ,totuși înainte toți credeau fiecare zvon apărut de nicăieri. Înțeleg că acum haterii au mare bucurie de la evenimentele mai recente , totuși vor veni și vremurile bune cât mai curând.

      Apreciază

      Răspunde
  1. jwalker

   Jay Park, CEO H1ghr Music si AOMG. Artistii din ambele agentii sunt foarte activi, donatii si posturi cu info. Daca vrei sa te implici, o faci. Nu-mi veniti (vorbesc la general, nu ma adresez direct tie) cu ‘oricine se poate implica din ‘ spate’, nu e nevoie de postari online’. Nu merge asa, cand ai o platforma si tu nu o folosesti, nu e destul sa nu fii rasist, trebuie sa fii anti-rasist pentru ca lucrurile sa se schimbe. Mai ales cand tu faci $$$ profitand de pe urma culturii afro-americane.

   Apreciază

   Răspunde
   1. 𝐽𝑢𝑙𝑖𝑎 ❦

    Am zis eu altceva? :)))
    Multi idoli sunt anti-rasism si au aratat asta de-a lungul anilor prin multe donatii (si nu doar pentru anti-rasism) si prin hainele cu mesaje pe care le poarta etc. Daca nu posteaza o data nu inseamna ca nu sustin cauza sau ca nu a donat. Pentru Covid au donat chiar foarte multe celebritati dar s-au mentionat doar un sfert dintre ele.
    Bineinteles ca ajuta foarte mult ca ei posteaza, ca fac public asta. Dar daca fanii au internet, conturi si timp ca sa verifice postarile lui oppa/unnie, cu siguranta au si televizor si acces la internet ca sa vada ce se intampla in lume.
    Nu pot sa neg ca fac problema cunoscuta si ca influenteaza fanii, dar au si fanii o mentalitate si nu cred ca trebuie sa le spuna cineva la tot pasul ce sa faca. Cum ai zis si tu „Daca vrei sa te implici, o faci.”
    Donam doar daca doneaza oppa/unnie? Donez doar pentru ca oppa/unnie mi-a zis sa o fac? Nu donez pentru ca nici oppa/unnie nu a facut-o? Sau cum? :))))

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. jwalker

     n-ai inteles ce am vrut sa zic, ma repet. NU e de ajuns sa nu fii rasist, trebuie sa fii si anti-rasist pentru ca lucrurile sa se schimbe. A.k.a e foarte bine si sa donezi in ‘anonimat’ dar cand vorbim despre o cauza atat de importanta, asta nu e de ajuns. Faptul ca iei in ras importanta folosirii unei platforme, nu e ok. Da, fie ca vrei sa recunosti sau nu, sunt persoane ce afla de asta tocmai din postarile lui unnie sau oppa. Nu e strict vorba despre donat, ci despre info importante care trebuiesc sa circule. Media schimba firul narativ dupa bunul plac.

     Apreciază

     Răspunde
     1. iulia067

      Cherry
      Da..ei chiar pot face asta. Si poate sunt multe donatii care nu au fost transmise catre media. Dar aici intervine ceva. Am vazut anumite cazuri in care, unii artisti erau dur criticati pentru ca nu donau pentru anumite cauze, desi poate acei artisti au donat, dar nu au facut-o public. Aici, consider ca aceste lucruri se fac publice doar pentru a evita astfel de lucruri sau pentru a incuraja lumea sa doneze. Sunt unii care, daca doneaza idolul lor, o vor face si ei.

      Apreciază

      Răspunde
 3. Tay

  @tsukiko2002 : Dar de John Lennon ai auzit / citit ? Și războiul din Vietnam la acel moment era o situație foarte foarte delicată dar asta nu l-a oprit pe Lennon să se implice. El cum a putut?! Ca și el era tot un cântăreț! Ai auzit de Lennon Wall ? Acestea există în toată lumea. În schimb nu există niciun BTS sau K-POP Wall…

  Oricum tot ce a făcut Lennon sau Greta Thunberg pentru lume este mult mai important și peste discursul răsuflat al celor de la BTS la ONU.

  Dar nu oricine are principii solide. Doar puține celebrități de pe lumea asta sunt cu adevărat susținători ai democrației, drepturilor și libertăților!

  Știu că adevărul nu vă convine dar asta este realitatea.

  Apreciază

  Răspunde
  1. Tay

   @tsukiko2002 : Dacă tu spui că BTS nu au nicio influență politică asupra lumii, de ce spui că discursul lor la ONU a fost atât de memorabil ?!

   Aceștia ar fi trebuit să-și manifeste susținerea față de manifestanții pro-democrație astfel încât să atragă atenția opiniei publice din toată lumea, ca lumea să conștientizeze gravitatea situației.

   Apreciază

   Răspunde
   1. tsukiko2002

    Sincer nu înțeleg care e problema ta , ori ai prea mult timp liber ori ți s-a pus pata pe BTS. Înțeleg că nu ți-a plăcut discursul lor de la ONU ,totuși nu înseamnă că e răsuflat. Înțeleg că îi idolatrizezi pe Greta Thunberg și John Lennon sau mai știu eu ce , dar nu uita că BTS sunt idoli și nu activiști sau nu știai?
    Se vede că nu ai înțeles comentariul meu ,unde am zis eu că ei nu au influență politică, eu am zis că ei nu au treabă cu ea , deoarece sunt artiști.
    Și cine ești tu să spui că nu oricine are principii solide , de unde știi tu care sunt principiile lui BTS sau la oricine te-ai referit ?
    Unde este scris că trebuiau să-și manifeste susținerea față de manifestațiile din HK , de ce anume te-ai legat de ei , de restul idolilor care au o influență la fel de mare , de ce nu spui nimic ?
    Tu vezi doar ceea ce vrei să vezi și ce spui tu nu e realitate ci RĂUTATE , spui de ce nu susțin cauza x sau y , dar când făceau ceva bine ,nu vedeai nu ?

    Apreciază

    Răspunde
    1. Tay

     Eu deja m-am plictisit de subiect dar în fine, voi răspunde cât mai succint și mai clar ca să înțeleagă toată lumea și să nu mai fie niciun conflict:
     1, Dacă ai fi citit și tu mai bine mesajele mele, ai fi înțeles că m-am referit la toți idolii K-POP, nu numai la BTS. Tu ai impresia că m-am referit numai la BTS doar pentru că apare numele lor în titlul articolului.
     2. Din câte știu eu, BTS a fost singura trupă K-POP care a ținut un discurs la ONU. De asta am pus un ușor accent pe ei.
     3. Spre deosebire de BTS, Greta Thunberg și John Lennon au mai făcut și lucruri practice, nu doar să dea din gură și nu cu dublu standard. Greta Thunberg a avut curajul să-i critice pe față / în mod direct pe marii lideri ai lumii și nu a pățit nimic! Asta înseamnă o personalitate puternică. Dacă îmi arăți ce au făcut BTS bun pentru umanitate (înafară de muzică că nu merge argumentul ăsta) poate am să-mi schimb părerea. Adu-mi dovezi.
     4. Presupun că BTS și alți artiști K-POP au fani și în Hong Kong? Artiști K-POP cu ce i-au ajutat pe tinerii din HK care se luptă pentru valorile democrației și libertății împotriva totalitarismului comunist? Poate îmi explici și mie.
     5. Mă deranjează nespus de mult faptul că voi îi considerați pe cântăreții K-POP perfecțiunea întruchipată, că sunt atât de puri și că nu au niciun defect, că nu pot greși niciodată și că veșnic ei au dreptate și că ar ajuta alți oameni mai mult decât o fac alții din afara K-POP-ului.
     6. Au fost și sunt personalități pe lumea asta care au avut mult curaj să-și manifeste principiile decât idolii voștri K-POP și trebuie să recunoașteți asta! Mai bine nu te mai implici în activități politice dacă nu ești bun sau dacă o faci doar pentru unii (cum ar fi cazul BLM vs HK)!
     7. Nu idolatrizez niciun om. Voi sunteți cei care faceți un cult cvasireligios pentru artiști K-POP, de asta îi numiți IDOLI! Voi sunteți la fel ca și săracii ăia din Coreea de Nord care îi se închină lui Kim Jong-un (de nevoie). Să sperăm că vă veți maturiza peste câțiva ani!

     Cam asta am avut de spus!

     Apreciază

     Răspunde
     1. tsukiko2002

      Mi s-a confirmat lucrul că ai mult prea mult timp liber , m-ai bine ai face și tu ceva util pentru umanitate decât să îi critici pe alții.
      Ai spus o mulțime de lucruri, unele au acolo un sens oarecare , iar altele …
      Cine ești tu să judeci fanii kpop ? Dacă îi critici așa dur , ce m-ai cauți pe acest site ?
      De ce spui voi ? Unde am zis eu că îi consider pe idol perfecțiunea întruchipată sau idoli , ce eu le-am pus acest nume ,dacă așa îi numesc ce pot eu să fac ,să le zic maneliști ,doar pentru a nu îi numi idoli sau ce.😂😂😂
      Ai pomenit și de Coreea de Nord , Serios?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Cine se închină ,ca și nord coreenii ,idolilor , cine ? Cam prea multe scenarii îți faci în cap .
      Iarăși i-ai pomenit pe cei doi , doar pe ei îi știi?
      Ceri dovezi cu ce au făcut BTS pentru umanitate? Pe bune ?😂😂
      1. Au făcut lucruri , nu zic că au făcut ceva nemaipomenit , dar au făcut, donau bani pentru diferite cauze si probabil multe lucruri pe care nu le știm. Și de ce să nu pomenesc de muzică, dacă ei asta fac . Repet ei sunt idoli , artiști, cântăreți cum vrei tu și nu activiști sau politicieni.
      2. Sunt artiști, nu este ca și cum ar fi obligați să facă ceva și înainte să comentezi de alții, m-ai întâi gândește-te ce ai facut tu pentru umanitate ? Ca să faci lucruri bune , nu trebuie să fii celebru sau altceva.
      3. Atâta timp cât autoritățile din HK nu rezolvați problema , ce puteau faci idolii ? Crezi că totul se rezolvă cu faima și fanii ? Ei bine nu .
      Cred că eu și cu tine nu vom ajunge niciodată pe aceeași undă, este deja evident , tu crezi ce vrei .

      Apreciază

      Răspunde
      1. Tay

       Te inșeli amarnic draga mea! Eu cred că voi aveți prea mult timp liber!
       Nu sunt eu aceea care face o obsesie (ca să nu spun altceva) pentru vreun cântăreț / trupă / actor și pierde timp prețios citind articole stupide care nu te ajută efectiv cu nimic pe tine personal sau profesional. De fapt, la niciun alt cântăreț / trupă / actor (înafară de K-POP) nu am găsit vreun site (românesc desigur) în care să scrie cineva ca disperatu’ „50 de articole / zi” despre acel cineva cum se întâmplă aici. Nu am văzut atâta obsesie pentru cineva și atâția disperați care să scrie în fiecare zi.

       Altceva înafară de K-POP mai știi? Mai asculți și alte genuri? Muzică clasică asculți?

       Iar dacă chiar te interesează așa de mult persoana mea, te informez că am făcut donații pentru destule cauze (cum ar fi pentru oamenii bolnavi de cancer) și am participat la acțiuni de voluntariat încă din liceu pentru protecția animalelor și a mediului și am destui prieteni care fac același lucru. Tu știi câte animăluțe nevinovate sunt abandonate?

       Dar am constat faptul că refuzi cu desăvârșire să răspunzi la următoarea întrebare: cu ce-i ajută pe manifestanții BLM „susținerea” celor de la BTS? Că acolo tot autoritățile / guvernul trebuie să rezolve problema. Nu așa spui tu de Hong Kong? Eu cred ca este același lucru.

       Am fost și eu o fană K-POP care pierdea ore întregi citind articole aiurea, când puteam face în timpul ăla lucruri mai bune pentru persoana mea și pentru alții din jurul meu până când am descoperit asociațiile de protecția animalelor și m-am implicat!
       M-ai intru din când pe acest site ca să văd dacă se postează ceva cu adevărat interesant dar rareori se întâmplă.

       Acesta este ultimul meu mesaj așa că nu te obosi să-mi răspunzi. Nu are rost să ne mai contrazicem! Fiecare este liber să facă ce vrea și să creadă ce vrea.

       Apreciază

       Răspunde
       1. luminita rata

        Doamne-ajuta ca-i ultimul mesaj.
        Incepusem sa cred ca ai uitat sa-ti iei pastilele de dimineata si nu eram sigura cand o sa-si dea seama personalul medical .
        Acum m-am linistit.

        Apreciază

 4. Tay

  @Dumi: Dar atunci de se bagă în situația din SUA? Ce treabă au ei cu Black Lives Matter (BLM) și cu protestele din SUA?

  Dacă mergem pe logica asta, în problema asta tot guvernul / statul SUA trebuie să rezolve situația asta, nu artiști!!!

  „Si nu stiu cum sa iti zic, dar Greta Thunberg si John Lennon sunt niste activiști”.
  Zău așa? Atunci de BTS au susținut un discurs „istoric și memorabil” la ONU, care este o organizație politică?

  Apreciază

  Răspunde
  1. Tay

   Dacă mergem pe logica asta, tot guvernul / statul SUA trebuie să rezolve situația asta, nu artiști!!!

   „Si nu stiu cum sa iti zic, dar Greta Thunberg si John Lennon sunt niste activiști”.
   Zău așa? În primul rând, John Lennon a fost activist dar şi artist. În al doilea rând, de ce BTS au susținut un discurs „istoric și memorabil” la ONU, care este o organizație politică?

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s