DJ-ul german care a comparat trupa BTS cu COVID-19 a fost retrogradat

Pe 24 februarie 2021, pe postul radio german Bayern 3, după ce a fost redat coverul făcut de BTS piesei Fix You de la ColdplayDJ-ul Matthias Matuschik, a comparat în direct trupa cu coronavirusul.

De asemenea a comentat despre cover că este o blasfemie, iar despre grup că este – „un virus nasol pentru care sper că va exista un vaccin în curând.” După afirmații sale controversate, DJ-ul a primit un mare val de ură și a fost acuzat de rasism.

În urma acestora, Matthias Matuschik și-a cerut scuze public, unde a spus – „Nu am nimic împotriva Coreei de Sud. M-ați acuzat de xenofobie doar din cauze unei trupe de băieți coreeană. Am o mașină din Coreea de Sud. Am cea mai tare mașină.” 

Multe persoane au considerat că nu a fost sincer pe deplin când și-a cerut iertare, iar situația a rămas nesoluționată. Astfel, în data de 27 mai, a fost anunțat că Matuschik nu va mai găzdui show-ul radio, ci în schimb va face podcasturi pentru muzica locală bavariană începând cu luna iunie.

Măsura luată este considerată o retrogradare din funcție, deoarece în loc să prezinte o emisiune de 3 ori pe săptămână care are o durată de 3 ore , podcastul acestuia va fi difuzat o dată sau de două ori pe lună.

Cu toate acestea, Bayern 3 a declarat că schimbarea nu are legătură cu criticiile primite de Matuschik – „Nu există nicio legătură directă cu acuzațiile de rasism pe care Matthias Matuschik le-a primit în februarie. La acea vreme, Matuschik era supărat că trupa coreeană a făcut un cover unei piese hit de la Coldplay, insultând astfel artiștii. Atunci, Matuschik și Bayern 3 și-au cerut scuze„.

Ce părere aveți?

Sursa: allkpop

 

5 gânduri despre „DJ-ul german care a comparat trupa BTS cu COVID-19 a fost retrogradat

 1. Goter

  „un virus nasol pentru care sper că va exista un vaccin în curând.”
  Sa vina vaccinul mai repede atunci! Ca eu nu mai puport virusul bts!

  Apreciază

  Răspunde
  1. Arrietty

   Normal că ești de partea rasistului german. Doar vă asemănați mult, nu? Cine se aseamănă se adună, iar comentariul tău este la fel de ridicol. Măcar scrie corect cuvintele și folosește și tu diacritice, arată că nu faci degeaba română la școală

   Apreciază

   Răspunde
  2. Taetae💜

   Gater, de tine când scăpăm? Simpla ta prezenta din comentarii dăunează. Cum e sa urmărești fiecare reușită a celui mai bun grup la nivel global? Când o sa avem nevoie de păreri irelevante te sunam noi, pana atunci ramai un frustrat/o frustrata.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s