Videoclipuri SM nefilmate într-o cutie

Ştim cu toţii obsesia, ca să îi zic aşa, celor de la SM Entartainment cu pirivre la filmarea videoclipurilor în camere luminoase (de obiei albe) şi cu diferite lucruri pe post de recuzită sau uneori nimic.

Acele camere mulţi le numesc cutii, având în vedere că asta sunt. O cameră cu tapet verde şi efecte speciale. E adevărat că asta dă efectul multor melodii de la SM. Adică odată ce vezi coregrafiile trupelor precum SHINee şi Super Junior, nu îţi mai trebuie nimic altceva.

Dar parcă mă cam satur de astfel de videoclipuri şi sper că SM să facă mai des videoclipuri cu o poveste, cu personaje cu introducere încheriere. E drept că au existat câteva videoclipuri din acestea, iar eu vor trece mai jos pe listă unele dintre ele.

Începem cu BoA care a avut mai multe videoclipuri de genul de la debut. Dacă aş menţiona videoclipurile vechi ale lui BoA aş umple o listă întreagă, dar hai să luăm câteva care chiar sunt interesante. Unul precum Only One, care a prins la public şi care are o coregrafie drăguţă. Sau ce ziceţi de Distrubance? Acesta este chiar o poveste cu final şi cu un scenariu destul de bine realizat, care se potriveşte cu melodia. Aş putea să menţiomaz The Shadow, care are destul de multe efecte speciale, dar nu e cutie. Eat You Up, Energetic şi multe altele.

Trecem la Super Junior.

Sunt multe videoclipuri ale sub-grupurilor precum SuJu-Happy sau SuJu-T care au videoclipuri amuzante şi filmate în afara cutiei, dar acum mă refer la întregul grup.

Încep cu Don Don’t în care deşi apar doar membri dansând sau alergând sau ţipând, SM măcar s-a chinuit să îi ducă pe băţieţi într-o locaţie părăsită, apoi să mai adauge ei câteva efecte acolo.  Şi ar mai fi It’s You care măcar îi are pe membri plimbându-se pe străzi.

No Other este şi ea o astfel de melodie. Alte melodii ar mai fi Vitory şi cam atât îmi vine în minte acum.

Următorii sunt TVXQ

După plecarea celor 3 membri acum în JYJ, SM a dat jos de pe internet multe videoclipuri ale TVXQ ca apoi să le încarce iarăşi. Am mai multe exemple precum Before You Go sau Why Did I Fall In Love With You, The Way You Are etc. Se pare că pe atunci SM acorda mai multă atenţie scenariului videoclipului.

Girls Generation au debutat cu un videolip şi o melodie despre împlinirea visurilor. Astfel Intoo The New World este unul din videoclipurile cu poveste a celor din SNSD.  Că tot am trecut de Super Junior aş menţiona şi colaborarea lor cu SNSD penru Seoul.  Aş putea să menţionez şi Oh!? Totuşi nu ştiu ce să zic despre Hoot, voi ce credeţi?

Uşor, uşor am ajuns la SHINee care au debutat cu un asemenea videoclip şi anume Replay. Aş menţiona Love Like Oxigen sau Julieet dar tot au câte o parte într-o cameră de genul. Dar pot menţiona Hello şi Sherlock.

f(x) ar avea Chu, Hot Summer şi NU ABO ca videoclipuri cu un decor mai interesant în timp ce TRAX şi The Greace au mai multe astfel de videouri.

Videoclipurile H.O.T nu sunt disponibile pe net pe canalele SM, dar aş menţiona Warrior Descendant şi  We Are The Future.

Ce pot să zic despre EXO? Bănuiesc că SM a cheltuit ceva cu teaserele alea. Dar What Is Love, m-a surprins şi într-un mod plăcut. Aş mai menţiona şi History drept videoclip fără cutie. MAMA nu pot să îl menţionez, sorry. În schimb am să menţionez Wolf drama version şi Gârlălăuu…pardon Growl.

Mai există şi videoclipuri de la SM The Ballad sau solo-uri care nu au o cutie pe acolo.

Deci SM se poate? Da se poate. Ştiu că e mai ieftin să bagi trupa într-un studio, apoi să plăteşti un tip care se pricepe la efecte speciale să facă toată treaba, dar mai uşor. Încercaţi şi voi diversitate. E drept că am citit odată un interviu dat de CEO del al SM, care spunea că vrea să facă profit fără să investească prea mult.

Atâta timp cât melodiile sunt bune nu mă deranjează prea mult unde e filmat videoclipul, dar la un moment dat ochii îmi obosesc de la atâtea luminii. Măcar putem să ne aţintim ochii asupra biasului din trupă nu?

6 gânduri despre „Videoclipuri SM nefilmate într-o cutie

 1. anasabau

  Imi place foarte mult articolul, ai pus punctul pe i. Ar fi dragut daca ar face mai multe videoclipuri cu o poveste ca bani castiga ei destul, nu mor daca investesc putin mai mult.

  Apreciază

  Răspunde
 2. dea1syndrome

  mai voi nu inelegeti….SM sunt baieti bun..protejeaza mediul…nu se cara cu aparaturi si mama lu Taemin mai stiu eu se prostii in natura….ei sunt ecologisti…folosesc doar cutii reciclabile…si in plus, in caz ca nu stiati ei nu au cum sa scape de cutii pentru ca IN SM CUTIILE TE CAUTA PE TINE!…saracul Henry..a incercat sa trimita un SOS cand tot tipa „i’m trapped”…dar nimeni nu l-a luat in seama….mesajul adevarat am melodiei era „scoteti-ma mama dracului din cutia asta”…nu unul de mai stiu eu ce iubire tragica…blah blah blah…:)))))

  Apreciază

  Răspunde
 3. Andreea

  tocmai ascultam melodia Don’t don cand am citit despre ea,da si mie mi se pare ciudat sa faci videoclipuri intr-o „cutie”. si chiar ca sunt cam multe de genul acesta,ar cam trebui sa iasa la aer si sa se aeriseasca,ca orice lucru are nevoie de asta :))

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s