Regizorul serialului „Squid Game” neagă acuzațiile care susțin că serialul are un caracter misogin

Hwang Dong Hyuk clarifică neînțelegerile care au făcut unii telespectatori să creadă că aspecte ale serialului ar fi misogine.

În timp ce serialul coreean „Squid Game” devine rapid unul dintre cele mai mari titluri Netflix, acesta nu este scutit de critici. De fapt, mulți telespectatori coreeni au acuzat emisiunea de misoginie. Potrivit acestora, spectacolul a portretizat femeile într-o lumină nedreaptă, cu tentă misogină. Directorul de producție al serialului, Hwang Dong Hyuk, a negat însă acuzațiile.

În mod special, când vine vorba de personajul lui Han Minyeo, telespectatorii au considerat că faptul că ea a recurs la favoruri sexuale pentru a supraviețui, precum și pentru a câștiga anumite sume de bani, este un concept misogin, furând astfel lumina reflectoarelor. În serial, ea folosește sexul pentru a se apropia de șeful gangster, încercând să intre sub protecția lui. Pe lângă asta, figurile pictate în camera VIP erau, de asemenea, exclusiv feminine și erau folosite ca decor, fapt pe care mulți îl văd precum o degradare a femeilor, ele fiind privite ca niște obiecte.

În ceea ce privește acest lucru, regizorul Hwang Dong Hyuk a explicat că personajul lui Han Minyeo a demonstrat doar că era cineva care ar recurge la orice mijloace pentru a se salva dintr-o încurcătură atât de gravă. El a crezut că este pur și simplu o portretizare a comportamentului uman și a instinctelor de supraviețuire care ies la suprafață în cele mai dificile situații.

Pe de altă parte, el a susținut că nu toate figurile pictate erau feminine. Directorul a declarat: „A fost ca să arate acțiunile cuiva care poate face orice (să supraviețuiască) într-o situație extremă. Am considerat că este o acțiune pe care un om ar face-o dacă ar fi pus în cea mai dură situație. În ceea ce privește figurile pictate, m-am gândit că acesta este un spectacol al celor cu putere și am vrut să evidențiez cât de departe vor discrimina și ridicula ei alți oameni. Nu toate figurile pictate erau feminine. Fiecare VIP a avut alături o femeie și un bărbat ca figuri. Nu este corect să spunem că este o discriminare a femeilor. Am folosit pictura corporală pentru a arăta cum VIP-urile tratează toți oamenii mai slabi ca pe niște obiecte”.

Datorită sensibilității situației globale privind sexismul, ar fi fost imposibil ca regizorul Hwang Dong Hyuk să nu dea nicio declarație în care acesta să își explice intențiile din spatele procesului de creare a serialului care a cucerit întreaga planetă, „Squid Game”.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s