Scandalul aespa ia amploare în mediul online după ce internauții ar fi găsit contul unde apar fotografiile pe care echipa de producție SM le-ar fi copiat

Internauții scormonesc rețelele de socializare după ce un artist german i-ar fi acuzat pe producătorii din spatele aespa că i-au copiat lucrările.

Primele speculații de plagiat au apărut acum două săptămâni atunci când SM Entertainment a început să publice imagini cu noul lor grup de fete. Internauții au subliniat că au văzut lucrări similare și un fotograf canadian a glumit că fotografiile sunt prea asemănătoare cu pozele pe care le-a făcut anul trecut.

De atunci, au existat mai multe situații în care internauții au declarat că echipa care se ocupă de artă a plagiat alte lucrări. Un artist virtual a susținut chiar că SM Entertainment i-a copiat lucrarea.

Un internaut a postat recent pe o comunitate online că un fan din străinătate a descoperit un cont Pinterest care pare să aparțină unui angajat SM Entertainment.

Dosarele au fost denumite „Rookie group”, „TAEMIN” și „KAI”, iar internauții au susținut că acestea erau fotografii de referință pentru artiștii de la SM.

Într-unul dintre foldere, internauții au descoperit fotografia fotografului canadian care a subliniat mai întâi că fotografia teaser a trupei aespa seamănă cu o lucrare de a sa.

Agenția SM Entertainment a mai fost implicată în controverse de plagiat, deoarece internauții au descoperit diferite fotografii similare cu cele prezentate de companie. Anterior, internauții au declarat că al doilea teaser al albumului NCT a fost plagiat și din pictorialele lui Sunnei.

Sursa

7 gânduri despre „Scandalul aespa ia amploare în mediul online după ce internauții ar fi găsit contul unde apar fotografiile pe care echipa de producție SM le-ar fi copiat

 1. Speedy👑🎶😈

  Nu iau apararea SM….dar am mai vazut poze de genul, daca stai si o gandesti bine si in Avatar apar flori care stalucesc si chestii de genul. Am mai vazut conceptul, daca nu ma insel era si unjoc video ceva cu Fantasy care avea efecte grafice de genul…

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Dumi

  Nu stiu, dar cred ca in ziua de astazi e greu să scoți ceva 100% original…la cati oameni pe planeta asta care scot mii de idei pe secunda normal ca la un moment dat se gasesc asemanari între unele chestii. Asa ca consider că atâta timp cât nu e exact la fel luat de undeva nu poți să zici că e plagiat/copiat.

  Apreciază

  Răspunde
    1. hyunamyou

     Pe bune?:))))))))))))) Ceea ce spui nu are sens, e normal sa se verifice tot materialul, mai ales cand vorbim de o companie mare ca SM, e foarte rusinos sa spui ca nu stiai, asta a fost problema aici… Si nu e vorba doar de Pinterest, ci si de scena cu sarpele prin metrou, avand in vedere ca este destul de unica, autorul a fost destul de evident. Ma rog, daca tu esti de accord cu genul asta de actiuni ieftine, treaba ta.

     Apreciază

     Răspunde
     1. Dumi

      Da…de ce sa ma mai chinui sa-ti explic cand nu înțelegi.
      Verifica, dar ce pot si ei. Tu crezi ca o singură companie care are o mână de oameni care lucrează la un proiect poate verifica tot ce apare in lumea asta. Si aici nu e valabil doar pentru SM, toate companiile sunt in aceeasi oala, doar ca de unele chestii se face tam-tam si de unele nu, depinde de interese…
      Si numai Printerest e un site pe care se încarcă mii de poze pe secunda…probabil nu stii despre ce e vorba de tratezi problema asa. Plus ca majoritatea asa numitelor „idei originale” care au fost plagiate nici nu sunt lucrările sau creațiile unor mari artisti sau ceva. Daca copiau Mona Lisa mai ziceam, da era plagiat, dar nu stiu ce lucrare a nu stiu cui fotograf canadian încărcată pe un site ca Printerest nu are asa mare relevanta. Si cu asta am încheiat. E problema ta daca nu înțelegi cat de penibila e situația si care sunt adevăratele interese. Si sa stii ca sunt împotriva plagiatului, dar atunci când există.

      Apreciază

      Răspunde
      1. hyunamyou

       Nici nu ai ce sa-mi explici, ar trebui sa ai sens ca sa faci asta:))) Ei ar trebui sa faca o verificare amanuntita, nu o spun eu, ci marii producatori/artisti din lume, nu ai auzit niciunul vorbind de asta?:))) Faptul ca trebuie sa-ti spun ceva atat de logic/normal e trist. Adica nu e ca si cum sunt diferiti artisti care isi cer scuze sau sunt si dati in judecata pentru genul asta de chestii, nu, chiar deloc:))) Si eu vorbeam mai mult de scena cu sarpele din metrou, este vorba de o scena unica si SM au fost ieftini luand-o asa pur si simplu fara sa ceara voie. Dar ma rog, cum am spus, daca tu esti de acord cu genul asta de actiuni, treaba ta.

       Apreciază

       Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s