5 subiecte grave care sunt ignorate din cauza scandalului cu Seungri & JJY

Toată lumea spune că un scandal nu apare de nicăieri. Nebunia mass-media din jurul delictelor și discuțiilor din chatul lui Seungri și Jung Joon Young ne face să uităm, atât pe noi cât mai ales pe publicul sud coreean, despre alte subiecte mult mai grave, toate legate de K-Pop.

Iată câteva știri extrem de grave despre care nu trebuie să uităm din cauza poveștii legate de chatul vedetelor.

1 Acuzațiile de hărțuire sexuală a elevilor școlii de arte (SOPA)

Instituția este renumită pentru formarea și educarea idolilor K-Pop care aspiră și are niște absolvenți notabili, inclusiv Cheng Xiao și Park Ji Hoon.

Elevii de la școală au făcut recent un videoclip în care se vorbesc despre nedreptățile care se petrec în prezent în cadrul instituției. În general, au fost acuzați cei mai înalți responsabili din administrație, inclusiv directorul și soția lui. Mulți liceeni au apărut și au declarat că au fost adesea obligați să participe la evenimente private, purtând îmbrăcăminte provocatoare și uneori chiar fiind forțați la atingeri fizice cu unii dintre oaspeți.

Directorul a refuzat până acum toate cererile pentru un interviu, iar studenții au fost chiar amenințați cu un proces atunci când au încercat să-i expună pe făptași în trecut.

În plus, o petiție guvernamentală care solicită o investigație în acest domeniu acumulează și ea un număr mare de susținători.

 

2 Foștii stagiari de la „Produce 101” care au fost hărțuiți sexual de către managerul agenției lor

Zece stagiari au fost în Japonia aproximativ o lună pentru spectacole. După terminarea tuturor spectacolelor, timp în care au trăit mai mult închiși în camere și deconectați de țara lor și de familii, au fost invitați la o cină la un restaurant din Tokyo, la 28 septembrie 2018. La restaurant,  stagiarii susțin că CEO-ul lor, o femeie, i-a atins în mod necorespunzător și a făcut comentarii sexuale nepotrivite de față cu ei (avansuri sexuale).

Reprezentantul legal al băieților  a prezentat o declarație oficială potrivit căreia stagiarii au primit tratament psihiatric din cauza traumei provocate de incident și au depus dovezile la Tribunalul Central din Seul, solicitând în același timp suspendarea tuturor contractelor cu actuala lor agenţie.

3 Evaziunea fiscală făcută de șeful de la YG Entertainment, Yang Hyun Suk

Un club cunoscut sub numele de „Love Signal” este în prezent suspectat de evaziune fiscală, iar rapoartele de presă publicate pe 6 martie pretind că unitatea este înregistrată ca un restaurant în loc de un local de disracții, la fel ca clubul lui SeungRi „Monkey Museum”.

„Love Signal”, situat în cartierul Mapo-gu, se află sub incidența unei legi care permite clienților să danseze doar stând așezați. Legea respectivă a fost creată pentru a diferenția localurile de cluburile de noapte și pentru a preveni înființarea a prea multe cluburi de noapte . Cu toate acestea, în ciuda faptului că este înregistrat ca un restaurant, „Love Signal” are o scenă pe care clienții pot dansa, motiv pentru care mulți oameni suspectează evaziunea fiscală.

De asemenea, a fost raportat că șeful YG  are 70% dintr-o companie de investiții care deține „Love Signal”, în timp ce restul de 30% din acțiuni aparțin fratelui său mai mic, Yang MinSuk.

4 Asociații de Burning Sun & Arena deschid un nou club

Incredibil, nu? Cel puțin pentru mine. Se pare că implicarea clubului Burning Sun într-un scandal care a dus la închiderea acestuia a provocat o problemă pentru fluxul de cash al asociaților. Diverse agenții de știri din Coreea de Sud au raportat că ei pregătesc deschiderea unui nou club, dar nimeni nu pare să acorde atenție în acest moment subiectului. Bine că îl facem pe Seungri țap ispășitor (fără îndoială că el a comis niște ilegalități pentru care va fi anchetat și pedepsit) și afacerile de acest gen continuă să fie înființate!

5 Redeschiderea anchetei cu privire la sinuciderea actriței Jang Ja Yeon  și lista de bărbați influenți (politicieni, oameni din industrie etc.) cu care a fost obligată să întrețină raporturi sexuale

Jang Ja Yeon din „Boys Over Flowers” s-a sinucis 2009 lăsând în urma ei o scrisoare și o listă a persoanelor care au abuzat de ea. În urma presiunii publice, procuratura coreeană s-a autosesizat și a redeschis cazul și a anunțat că la finele lunii martie va oferi primele concluzii ale anchetei noi.

Inițial, procuratura l-a condamnat numai pe șeful agenției lui Jang Ja Yeon, supranumit Kim, pentru agresiune sexuală, iar managerul lui Jang, supranumit Yoo, pentru insultarea lui Kim.

Actrița Yoon Ji Oh, care a depus mărturie ca martor în investigațiile poliției, a publicat recent o carte în care ea susține că trei persoane de la agenția actriței se aflau pe lista de bărbați de patru pagini a lui Jang, care s-a sinucis. Yoon a spus că nota lui Jang arăta ca un document care ar putea fi folosit într-o bătălie legală, cu liste, nume și amprenta lui Jang la sfârșit. Ea a mai spus că nota lui Jang a menționat și un parlamentar cu „un nume ciudat”.

Yoon Ji Oh a spus că se teme pentru viața ei, din cauză că este martor în dosar, că deține mai multe nume și informații despre caz, și că a angajat pază privată personală.  200 000 de persoane au semnat o petiție prin care cer guvernului coreean să o protejeze pe Yoon Ji Oh.

 

Sursa: kpopmap

 

3 gânduri despre „5 subiecte grave care sunt ignorate din cauza scandalului cu Seungri & JJY

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s