BTS se clasează pe primul loc în vânzarea biletelor la concerte pe platforma Interpark în 2019

BTS Grabs No. 1 In 2019 Concert Tickets Sales On Interpark

BTS a ajuns pe locul 1 în vanzările online de bilete la concerte pe platforma Interpark, pentru al doilea an consecutiv!

Pe 6 februarie, platforma coreeană ce se ocupă cu vânzarea de bilete online Interpark a dezvăluit statisticile vânzărilor din anul 2019.

Deși per total vânzările din anul 2019 au scăzut comparativ cu cele din 2018, industria concertelor a cunoscut o creștere uimitoare, reușind să surclaseze industria muzicală pentru prima dată în nouă ani.

Potrivit statisticilor de pe Interpark, vanzările de bilete au strâns în 2019 527,6 de miliarde de woni (aproximativ 445,4 milioane de dolari) ceea ce reprezintă o scădere de 3 procente față de anul anterior. În 2019, Interpark a vândut bilete pentru un total de 13.305 de spectacole, inclusiv musicaluri, piese de teatru, concerte dar și forme de artă tradițională, clasică sau de dans. Dintre aceste categorii, industria concertelor a cunoscut o creștere explozivă înregistrând un record al vânzărilor de 247,4 de miliarde de woni (aproximativ 208,9 milioane de dolari) și o creștere de 10,7 procente față de 2018.

Concertul care a avut loc la Stadionul Olimpic Seul, facând parte din tuneul mondial al BTS „Love Yourself: Speak Yourself”, s-a clasat pe primul loc, fiind concertul cu cele mai multe vânzări de pe Interpark în 2019. De asemenea, întâlnirea cu fanii „BTS 5th Muster [Magic Shop]” din Busan a ocupat locul al patrulea, în timp ce evenimentul ce a avut loc în Seul a fost pe al șaptelea loc. BTS s-a aflat pe primul loc și în clasamentul din 2018 al celor de la Interpark cu ajutorul concertului „Love Yourself”.

Spectacolele din clasamentul acestui an includ concertul „Live 2019 Lovers: Where Is Your Love” al lui Park Hyo Shin, care s-a aflat pe al doilea loc, fiind urmat de concertele „Summer Swag” și „All Night Stand” ale lui PSY, care au ocupat locurile trei, cinci, opt și zece pe listă.

Managerul echipei de consultanță a concertelor Interpark Yoo Hee Jin a spus: „BTS, care conduce din punct de vedere al popularității în industria K-pop, și alți artiști cu prestații live uimitoare precum PSY, Lee Seung Hwan și Park Hyo Shin au avut succes. Resuscitarea genului trot a creat o nouă piață și a pregătit scena pentru succesul concertelor. Se pare că nebunia cu trot-ul va crește în 2020, iar noi ne așteptăm ca spectacolele precum concertul ‘Mister Trot’ să revigoreze industria concertelor.”

Sursa: soompi

Lasă un comentariu