Suga și Big Hit Entertainment chiar nu știau de Jim Jones? Dispatch face o investigație aprofundată

Dispatch a analizat mai bine industria de sampling din Statele Unite pentru a dezvăluit cât de adevărată este declarația companiei Big Hit Entertainment cu privire la faptul că producătorii nu cunoșteau istoria din spatele audio-ului folosit în melodia de la Suga, ”What Do You Think?”.

Pe 31 mai, Big Hit Entertainment și-a cerut scuze pentru controversa lui Suga din BTS, ce constă din faptul că în noua sa piesă „What Do You Think?” a fost introdus un audio de la liderul de cult Jim Jones. Compania a delcarat că producătorii nu știau cine este autorul discursului.

Dispatch a contactat Big Hit Entertainment pentru a cere mai multe informații precum care a fost rolul lui Suga drept producător executiv al mixtape-ului și explicații adiționale de la membrul BTS referitoare la problema care ar putea apărea la introducerea unui astfel de audio în melodie, însă nu a primit un răspuns diferit la întrebări:

„După cum am spus în declarația noastră oficială, mostra audio a fost aleasă de alți producători fără vreo intenție anume”, a declarat Big Hit Entertainment.

Ulterior, Dispatch a decis să ia treaba în mâinile sale și să pornească o investigație din punctul de vedere al unui producător sau creator de conținut. Mai jos este investigația completă făcută de sursa mass media, după cum a fost prezentată.

1. Vrei să incluzi discursul sau predica unei persoane?

Din moment ce Dispatch s-a gândit că termenul „discurs” ar fi primul ce va fi introdus pentru căutarea unui sample, l-a folosit pentru acesta, însă din 89 de rezultate, nu s-a găsit niciun sample cu Jim Jones.

2. Dar „religie„?

Dispatch apoi a căutat după „religie” și a găsit două pachete cu sample-uri disponibile. În total, erau 103 de sample-uri. Sursa media a precizat apoi că audio-urile cu numărul 52 și 96 sunt cele două folosite în introducerea piesei „What Do You Think?”. Au aceeași durată și putea Suga să folosească din coincidență, două sample-uri de la Jim Jones?

3. Nu știi cine e Jim Jones?

Echipa de producere a lui Suga nu știa cine e Jim Jones? Dispatch a întrebat compania Big Hit dacă producătorii au căutat numele lui drept cuvânt cheie pe Splice, însă nu a primit un răspuns.

Sursa media a căutat apoi „Jim Jones” pe Splice și a primit 1366 de rezultate. În primul pachet cu sample-uri intitulat „Vintage Vocals: Twisted Religion”, patru rezultate includeau numele lui Jim Jones.

4. Vintage Vocals: Twisted Religion

Dispatch vine cu o altă ipoteză: „Suga, EL CAPITXN și GHSTLOOP nu știu cine e Jim Jones”, dar pachetul „Vintage Vocals: Twisted Religion” are o descriere foarte clară sau ei nu citesc nici măcar descrierile de la materialul pe care îl preiau?

5. Noi am citit descrierea pachetului respectiv

Aceasta spune următoarele: „Twisted Religion conține fragmente cu o încărcătură emoțională din discursuri, predici, manifestații și alte evoluții – printre care și câteva de la scandalosul lider de cult Jim Jones (prin amabilitatea Institutului Jonestown).”

Descrierea conține deja cuvinte precum „scandalos” și „lider de cult”. În mod special, au fost menționați Jim Jones și Jonestown.

6. Bine, poate nu au citit descrierea dată

Big Hit a declarat în explicația sa că producătorii nu știau cine e Jim Jones și că e un sample necorespunzător.

Dar însuși titlul pachetului cu sample-uri este „Twisted Religion” (Religii contorsionate), chiar nu le-a dat asta de bănuit? BTS promovează în mare parte acum în SUA, o țară plină de culturi. Până și numele lui Jim Jones se află în titlul fișierelor audio (sm101_vv_jim_jones_on_reality.wav, sm101_vv_jim_jones_socialism_rant_01.wav), așa că nu s-au gândit să-i caute numele?

7. Dacă vei căuta numele lui Jim Jones pe Google.

Dacă oamenii continuă să le găsească scuze, faceți o căutare pe Google, unde veți găsi mii de exemple cu evenimente terifiante. Jim Jones este considerat a fi cel mai teribil lider de cult din SUA. În noiembrie 1978, peste 900 dintre adepții lui au fost blocați într-o zonă de junglă îndepărtată din America de Sud, și i-a făcut să se sinucidă. Este ce mai mare masacru din istoria SUA.

8. Ceea ce nu cunoști te poate „otrăvi”

Introducerea din „What Do You Think” e de 11 secunde. Vocea lui Jim Jones apare de două ori, timp de cinci secunde și șase secunde. Conform Dispatch, fișierele cu numărul 52 și 96 conțin aceleași versuri folosite de Suga.

Dispatch vrea să-l creadă. Acțiunile și vorbele sale de până acum au fost mult mai serioase și sincere decât ale altcuiva. Da, poate nu știa de Jim Jones. Apropo, ceea ce nu cunoști te poate „otrăvi”.

9. Mixtape-ul este al lui Suga

Producătorul principal al mixtape-ului este însuși Suga, nu s-a ocupat doar de cântat/citit rap. Acesta a mai fost trecut drept inginerul de sunet pentru „What Do You Think?”, rolul căruia este să determine echilibrul per ansamblu al piesei în timpul înregistrării.

Nici procesul de perfectare a piesei nu este scutit. Acesta se referă la momentul în care artiștii, compozitorii, inginerii și echipele A&R se adună pentru a verifica sunetul și calitatea piesei, odată ce aceasta ajunge în a doua jumătate a procesului de producere. Nu s-au oprit să se gândească la vocea aia necunoscută?

10. E din cauza haterilor?


Unii fani îl susțin pe Suga în această controversă. Conform acestora, Jim Jones este simbolul unei înșelăciuni care a omorât oameni, iar vorbele lui sunt pline de gunoi. Suga a folosit predica lui pentru a arăta că și vorbele haterilor sunt un gunoi. Aceștia susțin că dacă nu-l crezi pe Suga acum, nu ți-ai dat silința în a-l susține.

Dar nu poți, pur și simplu, să cataloghezi oamenii fiind drept hateri, luând în considerare faptul că Jim Jones e un lider de cult ce a comis un masacru. E cu totul altceva când vorbim de durerea, religia și rasa unei persoane.

11. Suga

Se va limita BTS doar în Coreea după asta? Probabil, nu. E cea mai influentă trupă din lume la moment. Trebuie să înțeleagă că nu trebuie să se ascundă și să fie apărată orbește. Poate că va durea, dar trebuie să ofere un răspuns.

Suga va trece peste critice. Va fi în regulă, atât timp câ nu-și repetă greșelile. Dar Dispatch speră că acesta nu se va ascunde după cineva, precum agenția sa, și va vorbi el însuși. Cu încredere.

Acesta este întreg articolul făcut de Dispatch.

sursă

34 de gânduri despre „Suga și Big Hit Entertainment chiar nu știau de Jim Jones? Dispatch face o investigație aprofundată

 1. Speedy👑🎶😈

  Daca tu ca si producator, artist, cantaret, interpret nu stii ce canti….de ce mai canti? Nu e ca si cum i-a bagat cineva pe gat piesa aia sau fragmentul?
  Plus ca nu se lauda ca el a scris, facut, scris, produs? Acum vine Big Hit si zice ‘Caa daa, dar alt producator a pus aia acolo”, pai si Suga ce a prdodus? Restul pieselor? Dintre toate piesele facute, Suga nu a produs-o fix pe asta? Mi-e greu sa cred.

  Sii am facut o cautare. Unde, am descoperit ca dintre cele 10 piese de pe album, Suga a scris in colaborare cu altiI, versurile pentru toate melodiile. Ca si productie, exista 2 piese care nu au fost produse si de Suga si alea sunt Strange si 28. Adica What Do You Think este produsa de Suga, alaturi de alti 2. Ceilalti 2 sunt EL CAPITXN (fost membru HISTORY) si Ghostloop. Hai sa ii ia si pe repsectivi la intrebari ca sunt curioasa ce au si ei de zis.

  Apreciază

  Răspunde
 2. tsukiko2002

  Eu îl cred pe SUGA , cred că a avut loc o mare neînțelegere. Adică dacă nu îți spune cineva ,nu studiezi într-un astfel de domeniu sau altceva ,nu ai cum să știi cine este Jim Jones.
  Eu nu știam, nu am m-ai auzit niciodată de el, nici la școală și nici altundeva.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
   1. tsukiko2002

    Este alegerea fiecăruia, totuși acest om , a făcut o mulțime de lucruri bune de aceea nu cred că SUGA ar face așa ceva cu bună știință ,tot ce știm până acum este din presă și știm cum este presă. Eu cred că este doar o neînțelegere care se va rezolva.

    Apreciază

    Răspunde
 3. cherry

  BTS niciodată nu au avut rușine să vorbească în fața publicului,mai ales când au avut probleme.
  Suga nu se ascunde în spatele agenției, e doar nevoie de timp și desigur sperăm că problema nu este că agenția nu-l lasă să vorbească.
  Interesant cum hărțuitorii și rasiștii de Dispatch se bagă în seamă, nu le-a ajuns🥴

  Apreciază

  Răspunde
 4. Bianca

  Eu sunt sigură că a fost doar o neînțelegere. Suga care este un coreean, nu avea de unde să știe despre Jim Jones. Deoarece nu avea niciun motiv să caute despre istoria din SUA, fiindcă el este din Coreea de Sud. Înainte de scandalul lui Suga, eu nu auzisem niciodată de Jim Jones. Deoarece sunt o româncă și n-am niciun motiv să caut despre istoria din SUA, mai ales despre lideri de culturi din SUA. Cine ar căuta pe internet lideri de cult din SUA? Nimeni, nimeni n-ar face-o. Și dacă ar face-o cineva, ar căuta lideri de cult din țara lor. De ce să cauți despre lideri de cult din alte țări?

  Apreciază

  Răspunde
  1. Ana

   „De ce să cauti despre lideri de cult din alte tări?” tu ai citit articolul? Tu cand faci un proiect pentru scoala pui informatie random sau te documentezi si cauti mai intai? Cand introduci un sample de genul in piesa ta, nu e normal sa cauti sursa? Daca vrei sa transmiti un mesaj, te gandesti „bai, stai sa vad cine e timpul, ce a vrut sa transmita, care a fost influenta lui in istorie și ce pot transmite eu cu asta?” N-am nimic cu Suga, a gresit si-a cerut scuze compania (dacă observat, in declaratia companiei nu exista vreo expresie care sa spuna ca lui Suga ii pare rau btw) dar voi fanii sunteti un specimen aparte. Chiar n-o sa recunoasteti in veci ca acesta a gresit si ca bagat sample-ul ala pentru ca i s-a parut lui cool, dand dovada de ignoranta.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
   1. XZz527400hg

    @Ana, ai mare dreptate! Fani ca armys sa tot nu fie! Nu cred nici in ruptul capului ca Suga nu știa cine este! Stia prea bine, ba chiar cu intentie! Suntem condusi din „umbra” de prea mulți răufăcători! Marile puteri ne manipulează cum vor, adica Bts nu sunt o mare putere? Au f multi fani adolescenti, adolescenti care ar putea schimba lumea în bine dar nu se vrea schimbarea lumii in bine! Normal ca prin o trupă poti schimba cu totul percepția tinerilor si astfel nimic nu se va schimba in bine. Faima asta peste noaptea.. Va rog.. cate trupe nu ii fac la tot si nu is „asa sus”.. manipularea la voi e pana in măduva oaselor și-mi pare rau.. cercetați după care credeti! 😉

    Apreciază

    Răspunde
  2. Adina

   Exact. Ai dreptate. Plus că majoritatea știrilor sunt și înflorite, adică hai sa fim serioși televiziunea mereu încearcă să manipuleze oamenii, mereu mai bagă și de la ei.

   Apreciază

   Răspunde
  1. Sandra

   Asa bine. Nu știa. Ce e asa de șocant? Tu știi istoria în detaliu a fiecărei tari? Eu, sau alții sunt obligați sa știe despre fiecare țăcănit în parte de pe fata pământului? Nimeni NU e dator sa știe despre el. A fost. Gata! Voi sunteți prea ancorați în trecut. Ce vrei sa stea lumea o viata întreaga și sa le plângă de mila acelor oameni? Fac atâta tam-tam și se victimizează de parca nu au mai murit oameni din cauza unora ca el. Ce a făcut Jones e apa de ploaie pe lângă ce au făcut alții. Sau voi doar pe el îl știți? Vorba aia : vorbești ca să nu taci.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Lucy 2

    Un comentariu ignorant, sincer. Nu e normal ca sa verifici ce pui intr-o melodie pe care susții ca ai creat-o și cu care ta lauzi? Nu e așa greu. Nici nu mai e vorba de Suga la moment, ci de persoanele ca voi care vin cu comentarii “și ce dacă au murit oameni? oppa e oppa, poate sa cante despre ce vrea”. E o mentalitate greșita și cel mai trist e ca voi promovați asta.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
   2. hyunamyou

    Eu ti-am mai vazut comentarii in trecut si pot doar sa-ti spun ca esti cringe, taci naibii din gura, numai prostii scoti pe gura, esti atat de obsedata de oppa incat uiti sa fii om, atata ignoranta…

    Apreciază

    Răspunde
  2. XZz527400hg

   Tu nu vezi ca Suga nu zice nimic? Fuge cu coada intre picioare! Cand luam premii pt producție ne batem cu pumnul in piept ca wow cine is io si cand greșim băgăm compania la înaintare.. E IMPOSIBIL să nu fi stiut! Pot disperatele sa stea si in cap pt el, eu stiu bine ca atunci cand pregătești ceva si stii cui i te expui, băi verifici de 100 de ori, stii sa vb si fara vreun discurs despre ce-ai pregatit… el „nu știa ” o glumea prea seacă dar „prea buna”! Oricum nu is hater, nu-mi pasa de ei, oricâte discursuri ar tine ei in calitate de ce vor ei, sunt seci! Armys fanatici, nu aveti decât să îmi „sariti in cap” chiar nu ma voi obosi sa va raspund! Sunteti prea reduși unii ca sa am ce discuta cu voi! Trist ca aveti unii peste 20 da’ iq-ul sub 80..

   Apreciază

   Răspunde
   1. Sandra

    Văd că începi să scrii basme pe aici. „Oricum nu is hater, nu-mi pasa de ei” – dacă tot spui ca nu iti pasa de ei de ce mai ești la acest articol?! Ca să te dai in stambă? Actiunile tale dovedesc contrariul. Iar replica asta scrisa de tine am auzit-o de atâtea ori incat mi s-a acrit. Cum mi s-a luat și de oamenii ca tine.
    Dacă te iau acum la bani mărunți legat de tot ce tine de istorie, fără să ai alte surse de informare in afara de capul tau, te-ai uitat ca mâța-n calendar.

    Apreciază

    Răspunde
 5. XZz527400hg

  E un forum bine ascuns am patruns cu greu in el, nu e de pe dark web sau ceva insa se ajunge greu pe el, gen dai greu de el. Acolo sunt foarte multe teorii conspiraționale despre intreg kpop-ul. Este o categorie aparte pt Bts.. Ce am citit acolo m-a terifiat! Si nu numai ca am citit si gata, argumente extraordinare! Poze drept dovadă, ei și-au vândut sufletul.. eram fana cândva.. la faza cu acel preot din Malaezia sau cand de zicea ca sunt fii lui Satan, am ras si am zis ca e idiot fanatic religios dar nu este asa.. În multe din cântecele lor mai ales run sunt muulte lucruri pe care nici nu vi le-ați imagina… Si e mai bine, multe sunteti ori mici si obsedate ori mari și obsedată, fără nici o diferentă! Nu voi lasa numele acelui forum din cauza faptului ca nu vreau sa pățesc ceva din cauza unor Armys.. plus că se vorbea de mutarea lui deoarece vreo 5 armys și-au băgat coada…

  Apreciază

  Răspunde
   1. XZz527400hg

    Obosit-o, fb nu mai am de la 15 ani! Ce stiu tu mă, te masturbezi la clipuri cu bts si vie si imi spui mie de fb. Eu nu intru unde intri tu, nu ma confunda cu prietene tale, Armys! Mi-e milă de triste ca tine, sincerrrr! Va credeti deștepte dar la cât de praf e fandomul vostru mi-ar fi si rusine sa spun ca sunt o Army!

    Apreciază

    Răspunde
  1. Sandra

   Si uite asa, alții la rândul lor te prostesc și pe tine cu acele clipuri fake. E ca un domino la voi haterii. Am văzut genul ala de filmulete și la alte trupe. Eh…se putea crea o minciună și mai bună. Nu m-a dat pe spate. Am văzut altele și mai gogonate. Ai venit aici să demonstrezi ce mare hacker ești ? Bați câmpii.

   Apreciază

   Răspunde
  2. Adina

   E și de râs și de plâns la comentariul tău. Cum poți spune asa ceva? Și-au vândut sufletul, fii lui Satan, ce sunt cu aceste aberații stupide? Și vad ca ai descoperit la întreg kpopul nu doar la bts. Vezi ca filmele horror te-au cam distrus. De ce ai venii sa comentezi pe un asemenea site, dacă tu crezi asemenea chestii de bts și kpop? Ca sa faci ură între persoane? Să te crezi importanta? Ha?

   Apreciază

   Răspunde
  3. luminita rata

   Eu cred ca ai nevoie URGENT de un control la Spitalul 9.
   Pur si simplu faci combustie interna de fericire ca ai gasit ceva despre BTS.
   Nu mai conteaza ca sursele nu sunt verificate si probele sunt aranjate la greu.
   Sfatul meu sincer , la modul cel mai sincer de care sunt capabila la ora asta , este sa stai departe de net cel putin o luna si invata sa respiri , din nou.

   Apreciază

   Răspunde
 6. Iulia

  Las ceva aici si sper sa va treziți armys
  „In an exclusive report by WikiTree on the 1st, Sug@r’s track „Set Me Free” also from his mixtape „D-2” also referenced Post Malone’s „Jonestown.” This is the same place where „Jonestown massacre” by cult leader Jim Jones took place.”

  „According to this article, he knew what he is doing and also he sampled someone’s work in his other song.
  They don’t deserve any titles given to them.”

  Apreciază

  Răspunde
 7. Ksjdjr

  Iar daca voi acceptati altfel de rahaturi spus din gura unui „idol” atunci imi pare rau de voi!
  What do you think?” lyrics:
  „I’m sorry but I don’t care at all about how mediocre your life is
  or about the fact that you can’t escape the shithole after failing
  Thinking that my success has anything to do with your failure,
  you’re fucking great at being delusional
  Your sense of humor is so so, you fucked up at your fault, no no?
  The ******** who’re listening to this song would get fucking pissed and faint.”

  „Daechwita” lyrics:
  „I got no pretensions just kill ‘em all
  Ain’t no exceptions I watch you fall”

  „I’m a king I’m a boss
  Remember my name
  All shit-talk they got no game
  Off with their heads.”

  Apreciază

  Răspunde
  1. luminita rata

   Suga este idol .
   Agust D in schimb , nu a fost si nu va fi niciodata .
   Adevarat este ca muzica lui este mai greu digerabila si nu este nici o problema daca nu-ti place , gusturile sunt ceva personal.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Kaila

    daca agust D nu e idol, atunci venea in fata sa declare, nu compania care controleaza tot. ti se pare ca rapperii (nu ma refer la idol-rapper) cand sunt implicati in controverse din astea, tac? nu? fac declaratii, diss uri, continua apar in presa.

    o sa fie mereu un idol, atâta timp cat timp ramane in trupa si in companie, pt ca big hit controleaza mare parte din ce fac/declara. poate ca vi se par ca totu e frumos, roz cu curcubeie, dar crede.ma contractele lor sunt bine intocmite si cu tot felu de clauze. asa e peste tot :))
    big hit nu risca sa.i lase de capu lor, cand au atatia fani, care le aduc bani

    Apreciază

    Răspunde
    1. luminita rata

     Nici pana la ora asta nu ti-ai dat seama ca baietii din BTS nu se incadreaza in tiparele voastre de idoli ? Nu incercati sa aplicati aceleasi standarde pt ca nu merge.
     Adevarul este undeva la mijloc si-l stie numai Agust D si BH.
     DACA acel fragment a fost introdus cu buna stiinta , nu este nimic gresit. Nu este ca si cum artistul se raliaza si valideaza acel mesaj ci din contra , este , in contextul cantecului , o palma data tuturor celor care nu au altceva mai bun de facut cu viata lor decat sa raspandeasca ura si dezbinare.
     DACA a fost intr-adevar o eroare in analiza finala a proiectului , atunci trebuie sa acordam credit comunicatului oficial al BH si cu asta basta . S-a incheiat discutia . Si-au cerut scuze , au fost acceptate .Case close.
     Dar DACA e sa ne luam dupa logica idioata de-a dreptul care s-a propagat gratie persoanelor care nu au loc de BTS , atunci ar trebui sa ardem pe rug toate articolele din media care au scris de-a lungul timpului despre acest incident , toate cartile de istorie in care se aminteste despre acest incident , toate emisiunile TV care au spus ceva despre acest incident.
     Iar acest lucru nu trebuie sa se intample . Acest lucru nu trebuie ingropat ca reactorul de la Cernobil .Acest lucru trebuie amintit din timp in timp pt ca NICIODATA sa nu se mai repete si sa avem un alt Jim Jones.
     Dar asta este mult prea complicat pt persoanele care nu vad decat rosu in fata ochilor atunci cand BTS apare in fiecare zi in media cu noi reusite.
     Si cu toate astea , BTS tot timpul cade in picioare .Si sti de ce ? Pt ca ei nu au incercat si nu vor incerca niciodata sa vanda ceva fals .
     Ma mir ca inca nu v-ati invatat lectia . Dupa fiecare astfel de atac prostesc , dpmdv , BTS iese mult mai puternic.

     Apreciază

     Răspunde
     1. Kaila

      eu zic sa deschizi bine ochii si sa nu mai aberezi =)) ca bts si nimeni nu iti da mancare.

      oricat ai vrea tu sa crezi contrariul, membrii bts sunt idoli k-pop, asta au fost si asta vor ramane. poate nu sunt la fel de constRansi ca altii din industrie, care sunt la inceput si agentii mai mai, dar regulilele li se aplica si lor :))

      nu a spus nimeni sa ardeti pe rug, doamne fereste. doar sa recunoasteti cand gresiti, lucru pe care nu.l faceti si continuati in aberatii si ignoranta voastra. (O / P A R T E ) uite big hit a recunoscut greseala cu suga, o parte dintre army, chiar si dupa ce a recunoscut, tot a cuntinuat cu acuzele

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
      1. luminita rata

       Eu zic sa-ti vezi de treburile tale si sa te bucuri cu adevarat de ce-ti place si ce consideri ca ti se potriveste.
       Iar daca aruncatul cu ironii , prostii si idiotenii te face fericita , atunci ce pot sa-ti zic ?!? MULT SUCCES .
       Dar aceasta fericire este amara si e pacat ca tu inca nu realizezi acest lucru.
       Mic drop.

       Apreciază

       Răspunde
       1. Kaila

        =)))))))))
        cati ani ai? 13 sau 15? mai vezi si altceva in afara de scumpu oppa?

        si daca nu esti de acord, asta nu inseamna idiotenie =)))))) stii se numeste dreptu la opinie, daca ai auzit de asa ceva
        btw, nu am fost ironica =)))))))))) in tot ce ti.am zis am fost super directa

        Apreciază

 8. Diana

  Ok atunci, deci vor sa sublinieze faptul ca Suga e rasist? Cum am mai spus, sa zicem ca noi intamplator gasim fragmentul acela si dam o cautare pe google si ne apar detalii despre Jim Jones, ei ce sa vezi tipul era cat se poate de nebun dar NU era rasist. Eu nu stiam de acest om pana la controversa asta. Sinucidere in masa provocata de un lider de cult care a facut asta drept manifest, pai daca ne uitam bine cam in orice religie s-a intamplat asta, cati oameni au murit de-a lungul anilor in numele religiei? Asta a fost nebunia principala la lui Jones, in rest Jones nu a fost rasist, a luptat pentru integrarea si egalitatea raselor in societate, cum a facut asta a fost problema lui aici e o alta discutie. Si a adoptat un copil de culoare si un coreean. Sunt sigura ca e un motiv plauzibil al introducerii acelui fragment si ok s-ar putea sa nu aiba legatura cu scuza oferita de Big Hit. Noi la o simpla cautare pe google aflam orice dar nu ca a fost rasist. Cum am mai spus Suga nu e prost incat sa-si taie singur craca de sub picioare, el si-a creat o imagine alaturi de ceilalti membrii BTS. Ma rog, Army mereu sunt acuzati de hateri pentru ca ii sustin pe BTS, ce ar putea sa faca un fan cand stie ca da idolul lui a gresit, dar stie bine ca probabil nu intentionat? Nu zic sa ii sustinem orbeste si nu zic ca sunt cei mai buni. Suga poate sa fie cel mai mare rasist, dar public el a sustinut lupta anti-rasism si refuz sa cred ca e atat de prost si el si agentia incat sa faca ceva voluntar.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s