7 din 8 membre ANS cer anularea contractului cu agenția + răspunsul ANS Entertainment

Se pare că șapte din opt membre ale trupei novice ANS ar fi întreprins măsuri legale pentru termina contractul cu agenția. Trupa a mai ajuns în atenția publicului recent după ce membra Haena a susținut că era hărțuită de către restul membrelor.

Pe 20 august, toate postările de pe fansite-ul oficial al trupei au fost șterse, cu excepția celor scrise de cele șapte membre.

Mai jos e declarația oficială:

„Bună, suntem ANS.

Bună, suntem Lina, Royeon, Dalyn, Raon, Bian și Dam I din ANS. Suntem cele șapte membre, fără Haena.

În primul rând, vrem să le cerem scuze fanilor care ne-au oferit atâta susținere, dar pe care i-am îngrijorat cu postările recente de pe rețelele de socializare. Vrem să vă împărtășim situația curentă pentru că ar putea fi fani care sunt îngrijorați și ce au înțeles greșit situația în care ne aflăm.

În primul rând, toate cele șapte membre, cu excepția Haenei, au cerut terminarea contractului nostru cu agenția prin intermediul unui reprezentant legal. Suntem de părere că problema dintre noi și companie are legătură cu problema Haenei. De asemenea, mai credem că este de datoria noastră să dezvăluim tuturor poziția și motivele noastre. Cu toate că e un lucru rușinos, vrem să vă punem la curent cu lucrurile ce au loc acum.

Compania noastră, ANS Entertainment, a concediat toți angajații săi o dată în luna martie și apoi în aprilie. Aceștia au concediat angajații care aveau grijă de noi, inclusiv managerul nostru. Prin urmare, am rămas fără manageri.

În data de 14 iunie, agenția și-a închis birourile, așa că am rămas și fără clădire. De asemenea, ne-am mutat să locuim din Shinsadong în Gimpo. De atunci, nu am mai avut nici măcar un studio pentru a repeta.

Din cauza faptului că am rămas fără manager, trebuia să ne planificăm activitățile singure. De asemenea, ne gestionam singure conturile de fansite și ne prefăceam că o face un angajat. Aveam un singur vehicul pentru călătorit, așa că unele membre erau nevoie dă ia un taxi.

Pe tot parcursul acestei situații, am avut o întâlnire cu fanii pe 20 iunie. După cum deja știți, au fost mai multe incidente și probleme minore și majore. Fanmeeting-ul ar fi fost o harababură dacă nu ne-ar fi ajutat angajații, ce erau deja concediați pe atunci, dar care, totuși, au venit să ne dea o mână de ajutor.

E rușinos, dar niciuna dintre noi nu a primit lecții de canto și ni se dădea doar câte 10 000 de woni (aproximativ 8 dolari) pe zi pentru mâncare. În weekend nu primeam nimic.

De fapt, nu am primit nicio susținerea sau o gestionare corectă. Am cerut companiei măcar lecții de canto, dar am fost refuzate, spunându-ne că nu aveau bani pentru asta.

Am înțeles că situația e dificilă din cauza pandemiei de COVID-19, dar agenția ne-a neglijat prea mult. Mai mult de atât, nu puteam sta degeaba, când ne gândeam la fanii ce aveau așteptări de la noi.

Prin urmare, am angajat un reprezentant legal și am trimis o înștiințare companiei, cerându-i să respecte clauzele din contract – să ne ofere un manager, să aibă un spațiu pentru companiei, să ne ofere lecții de dans și canto. Am cerut companiei să ne ofere aceste condiții timp de 14 zile sau vom lua măsuri pentru încălcarea contractului. Cu toate astea, compania nu a răspuns cerințelor noastre. În schimb, a sunat-o pe mama uneia dintre membre și ne-a amenințat, spunând: „Compania nu a făcut nimic greșit. Vom păstra membrele neproblematice, iar pe celelalte le vom lăsa să putrezească ca un gunoi. Vom crea o listă neagră, astfel încât să nu poată activa în acest domeniu. Le vom face atât de depresive încât nu vor putea face nimic decât să stea acasă.”

Auzind toate astea, nu am mai putut suporta. De aceea, am cerut terminarea contractelor noastre.

Atunci a apărut și problema cu Haena.

În perioada când am trimis cerințele companiei, aceasta a început să vorbească cu Haena despre controversă. La scurt timp, compania ne-a anunțat că Haena a fost dusă la spital și ne-a cerut să o vizităm. Chiar înainte de a trimite scrisoarea cu terminarea contractelor, am văzut articolele cu postările Haenei de pe Instagram.

În realitate, relația dintre noi și Haena nu era proastă. În opinia noastră, nu am avut vreo problemă în mod special cu ea.

Haena s-a alăturat trupei în decembrie 2019. Era cea mai mică și încă mergea la liceu. În acest an, trupa noastră nu a putut promova prea mult din cauza circumstanțelor companiei. Prin urmare, nu am petrecut prea mult timp cu ea.

Singurul conflict pe care l-am avut cu Haena a fost când am convins-o să se întoarcă la școală, când aceasta a decis să o lase după ce a fost testată pentru COVID-19.

A fost o persoană testată pozitiv la COVID-19 în internet cafe-ul unde mergea Haena, așa că și aceasta s-a testat pe 29 mai. Din fericire, testul a ieșit negativ, iar autoritățile au anunțat-o să se autoizoleze pentru încă trei zile.

În acea perioadă, aveam grijă de înștiințările Haenei de la școală și am primit un telefon de la dirigintele ei. Acesta ne-a spus că pe 8 iunie Haena nu s-a întors la școală chiar și după cele trei zile de carantină și nu a telefonat pentru a spune care e motivul absenței ei.

Profesorul ne-a spus că Haena a lipsit mai multe zile de la școală cu scuza că promova cu trupa și compania. Chiar în ziua în care trebuia să facă poze pentru absolvire, le-a spus profesorilor că avea un eveniment și nu s-a dus. Când am revizuit programul, am văzut că nu aveam niciun eveniment în ziua dată.

Atunci am chemat-o într-o cafenea și i-am spus despre conversația cu dirigintele ei. Am întrebat-o ce se întâmplă, dar aceasta nu a putut oferi un răspuns clar. A spus că e problema ei personală. Membrele au început să-i spună că nu e în regulă să minți și că ar trebui să discute cu noi dacă are probleme. Am încurajat-o să ia deciziile mai înțelept și nu ne-am certat sau țipat la ea.

Sincere să fim, aceste lucruri trebuiau a fi făcute de companie, dar noi a trebuit să avem grijă ca Haena să meargă la școală, pentru că agenției nu-i păsa.

În ziua următoare, Haena a contactat una dintre membre și i-a spus că suferă de o boală mentală. Haena a zis că voia să discute cu părinții ei înainte de a lua vreo decizie. I-am spus că îi respectăm alegerea și să ne spună și nouă, după ce va discuta cu agenția. Cu toate astea, Haena nu ne-a mai răspuns la mesaje după asta.

Apoi, pe 12 iunie, a contactat două membre și le-a spus „Mă simt prost din punct de vedere mental și nu am putut răspunde. Îmi pare rău. Vă voi contacta după ce mă voi simți mai bine”. Acesta a fost ultimul mesaj adresat de Haena nouă.

Haena nu a fost prezentă nici la fanmeeting-ul din 20 iunie și ne-a fost greu să modificăm coregrafia pentru a umple golul lăsat de ea.

După asta, compania ne-a înștiințat după ce am trimis scrisoarea că Haena a ajuns la spital din cauza noastră. Ne-a spus să mergem să o vizităm, dar ne îngrijoram că agenția ar fi putut complota ceva împotriva noastră, așa că ne-am speriat și nu am dat de Haena, când am încercat s-o contactăm. Din fericire, nu a pățit nimic grav și a fost externată pentru a merge acasă. Am fost ușurate să auzim veștile.

De fapt, Haena se îngrijora din cauza viitorului neclar pentru că agenția noastră avea probleme. Aceatsa a mai dezvăluit că avea probleme financiare, din cauza faptului că agenția nu o susținea cu bani.

Niciuna dintre noi nu aveam nimic cu Haena și nici nu am avut. Voiam să soluționăm orice neînțelegere, discutând deschis cu ea.

Cu toate astea, problema cu Haena a apărut exact când am încercat să ne terminăm contractul. Analizând perioada când agenția ne amenințase și vorbise urât de noi, aveam bănuieli că o folosea pe Haena pentru a soluționa problema cu contractul.

Către fanii noștri: Am primit o dragoste enormă de la voi.
Ne pare atât de rău pentru că v-am făcut să vă îngrijorați de această situație. Acum, am terminat contractul cu agenția noastră. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu noi pe viitor și ne aflăm într-o stare de incertitudine.

Chiar dacă ne vom continua carierele în industria de divertisment, nu sunt sigure că o vom face împreună, drept o echipă.
Știam că vom ajunge aici, dar nu am avut de ales decât să rupem contractul cu agenția. Sperăm că fanii noștri ne vor. înțelege și promitem că vom încerca să revenim mult mai bune.

Vă mulțumim din inimă.

20 august, 2020.

Cu respect,
Lina, Royeon, Dalyn, Raon, Bian și Dam I din ANS.”

Pe 25 august, ANS Entertainment a lansat o declarație oficială prin care neagă acuzațiile făcute de trupă:

Potrivit acesteia, „După ce a încheiat cu succes activitățile de promovare a celui de-al doilea single „Say My Name”, compania a trecut prin mai multe dificultăți, drept rezultat al evenimentelor anulate din cauza COVID-19. Totuși, compania a continuat să pregătească lansarea unui nou mini album pentru ANS.

În timp ce pregăteam revenirea, membrele s-au rănit de nenumărate ori și ne-au informat că le va fi greu să ia lecții de coregrafie. Drept rezultat, am ajuns la decizia de a amâna revenirea ANS și să le oferim membrelor o perioadă de pauză pentru a se recupera.” 7 din 8 membre ANS au cerut anularea contractelor în perioada de „pauză”, potrivit ANS Entertainment.

Potrivit companiei, „nu s-a încălcat nicio clauză din contract și am respectat cu atenție regulamentul contractului de divertisment creat de Korea Creative Content Agency (KOCCA). Nu au fost probleme cu privire la plătirea fetelor ANS, în ciuda celor spuse de ele. Contractul creat de KOCCa stipulează clar că veniturile vor fi împărțite între companie și membre, după ce se vor scădea costurile de producere și întreținere ale artiștilor.”

La final, agenția a accentuat: „Vrem să le cerem membrelor să-și respecte îndatoririle din contract. De asemenea, vom înștiința toți reprezentanții din industrie că toate contractele noastre cu membrele ANS sunt încă valabile. Nu avem de ales, decât să luăm măsuri legale împotriva oricărei persoane care va încerca să ia legătura cu membrele sau/și să încerce să le recruteze în alte agenții.”

sursă (1) (2)

5 gânduri despre „7 din 8 membre ANS cer anularea contractului cu agenția + răspunsul ANS Entertainment

  1. FULLMOON

    Ce hal de companie, „Nu avem de ales, decât să luăm măsuri legale împotriva oricărei persoane care va încerca să ia legătura cu membrele sau/și să încerce să le recruteze în alte agenții.”, doar ca sa nu poata activa ij industrie, exact cum au spus că le.a amenințat. Si in felul asta, niste fete talentate care nu au făcut nimic gresit, nu vor putea face nimic in industrie, fiindca agențiile nu vor sa isi creeze probleme, chiar dacă ele si.au terminat contractele…😥😥😥😥

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
  2. aeJ

    zi să mori tu, CEO?

    asta numește nea prună ăla declarație? o amenințare către companiile din industrie și către fete? păi, dacă totul este atât de valid de nu se face nimic în direcția, promovarea lor ca trupă? de ce s-a oprit totul și au ajuns la un punct mort? îmi e greu să cred că un reprezentat legal se arunca cu capul înainte fără să știe detalii certe despre evenimente plus că, fetele sunt bune și sunt o mulțime de companii care le-ar putea ajuta mai mult decât ei, cum să amenințe pe față? n-avem bani și angajați dar pentru amenințări nu ne cere nimeni bani.

    Apreciază

    Răspunde
  3. Pingback: Bian, fostă membră ANS, se pregătește să debuteze cu MAJORS în martie | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu