Aceste 3 povești din serialul „It’s Okay To Not Be Okay” pot fi acum cumpărate

Acestea sunt lecțiile pe care poveștile încearcă să te învețe.

Serialul „It’s Okay To Not Be Okay” este popular peste tot prin lume. Avându-i în rol principal pe Seo Ye Ji ca Ko Moon Young, un autor  de cărți pentru copii, nemilos, dar frumos, și pe Kim Soo Hyun ca Moon Kang Tae, un îngrijitor de la un spital de boli mintale, drama ne arată cum cei doi se îndrăgostesc în timp ce Kang Tae începe să înțeleagă semnificațiile profunde din spatele acțiunilor care par crude ale lui Moon Young.

Serialul de obicei narează prin prisma poveștilor scrise de Moon Young, iar fiecare poveste, deși pare dură, oferă o lecție valoroasă pentru toată lumea. Cele 3 povești tipărite până acum sunt: „Cățelul unei zile de primăvară” („A Spring Day’s Dog”), „Copilul Zombie” („Zombie Child”) și „Adolescentul care a crescut mâncând coșmaruri” („The Teenaged Boy Who Grew Up Eating Nightmares”). Odată ce poveștile se continuă pe parcursul episoadelor, începem să vedem adevăratele semnificații și lecții din spatele fiecăreia.

1. „Cățelul unei zile de primăvară” („A Spring Day’s Dog”)

EdGJdkuU4AAPeKG-1

Aceasta este o poveste mai scurtă în comparație cu celelalte, cu o acțiune destul de simplă. A fost odată un cățel care trăia legat de un stâlp de lângă un copac din sat. Acesta era bun la ascunsul sentimentelor sale așa că era iubit de toți oamenii,  plăcându-le să se joace cu el.

Screenshot 2020-07-17 at 2.09.18 PM

Dar, pe timp de noapte, plângea, fiind trist.

Cățelul tânjea să alerge liber de unul singur, dar nu putea, fiind legat.

Într-o zi, inima sa i-a șoptit: „Hei! Dar de ce nu îți tai lesa?”

Cățelul i-a răspuns trist că nu poate, deoarece a uitat cum. S-a obișnuit să fie legat și nu mai știa cum e să fii liber. Morala poveștii– câteodată fericirea și libertatea sunt în fața noastră, dar le ignorăm deoarece suntem obișnuiți cu situația în care ne aflăm.

Nu se știe dacă povestea va mai continua sau nu în următorul episod, terminându-se în suspans săptămâna trecută. Mai jos aveți un videoclip cu povestea narată.

 

2. „Adolescentul care a crescut mâncând coșmaruri” („The Teenaged Boy Who Grew Up Eating Nightmares”)

EdGJeNdUMAAw013

Aceasta este una dintre primele povești prezentate în serial si este despre un băiat care avea coșmaruri în fiecare zi.

Sătul să viseze mereu urât, el a plecat în căutarea unei vrăjioare care sa îl scape de coșmaruri. Acesta i-a promis vrăjitoarei că va face orice vrea în schimb.

Vrăjitoarea i-a șters toate amintirile triste, iar băiatul a fost vindecat. Peste ani, ajungând adult, el începe să realizeze că nu este mai fericit, chiar dacă nu mai visează urât.

Vrăjitoarea a venit la el într-o noapte cu lună plină așa că el a întrebat-o de ce nu e fericit. Aceasta i-a spus că doar trecând prin lucruri neplăcute în viață vei deveni mai puternic, vei avea capacitatea de a te adapta schimbărilor și de a fi pasionat. Vrăjitoarea l-a sfătuit să treacă peste luptele interioare și peste experiențele negative în loc să le uite.

Morala poveștii este simplă– dacă nu ești capabil să te lupți și să câștigi în bătăliile tale interioare, nu vei deveni un adult adevărat. Alegând să uiți amintirile negative, poți să rămâi în uitare, dar uneori, ignoranța nu este o binecuvântare.

3. „Copilul Zombie” („Zombie Child”)

EdGJd5eU0AEm83U

Cartea s-a făcut remarcată în serial având ilustrațiile și povestea înfricoșătoare, dar poate fi înduioșătoare până la urmă.

A fost odată un bebeluș urât care s-a născut în sat. Era palid și avea ochii adânciți, iar din el ieșeau țepi.

Mama a realizat rapid că bebelușul ei nu era om, ci un copil zombie care nu avea afecțiune sau emoții, doar dorința de a mânca.

Temându-se de oamenii din sat și simțind nevoia de a-l proteja, aceasta l-a ascuns în beciul casei. Mama îi aducea mâncare furată de la alte ferme, un pui sau un porc.

Într-o zi, în sat a apărut o boală, iar cu ea și foametea. Toată lumea care a rămas în viață a plecat, dar mama a realizat că nu poate rezista știind că și-a lăsat copilul în urmă.

Încetul cu încetul, mâncarea se împuțina, așa că și-a tăiat piciorul, apoi mâna pentru a-și hrăni băiețelul.

În ultimul moment, când tot ce rămăsese din ea era trunchiul și capul, s-a târât spre copilul ei și l-a îmbrațișat, lăsându-l să o mănânce.

Copilul a vorbit pentru prima dată și a spus „Deci mama este de fapt caldă până la urmă…”

Poate nu era dorința sau lăcomia de a mânca, dar de a simți iubirea și căldura cuiva, acesta crescând respins și ascuns. 

Fanii serialului și ai poveștilor lui Ko Moon Young pot fi bucuroși deoarece cele 3 povești au fost tipărite cu ilustrații și publicate în data de 17 iulie. Există chiar și o ediție cu ilustrații speciale pusă la vânzare.

Ediția specială este alcătuită din cele trei povești împreună cu un set de cinci poze ilustrate. Prețul este diferit pentru fiecare carte, începând de la ₩10,800 KRW (aproximativ 10 dolari).

În altă ordine de idei, ultimul episod difuzat al serialului „It’s Okay To Not Be Okay” a apărut pe 18 iulie la ora 22:00 în Coreea de Sud (16:00 ora României) pe Netflix și se bucură de un mare succes atât la el în țară cât și internațional.

Sursa

2 gânduri despre „Aceste 3 povești din serialul „It’s Okay To Not Be Okay” pot fi acum cumpărate

  1. Pingback: Aceste 3 povești din serialul „It’s Okay To Not Be Okay” pot fi acum cumpărate — K-POP ROMÂNIA | Mon site officiel / My official website

  2. Pingback: Au început precomenzile pentru ultima carte din serialul „It’s Okay To Not Be Okay” | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s