Marele impact economic pe care BTS l-ar putea avea dacă ar ține 10 concerte în Coreea de Sud

O analiză a arătat că dacă BTS ar susține 10 concerte pe an în Coreea de Sud, s-ar produce un impact economic de 12.2 trilioane de won (9.9 miliarde de dolari).

Institutul Corean de Turism și Cultură a anunțat pe 20 aprilie 2022 că: „Dacă BTS ar susține un singur concert în Coreea de Sud, în timpul perioadei de după pandemia de coronavirus, atunci efectul valului economic va atinge 677.6 miliarde de won (550 de milioane de dolari).”

Acestă estimare este rezultatul analizei făcute de Centrul Cultural Industrial al Institulului de Cercetare, care arată efectele economice pozitive după vânzarea biletelor pentru concert, cheltuielile consumului fanilor, costurile de transport și hoteluri și cazări pentru turiștii străini.

Institutul de Cercetare al Turismului și Culturii a prezentat efectele valului economic pentru fiecare din scenarii potrivit numărului de turiști străini.

Dacă proporțiile numărului de turiști de peste mări ar crește cu 50%, atunci din concertele BTS s-ar încasa 742.2 miliarde de won (600 milioane de dolari americani), consumul produselor ar fi de 1.22 trilioane de won (989 milioane de dolari americani), iar numărul de angajați pentru aceste concerte ar ajunge până la 18.815 de oameni.

Pentru aceste analize, Institutul de Cercetare al Turismului și Culturii a folosit datele din concertul din Las Vegas din 2021 și concertul din luna martie a anului 2022 din Seul.

Institutul de Cercetare al Turismului și Culturii a explicat: „Domeniul de aplicare s-a schimbat în proporție cu numărul de turiști și a fost stabilit pe o bază de date a companiei care a arătat că mai mult de 70% din participanții concertului din LA, Statele Unite, de anul trecut au fost din alte state din afara Californiei și de peste mări și oceane.”

În cazul concertului din Seul , considerând că doar 15.000 de spectatori au fost cazați pe zi din cauza condițiilor de carantinare, numărul spectatorilor a fost calculat luând un etalon de 65.000 de spectatori.

Echipa de cercetare a constatat: „Această analiză a luat ca exemplu concertele BTS, dar se pare că ținerea unui concert k-pop ar avea un impact economic uriaș. Prin urmare, sper că vom depăși pandemia de COVID-19 mai repede și vom îmbunătăți economia, cultura și turismul, începând cu industria muzicală.”  

sursa: allkpop

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s