Ştiaţi că…? (9)

YG și amânările lansărilor de albume sau debutării noilor artiști nu sunt obiceiuri căpătate recent.

Să vorbim despre 2NE1 care, deși a debutat oficial în mai 2009, trupa ar fi trebuit să debuteze, de fapt, în iulie 2008! Sau cel puțin așa le promisese Yang Hyun Suk fanilor… lucru care îmi amintește de noul lui grup de fete ce n-a apărut nici până în ziua de azi (și doar a fost anunțat din 2011!).

Articolul vorbește despre faptul că YG nu se decisese încă asupra numelui, acest lucru întâmplându-se prin mai 2008, dar, în ciuda acestui lucru, un grup de trei fete etichetat ca și versiunea feminină a lui Big Bang avea să debuteze oficial în vara anului 2008. Și tot de pe-atunci avea YG obiceiul să-și eticheteze fetele, viitorul grup fiind descris ca versiunea hip hop a lui Girls’ Generation. Membrele grupului erau, așadar, Park Bom, Gong Min Ji și CL.

Park Bom era descrisă ca fiind cea mai cunoscută membră a trupei și că participase în melodiile lui Big Bang din 2006, „We belong together” și „Forever with you”. Aceasta devenise populară după ce apăruse într-un videoclip cu Lee Hyori și Lee Junki. Inițial programată să debuteze solo, fanii au fost dezamăgiți să audă că Bom va debuta într-un grup, în schimb. Ba mai mult, aceștia se așteptau de la ea să sprijine grupul din punct de vedere vocal și probabil să fie chiar lidera.

Gong Min Ji a fost descoperită la o audiție și era totodată nepoata unei artiste de dans, Gong Ok Jin.

CL avea numai 16 ani și a apărut pentru prima dată în 2007 la SBS Gayo Daejun. Putea să vorbească franceză, engleză, japoneză și coreeană, precum să facă rap, să cânte și să danseze, fapt ce îmi amintește de descrierea care i-a fost făcută și lui Jennie Kim. La fel ca Park Bom, CL apăruse și ea în al doilea mini-album al lui Big Bang, în melodia „Hot Issue”, așa cum făcea și Jennie Kim câțiva ani mai târziu.

Ba mai mult, tot încă de pe-atunci, Yang Hyun Suk preciza că trupa lui de fete va fi diferită de celelalte grupuri de fete care existau la acea perioadă. Totodată, acesta a promis că G-Dragon avea să le producă albumul de debut (la fel cum a promis că G-Dragon va produce albumul de debut și al noului grup de fete). Însă, cu toate acestea, GD nu s-a atins nici măcar de un cântec din albumul apărut abia în 2009, locul său fiind luat de Teddy Park.

În final, în luna iulie, cu o lună înainte de debutul „oficial” al trupei, 2NE1 mai primea o membră, și anume Sandara Park care audiționase pentru YG nu ca să cânte, ci ca să devină actriță, probabil și motivul pentru care debutul trupei a fost amânat cu aproape un an.

Ce părere aveți, privind 6 ani mai târziu înapoi la acele vremuri și comparând vechile tehnici ale lui Yang Hyun Suk de a-și promova grupul de fete cu noile tehnici? Sunt identice, nu?

4 gânduri despre „Ştiaţi că…? (9)

  1. Chaerin

    Eeee,sincer cum au mai spus si altii n-ar fi YG daca n-ar face asta!! Trebuie sa aiba ei ceva diferit nu??:))) Si sunt sigura ca acea trupa de fete va fi mareata deoarece……e YG nu?? Desi e mai ceva ca T.O.P in colectionatul jucariilor stim cu totii ca devine de 1000 de ori mai fioros si mai serios atunci cand vine vorba de muzica decat GD.:))

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s