Interdicția „înfățișării feminine” în China se pune în aplicare? Fanii se îngrijorează

Săptămâna trecută au apărut zvonuri despre „interzicerea înfățișării feminine” în China, care îi atacă în primul rând pe idolii masculini, dar se pare că acum industria de divertisment din China chiar se află în pericol, întrucât măsurile introduse au ajuns să interzică chiar și… câteva cuvinte! 

Deci, potrivit portalurilor de știri chineze, după ce s-a interzis muzica k-pop și s-a micșorat onorurile pentru actori, autoritățile chineze doresc să introducă „interdicția înfățișării feminine”, ce presupune „mai puțini bărbați cu înfățișare feminină, sau mai bine nici unul” la posturile de televiziune sau în locuri publice (gen la evenimente, concerte). Cum s-a mai scris și în acest articol, primele lovite de această decizie vor fi trupele TFBOYS și NINE PERCENT, dar nu doar ei, ci și alte staruri.

În această săptămână a apărut un mesaj pe Weibo de la fani despre faptul că limitările deja au loc. Ei nu au observat idolii lor acolo unde aveau program să fie. De fapt, trupa NINE PERCENT a fost invitată la o emisiune TV, pentru a fi una din starurile ce vor evolua la Festivalul din mijloc de toamnă, doar că mai târziu ei au dispărut din listă, ca mai apoi numele trupei să dispară și din alte liste câteva zile mai târziu.

Emisunea „The Next Station Legent”, de pe canalul Oriental TV, se difuza în regim obișnuit, dar brusc unii artiști au fost excluși. Ca rezultat, netizenii consideră că autoritățile deja pun în aplicare planul „interdicției”.

Mai mult de atât, internauții consideră că aceste interdicții includ și o latură mai deosebită, acesta fiind „cuvintele tabu”. Se presupune că aceste cuvinte sunt „idol”, „stagiar”, „trupă de băieți” și „trupă de fete”. Emisiunea „The Next Stop Legend” inițial folosea acești termeni, iar acum evită la maxim pronunțarea lor.

Un pic mai târziu, pe portalurile de știri chineze au apărut mai multe articole care au încercat să clarifice necesitatea interdicției. Ele se bazează pe faptul că termenul de „frumusețe”, aplicat la bărbați, nu are chiar nici o legătură cu estetica chineză, și chiar dimpotrivă, din timpuri vechi mereu se promova înfățișarea masculină puternică, opusul gingășiei domnișoarei.

Și desigur că comunitatea de fani nu e de acord cu nimic ce ține de această decizie, ei au considerat că oamenii au dreptul de a alege. Printre comentariile lor se numără: „și băieții pot fi drăguți”, „și băieții pot fi simpatici și copilăroși”, „nu poți să scimbi estetica cu sila” și altele. Chiar dacă s-au găsit și cei care reacționează în mod opus fanilor: „Băieții cu această înfățișare influențează negativ atmosfera socială”, a comentat unul din susținătorii acestor schimbări.

Cel mai negativ aspect al interdicției este lipsa unor caracteristici care descriu așa-zisa „înfățișare feminină”. Ce anume se consideră „feminin”? Cu lipsa unor criterii concrete orice artist poate fi interzis doar pentru că, să zicem, poartă machiaj pe scenă. Limitările pot include și anumite haine, accesorii sau chiar figuri de dans. Doar să menționăm fiecare idol din China, și ne vom da seama că dintr-un motiv sau altul acesta poate fi exclus din viața publică din cauza noilor cerințe din partea autorităților chineze.

Deci la ce să se aștepte fanii divertismentului din cauza acestei cenzuri? Cine din artiști va suferi cel mai mult? E posibil ca toate aceste acțiuni să fie doar punctul de vedere al fanilor obsedați? Să aștepte fanii debutul oficial al trupei Nine Percent sau… ?

sursa: yesasia

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s