Un internaut explică diferența de albume vândute de NCT 127 în Hanteo și Gaon + de ce trupele K-pop nu pot intra în Billboard dacă nu sunt de la Big Hit

Pe 17 septembrie, NCT 127 a lansat cel de-al treilea album întreg ‘Sticker’.

Deși idolii au vândut 761.000 de copii în prima zi de la lansare pe Hanteo, vânzările au scăzut semnificativ a doua zi din cauza sărbătorii Chuseok și au continuat să scadă timp de o săptămână, până când Hanteo a oprit complet livrarea sau să ofere informații despre vânzări/

În prezent, NCT 127 a vândut 1,2 milioane de albume pe Hanteo și 2,2 milioane pe Gaon. Deși vânzările Hanteo ale tuturor artiștilor sunt actualizate zilnic, la trupa NCT 127 au fost actualizate pe 30 septembrie, adică la 2 săptămâni după lansarea albumului.

În timp ce fanii sunt curioși de actualizările întârziate, fanii au început să vorbească despre decalajul dintre vânzările Hanteo și Gaon.

Unii internauți de pe Nate Pann au explicat această situație. De asemenea, au explicat motivul pentru care alte grupuri nu pot ajunge în topul Billboard, chiar dacă se vând bine în SUA.

Iată postarea:

“Recent, haterii vorbesc mult despre decalajul dintre Gaon și Hanteo.

În primul rând, Big Hit (HYBE) este singura companie k-pop care a încheiat o înțelegere în 2017 cu cei mai mari retaileri din Statele Unite și Canada, precum Amazon și Target. De asemenea, Weverse a devenit comerciantul de primă mână. Așadar, fiecare vânzare de albume de la BTS, TXT, Enyphen și alți artiști Big Hit din Statele Unite și Canada contează pentru Billboard, Gaon și Hanteo în același timp.

SM, YG, JYP și alte companii nu au încheiat o astfel de înțelegere cu retaileri americani – Amazon și Target. Deci, atunci când un fan din SUA cumpără un album, acesta contează fie pentru Gaon și Billboard, fie pentru Gaon și Hanteo, fie doar pentru Gaon.

Acesta este și motivul pentru care artiștii Big Hit se clasează întotdeaunape poziții mai înalte decât ceilalți în topurile Billboard. De exemplu: cu ceva timp în urmă Stray Kids, ATEEZ și TXT au revenit aproape în același timp. Vânzările lor de albume au fost Stray Kids > ATEEZ > TXT, dar în timp ce TXT s-a clasat pe primul loc în topul Billboard, Stray Kids și ATEEZ nu s-au clasat în Billboard. Cu toate acestea, dacă verificați clasamentele globale de vânzări ale albumelor de pe Hanteo, Statele Unite sunt # 1 pentru Stray Kids și ATEEZ și # 4 pentru TXT în ceea ce privește vânzările. Aceasta înseamnă că Stray Kids și ATEEZ au vândut mult mai multe albume decât TXT în SUA, dar doar pentru că agențiile lor nu au o înțelegere cu Amazon, Target etc., nu au putut să figureze în Billboard. De fapt, există atât de multe grupuri k-pop care sunt populare în SUA și vând foarte bine, dar vânzările lor sunt calculate fie pentru Billboard, fie pentru Hanteo. Fanii trebuie să acorde prioritate unui clasament, așa că preferă Hanteo.”

Comentarii internauților au fost:

1.[+82, -7] Apropo, vânzările de la albumul „Sticker” au fost întârziate din cauza celor de la Hanteo

2.[+53, -6] (Cele mai populare grupuri k-pop din SUA)

3.[+27, 0] De ce fanii ARMY sunt presati în privința asta? Autorul nu spune că BTS nu se vinde în SUA. Ei spun doar că grupurile de la Big Hit au un avantaj în topurile Billboard în comparație cu trupele celorlalte companii.

4.[+27, -15] Iată-ne din nou.

5.[+20, -26] Deci NCT 127 a vândut un milion în Europa?ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

6. [+30, -9] Deci, BTS a vândut 700 de mii acolo? ㅋㅋㅋㅋㅋDeși Big Hit este singura companie care are o înțelegere cu retailerii americani-canadieniㅋㅋㅋㅋ

7.[+16, -19] Vânzări de albume în SUA în 2021

sursa: allkpop, pann

Un gând despre „Un internaut explică diferența de albume vândute de NCT 127 în Hanteo și Gaon + de ce trupele K-pop nu pot intra în Billboard dacă nu sunt de la Big Hit

  1. mariagrafu

    Are perfecta dreptate acel internaut … Da, este pentru prima dată când dau dreptate unei persoane în mediul online când se discuta asemenea subiecte, însă, daca stau să mă gândesc, mama mea a locuit în America până în vară și o rugam pe ea constant să-mi cumpere tot felul de chestii legate de K-pop, evident, albumele de la BTS, TXT și enhypen ajungeau într-un timp record, fiind și foarte ușor de primit ( într-o săptămână maxim daca erau lansate ) … In schimb, albumele de la celelalte trupe K-pop ajungeau chiar și într-o lună, deși ele erau lansate…. Tipurile Billboard sunt decise de aceste vânzări în masă mai ales în America unde sunt extrem de multi cumpărători.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s