White Day în Coreea

Cum poate mulți dintre noi am auzit azi de această sărbătoare, m-am hotărât să explic mai detaliat ce înseamnă, cum se sărbătorește în Coreea și ce au făcut câțiva dintre idolii noștri cu această ocazie.

White Day sau „Ziua Albă” este o sărbătoare romantică celebrată în Japonia, Taiwan și Coreea de Sud. Aceasta își are locul pe 14 martie, la exact o lună dupa Valentine’s Day. În aceste țări, tradiția este ca fetele să le dăruiască băieților cadouri în data de 14 februarie, în timp ce băieții le întorc favorul pe 14 martie.

Inițial, această sărbătoare a fost celebrată în anul 1977 în Japonia, numindu-se „Marshmallow day” (”Ziua bezea”), totul începând de la o companie de bezele care a vrut să își promoveze produsele. Un an mai târziu, în 1978 ideea s-a schimbat, ajungându-se la conceptul prezent, cel de „întoarcere a favorului” făcut de bărbați.

Deja din anul 1980, această sărbătoare a început să crească în popularitate, și a început să fie sărbătorită și în Coreea.
Vorbind despre cultura coreeană, „White Day” este o zi foarte importantă pentru generațiile tinere.

Referindu-ne la idolii de anul acesta care s-au asociat cu acestă sărbătoare, putem vorbi despre Taecyeon și Jun.K din 2PM, care au făcut chiar ei dulciuri, acestea fiind un cadou pentru fanele lor.

 

Tot azi, UEE din After School a postat pe Facebook mesajul „Am fost atât de ocupată cu filmările încât am uitat că azi a fost White Day, până când am văzut calendarul! Vreau și eu o bomboană!” împreună cu poza de mai jos.

Rokhyun din 100% le trimite fanilor o fotografie în care se poate observa cadoul acestuia pentru ei, demonstrându-și dragostea.

B.A.P au transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii „White Day” printr-un clip, pe care îl puteți urmări mai jos.

Așadar, constatăm că White Day este o sărbătoare romantică de primăvară, o zi care aduce dulciuri, un prilej de bucurie pentru tinerii coreeni. Voi ce părere aveți despre această sărbătoare?

 

Autor: SooRa

6 gânduri despre „White Day în Coreea

  1. Pingback: Să învăţăm despre Coreea (4) | K-Pop Romania

  2. Pingback: Cu cine vor femeile să-şi petreacă ‘Ziua Albă’? | K-pop Romania

  3. Pingback: Cui vor să le ofere studenţii ciocolată de White Day? – K-pop Romania

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s