4 dăți când standardele duble și sexismul au fost văzute și experimentate în k-pop!

Unul dintre cele mai rele lucruri din punct de vedere al egalității dintre sexe în lume, dar și în industria k-pop, sunt standardele duble, diferența care există între idolii masculini și cei feminini.

De multe ori, idolii feminini au fost criticați și răvășiți cu ură pentru lucrurile pe care unii idoli masculini le fac chiar mai des și nu se leagă nimeni de ei, ba chiar fanii, internauții, publicul încep să-i îndrăgească mai mult!

Iată o listă a unor momente în care au fost expuse dublele standarde în k-pop:

1. Park Bo Gum și IU primind reacții diferite pentru același concept

Park Bo Gum și IU au abordat în trecut același concept, în care aveau rujul pătat pe buze, dar au pimit reacții diferite din partea publicului. În timp ce Park Bo Gum a fost lăudat de o mulțime de oameni, IU a ajuns să primească multe critici și ură.

S-a ajuns în punctul în care internauții și fanii au trebuit să facă scandal numind incidentul ”standard dublu”, pentru a o apăra pe IU de toate criticile pe care le primea.

2. Hwasa din MAMAMOO criticată pentru că arată prea multă piele

În 2018, o mulțime de internauți au criticat-o pe Hwasa pentru o ținută pe care a purtat-o, deoarece arăta „prea multă piele”.

Cu toate acestea, idolii de sex masculin au fost văzuți des pe scenă purtând haine mult mai puține, dar în esență nu primesc niciodată critici de la internauți atunci când fac acest lucru.

Shirtless kpop idols (your welcome xD) | K-Pop Amino

10+ Swole Idols Who Prove Men In K-Pop Aren't Just Flowerboys - Koreaboo

3. Idoli feminini criticați mai dur pentru luarea în greutate

Internauții sunt destul de duri cu idolii K-Pop din cauza greutății lor și se pare că cei mai mult criticați ajung să fie tot idolii feminini. Umji din GFRIEND este cineva care a avut de-a face cu mulți oameni rău intenționați încă de la începutul carierei sale, din cauza greutății  sale ”necorspunzătoare”.

Un alt exemplu este Kyla (fostă membră PRISTIN), acuzată constant de faptul că agenția o folosește pentru a aduce mai mulți fani datorită felului cum arăta.

Kyla Pristin...Fat?!? | K-Pop Amino

Shindong din Super Junior a vorbit odată despre acest lucru și a primit o reacție masivă. El susținea faptul că dacă o fată este supraponderală, atunci trebuie să slăbească și că bărbații nu trebuie să facă acest lucru, pentru că sunt bărbați. Acesta este un exemplu de gândire sexistă.

Shindong:Dacă cineva ar trebui să slăbească, i-aș spune acelei persoane să slăbească. ”Pierde ceva greutate. De ce nu poți avea grijă de tine?” Când spun asta, cealalată persoana ar putea să se gândească: „Uite cine vorbește”. Dar i-aș răspunde: „Eu sunt băiat și tu ești fată”.

De curând a slăbit și acesta, primind, de asemenea multe laude pentru asta.

4. Ryujin din ITZY a vorbit despre cum grupurile feminine sunt deseori văzute inferioare grupurilor masculine

Aceasta a vorbit recent despre cum nu-i place să fie comparată cu grupurile de băieți atunci când este complimentată.

Ryujin a spus că un compliment pe care îl aude foarte des atunci când oamenii văd trupa ITZY cântând și dansând este: „Evoluția voastră pare dificilă pentru un grup de fete” sau chiar „A fost prea mișto pentru a fi o evoluție a unui grup de fete”.

Cu toate acestea, ea nu este cea mai mare fană al acestui tip de complimente, deoarece duce la faptul că grupurile de fete sunt inferioare grupurilor de băieți. 

Ryujin: ”Replica „pentru un grup de fete” pare că înseamnă că suntem puțin mai bune decât se așteptau …? Nu prea mi s-a părut un compliment. Nu ne gândeam: „Facem asta pentru că suntem fete”. 

În timp ce aceasta este încă recunoscătoare pentru acest tip de „complimente”, ea dorește ca grupurile de fete să nu fie comparate cu grupurile de băieți în acest mod.

Ryujin: ”Aceasta este speranța mea. Este diferit de „mi-aș dori să le placă”, așa cum este. Fără a adăuga nimic altceva. Mi-aș dori să gândească și să simtă ceea ce văd…” 

ICY Dance Review! (Maria's Icy Week!) | ITZY (있지) Amino

Sursa

3 gânduri despre „4 dăți când standardele duble și sexismul au fost văzute și experimentate în k-pop!

 1. Neko-chan

  Ii prea de tot. Sunt prea exagerati. Habar nu am de unde se trage ura aceasta fata de idolii femei si de femei in general.
  Kyla arăta atât de drăguț si consider ca avea un mare curaj fiindca a putut înfrunta comentariile pline e ura. Si shindong, era preferatul meu din suju, dar acum ca i-am văzut raspunsul. mi-e scârbă ca oamenii ca el.
  Nu stiu de ce cred asta, dar cred ca mai mult femeile si fetele dau ura idolilor feminini

  Apreciază

  Răspunde
  1. susodoi 🌼 Autor post

   Da, foarte multe femei dau cu ura in femei.. ft multe. Si ce sa mai vorbim ca in kpop oricum sunt cam 80% fane kpop care au opinii si le expun, lasa comentarii – nu atâția fani tipi.
   Schimbarea incepe din noi.. mereu. Cat timp o sa existe fane care trimit amenintari cu moartea la idoli feminini pt că se vede cu oppa, nu se va schimba nimic nici cu ura primita per total.
   Daca nu ni s ar mai parea ciudat” de maine ca Hwasa e in ciorapi, pantaloni scurti si o bustiera sexy” – si nu o vom mai critica, noi ca femei, ci o vom sustine, gen „Hwasa esti super mișto. Iti apreciez curajul”..
   La fel si cu comparatia dintre trupe de fete si trupe de băieți. Asa e.. trupele de baieti sunt considerate in mare parte forță forță, pe cand fetele sunt „sugatoare de atentie” sa nu zic mai rau, pentru orice ar face – nu te poti dezvolta asa, nu poti evolua asa. Nici ele ca trupe feminine, nici noi ca societate…
   Mai avem muult de lucru la gandire si percepție.. mult. Dar hei. Trăim momente istorice oricum. Lumea incepe sa se deștepte. Tot mai multe persoane gandesc corect din punct de vedere natural. Ceea ce e bine

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s