Grupuri k-pop create sau produse de alți artiști k-pop!

Pe măsură ce idolii k-pop avansează în carieră, unii își deschid propriile case de discuri și produc noi artiști.

Producătorii din spatele acestor 5 grupuri k-pop au fost ei înșiși idoli sau foști cântăreți!

B1A4

B1A4 a debutat ca grup de 5 membri în 2011 sub compania WM Entertainment. A fost primul grup de băieți produs de agenție, care a fost fondată de Kim Jung Soo, debutat drept cântăreț în 1995. Mai apoi, acesta și-a schimbat numele în Lee Won Min, înainte de a-și înființa casa de discuri în 2008.

Ciipher

Ciipher este un nou grup de băieți care a debutat în luna martie 2021 sub compania R.A.I.N, care a fost fondată de cântărețul Rain în 2015. Artistul a fost în industria divertismentului din 1998 și a ajuns chiar să apară în câteva filme de la Hollywood datorită succesului său major ca idol și artist k-pop.

Oh My Girl

Trupa Oh My Girl este colega de agenție a grupului B1A4, în cadrul WM Entertainment și este primul grup de fete lansat de companie, debutând în 2015. Fetele au fost cunoscute de către publicul coreean ca fiind surorile mai mici ale celor din B1A4, chiar dinainte de a debuta și au lansat și o melodie scrisă de Jinyoung, membru B1A4, pe un mini-album din 2016.

ONF

ONF, abreviere de la „On and Off”, a debutat tot sub WM Entertainment în 2017 ca al treilea grup k-pop lansat de Lee Won Min. Membrii sunt împărțiți în echipe ON și OFF, care se reunesc pentru a forma un întreg, ONF.

TRI.BE

TRI.BE a debutat în luna februarie a anului 2021 sub compania TR Entertainment, care este deținută de producătorul popular, Shinsadong Tiger, care a creat și majoritatea hiturilor trupei EXID. Shinsadong Tiger, al cărui nume real este Lee Ho Yang, a făcut echipă cu LE din EXID pentru a forma și debuta grupul TRI.BE, în colaborare cu Universal Music Group.

De asemenea, este de menționat pentru cei care nu știau, că Yang Hyun Suk, fondatorul și producătorul companiei YG Entertainment, a fost idol al primei generații  în trecut, fiind membru al trio-ului Seo TaiJi and Boys, care a revoluționat muzica din Coreea, fiind primul grup pop din țară.

Aici poate intra și producătorul și directorul companiei JYP, Jin Young Park, care a fost idol și cântăreț înainte să fondeze compania în 1997.

Yang Hyun Suk Says Park Jin Young Is Better Than Him At Making Girl Groups | Soompi

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s