6 videoclipuri cu un mesaj neaşteptat

Ne-am obişnuit să vedem în videoclipurile coreenilor coregrafii puternice, poveşti de dragoste, clipuri pastelate sau veşnicile tematici de vară. Însă ştiţi că unii artişti coreeni au lansat şi clipuri ce nu intră în aceste tipice caracteristici?

Unii artişti au ales să transmită un mesaj personal sau o emoţie ce îi afectează direct prin videoclipurile sale, vedeţi mai jos câteva exemple selectate de mine.

Lee Michelle – Without You

Este un videoclip cu o temă FOARTE actuală şi anume rasismul. Lee Michelle este o cântăreaţă americano-coreeană, iar versurile melodiei şi însuşi clipul, încearcă să ne transmită un mesaj foarte important. Se ştie că asiaticii, în general, nu sunt tocmai binevoitori cu persoanele de altă naţionalitate, în special oamenii de culoare. Citisem istorii ale copiilor jaonezi ce spuneau că până şi ei au fost victime ale rasismului în Coreea. Vedeţi versurile melodiei aici.

Seo Taiji – Sogyeokdong

Acest videoclip şi povestea lui este în directă legătură cu istoria Coreei. Ne întoarcem în Coreea anilor ’80. Erau vremurile înfiorătoare, în momentul războiului, sirenele ce le auziţi în clip şi luminile marcau „stingerea”, un control stric al populaţiei. Clipul se referă la studenţii ce protestau împotriva guvernământului, iar Sogyeokdong era un fel de Centru de Securitate Denfensivă. Mai târziu, aceştia erau daţi dispăruţi, neştiind care era cauza, însă se presupune că erau torturaţi, urmăriţi, închişi sau omorâţi.

Mai jos aveţi versiunea lui Seo Taiji şi a lui IU.

Bohemian – Don’t Hurt

Bine, acesta e un love story, însă nu e unul tipic şi vă garantez că veţi plânge la sfârşit.

Jaejoong – Mine

Putem spune că debutul solo al lui Kim Jaejoong a fost unul foarte inspirat, total diferit de ceea ce văzusem până acum şi cu un mesaj important în videoclip şi versuri. Acesta a hotărât să lase k-pop-ul un pic deoparte şi s-a folosit de elementele caracteristice j-rock-ului, goticului, nişte versuri puternice şi un videoclip plin de simboluri. Acesta având o istorie lungă şi plină de greutăţi în spate, găsindu-şi stilul ce îl caracterizează, în sfârşit, a decis s-o facă cât mai bine. De la lupi, bufniţe şi şerpi până la creaturi mistice, Jaejoong a intrat într-o lume fantastică pentru a-şi transmite mesajul. Pur şi simplu priviţi. Aici versurile.

f(x)Red Light

O melodie ce a primit opinii mixte, însă, personal, cred că e una dintre cele mai bune producţii ale SME. Nu e doar o melodie cu un videoclip tipic: dans în cutie sau love story, are un mesaj adânc, foarte, foarte FOARTE actual, în special printre coreeni.

MV-ul se începe cu un sunet în urma căruia, lumea trebuie să se trezească. Fetele apar pe jumătate machiate, întrebându-se cum de s-a ajuns ca totul să se rezume la înfăţişare. Minţile oamenilor, acum, sunt controlate de mass-media, de opinia celorlalţi, de trend-uri şi să fim mai aproape de oile noastre, de idolii ce îi văd zi de zi…oricunde. Originalitatea nu mai e ceva la modă, iar fetele se revoltă împotriva acestei societăţi pentru care a ajuns să conteze doar aspectul estetic. Versurile aici.

Aştept păreri şi propuneri 😉

13 gânduri despre „6 videoclipuri cu un mesaj neaşteptat

  1. Miru

   Si eu cred ca melodia si MV-ul au un sens profund pentru ca se refera la iubirea interzisa de societate dintre doua persoane de acelasi sex si felul in care acestia o ascund pentru a parea ceea ce societatea ar numi „normal”. (motiv pentru care el se casatoreste cu Dasom dar continua sa se intalneasca cu persoana pe care o iubeste cu adevarat)
   Dar depinde de interpretarea fiecaruia, pot spune ca sfarsitul e cam ambiguu iar ceea ce am spus mai sus este doar o interpretare personala.

   Apreciază

   Răspunde
 1. Teodora

  Imi plac videoclipurile listate mai sus, foarte interesante. Dupa mine, si Flower de la Junsu spune o poveste interesanta, la fel ca Mine de la Jaejoong.

  Apreciază

  Răspunde
 2. Miru

  Imi trec prea multe melodii in cap ca sa le enumar pe toate dar JYJ – In Heaven, T-ara, Seeya, Spped & 5dolls – Painkiller, Ailee – I will Show You, K.Will – Please don’t, 2BiC – Walk backward si San E – #LuvUHater ar fi niste piese cu un mesaj destul de profund.
  De asemenea, melodia lui San E, To My Ex-girlfriend a lasat o impresie destul de puternica asupra mea si mi-as fi dorit din tot sufletul sa existe un videoclip pentru acea melodie pentru ca sunt curioasa cum ar fi fost facut tinand cont ca piesa este un fel de jurnal al lui pana in ziua mortii sale.
  Trebuie sa recunosc ca nu stiam unele videoclipuri, si intr-adevar transmit niste sentimente profunde.Ma bucur ca ai facut un asemenea articol pentru ca prin intermediul lui am descoperit niste piese minunate. ^^

  Apreciază

  Răspunde
 3. Crissa

  Stiam doar de versiunea lui IU a melodiei. Wah Seo Taiji pare un adolescent in videoclip 😀 Imi place melodia lui Michelle Lee si Red Light.

  Ce boala avea tipa? Nu prea pare schizofrenie….sau asta era? Oricum chiar ca total neasteptat finlul.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s