YG, SM, JYP şi Star Empire Entartainment manipulează topurile muzicale?

Mariile agenţii din Coreea SM, YG, JYP şi Star Empire Entartainment au primit din partea Biroului Central al Procuraturii din Seoul, un raport cu privire la manipularea topuriloe muzicale.

Cele patru au subliniat problemele cu privire la creşterea prin manipulare a agenţiilor prin creşterea numărului de descărcări sau de vizualizări ale cântelelor. Odată ce sunt capabili de creşterea până la punctul în care cântecul ajunge până în vârful clasamentului este uşor să primeşti mai multă atenţie. Acest lucru de asemenea înseamnă şi o roialitate mai mare de asemenea şi sansa pentru cântece să fie în top 10 al diferitelor programe muzicale sau diferite clasamente.

Prin aceste creşteri în clasamente au existat şi creşteri ale companiilor care oferă servicii şi produse care pot ajuta la creşterea numărului şi maniularea topurilor.

AYGE au comentat „Masa digitală (Digital Sajaegi) (care se cumpără) trebuie oprită pentru că agenţiile cu o creştere adevărată sunt dezavantajate şi publicul îşi pierde încrederea în topurile muzicale. Treburile muzicale digitale au nevoie să lucreze împreună şi o măsură prevenivă trebuie pusă în practivă pentru a preveni actele ilegale.”

JYPE au spus şi ei „Manipularea care dezavantajează unele agenţii care lansează şi distribuie muzica legal, şi-au pierdut credinţa în topurile muzicale. Treburile muzicale digitale au nevoie să lucreze împreună pentru a aranja un sistem care să prevină corupţia în treburile muzicale şi manipularea numărului digital.”

În alte ştiri şi preşedintele CUBE Entertainent a vorbit despre problema cu Digital Sajaegi.

Hong SeungSong a scris pe Twitter-ul său „Acum trei ani am fost anunţat despre problema Digital Sajaegi. Simt că această problemă  va afecta industria muzicală. Sistemul de recomandare va cauza multe consecinţe în topul programelor muzicale. Şi din cauza asta am spus că va trebui să o îndepărtăm, downloadarea ilegală a melodiilor va distruge ordinea din industria muzicală. „

Şi FNC Entartainment vor lua măsuri împotriva acestor manipulări care au loc în topurile muzicale.

Pe scurt dacă nu aţi înţeles nimic. Unele agenţii din Coreea adică SM, YG, JYP ŞI Star Empire, fac şmecherii în şi fac astfel încât trupele lor să ajungă în vârful unui top sau să fie în Top 10 al acelui clasament.

11 gânduri despre „YG, SM, JYP şi Star Empire Entartainment manipulează topurile muzicale?

 1. rainbowseverywhere

  … Stirea nu spunea cumva ca JYP, SM, YG si Star Empire erau nemultumiti din cauza faptului ca ALTE agentii si unele trupe rookie manipuleaza top-urile muzicale? (din cate am citit eu era vorba despre CUBE, Starship Ent si Crayon Pop). Nu vreau sa acuz pe nimeni, mai ales ca ulterior, CUBE si FNC si-au aratat nemultumirea. Si, totusi, daca zvonurile sunt adevarate, cred ca Beast si Sistar ar avea succes si fara smecherii de genul acesta.
  Nici nu stiu de cate ori am citit artcolul, dar mie tot asa imi suna 😕
  http://www.allkpop.com/article/2013/08/yg-sm-jyp-and-star-empire-entertainment-file-a-report-against-the-manipulation-of-digital-music-charts
  Nu-mi prea place akp, dar a fost sursa cea mai la indemana. Daca gresesc cumva, va rog sa ma corectati :/

  Apreciază

  Răspunde
  1. Lexie Ryu

   Crissule, are dreptate, nu SM, YG etc. fac asta.

   Se zvoneste ca 4minute ar fi facut-o cu „What’s your name?” Cantecul n-a ajuns in top de la prima zi de la lansare (asa cum n-a ajuns nici in topul Billboard din prima zi… un lucru care nu s-a mai intamplat pana acum in Coreea), ci abia dupa alte cateva zile, asa cum s-a intamplat si cu Crayon Pop. Probabil ca insasi popularitatea subita a celor de la Crayon Pop i-au pus pe ganduri…

   Se spune ca si SISTAR ar fi implicate in asta. Cica cand au lansat „Give it to me”, melodia a debutat pe locul 4 in topuri si, prin „magie”, la ora 4 dimineata cand toti coreenii dormeau, a urcat si ea frumos in top.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Crissa Autor post

    Bei eu am citit ca SM si restul ar fi implicate…si ma si miram cum ele ca mari agentii..si Cube sa faca ei pe dretii consateni, acum nu atiu ce aa zic….

    Apreciază

    Răspunde
 2. pahomighita

  Ar fi fost cam ciudat ca trei mari agenti,+ una mai mica,sa manipuleze topurile muzicale…….de ce ar fi nevoit SM sa manipuleze topurile muzicale,cand au cele mai faimoase trupe,deasemenea o au si pe BoA,o solista la fel de faimoasa,acelasi lucru si cu celelante agentii.

  Apreciază

  Răspunde
  1. Yowon

   Ai dreptate! Nu cred ca marile agentii ar face asa ceva! Eventual agentiile mai mici care vor sa le infranga pe cele mari. De ce ar mai face smechierii daca deja sunt in top?

   Apreciază

   Răspunde
   1. teo_ro

    Mai bine informati-va decat sa faceti astfel de afirmatii! Media din Corea este manipulata de marile companii (ex. SM, JYP, etc), care isi aduc, peste noapte, artistii in top, iar cele mici nu au nici o sansa. sau sunt detronate, hocus-pocus. Vedeti istoria formatiei JYJ si a altor artisti care au fost nevoitui sa plece din SM sau au fost dati afara.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s