12 grupuri k-pop de la care ne-am luat rămas bun în 2020!

Pandemia a lovit puternic toată lumea, iar industria divertismentului nu a scăpat neafectată, confruntându-se cu diverse consecințe. Mai ales în cea k-pop, care cuprinde nenumărate companii de divertisment, fiecare cu grupuri proprii de idoli, prețul plătit a fost devastator. Drept urmare, mai multe trupe au fost nevoite să se desființeze anul acesta din diverse motive.

Nu doar pandemia a fost cea care a adus la destrămarea grupurilor, alte motive fiind controversele, finalizarea contractelor în urma show-urilor de supraviețuire, și altele. Chiar dacă este regretabil, sperăm că acești artiști își vor găsi curajul să continue în cariera muzicală începută!

NeonPunch

În data de 11 august 2020, agenția grupului NeonPunch, A100 Entertainment, a anunțat că trupa s-a desființat din cauza problemelor financiare ale companiei și a incapacității de a sprijini membrele, din cauza pandemiei. S-a raportat ulterior că membrele Dayeon, Baekah și Iaan vor debuta din nou într-un grup numit XUM, cândva în viitor.

1THE9

1THE9 a fost creată prin emisiunea de supraviețuire „Under Nineteen”, iar grupul și-a finalizat contractul temporar de 18 luni din cadrul companiei PocketDol Studio în luna august a acestui an. Prin urmare, trupa s-a desfințat, iar membrii au mers pe căi separate pentru a-și continua cariera.

HINAPIA

În urma destrămării nefericite a trupei Pristin în 2019, membrele Minkyeung, Yaebin, Gyeongwon și Eunwoo au debutat împreună cu Bada într-un grup de fete din cadrul companiei OSR Entertainment, numit HINAPIA. Cu toate acestea, la scurt timp după debutul lor, în august 2020, OSR Entertainment a anunțat că HINAPIA s-a desființat și că toate membrele și-au retras contractele.

Limesoda

Limesoda a debutat în anul 2017 sub agenția D Maker Entertainment, iar membrele s-au tot schimbat încă de la bun început. Teeny a fost adăugată în trupă destul de târziu, dar a fost și prima membră care a părăsit grupul. Mai târziu, Hyerim, Jangmi și Seungji au părăsit și ele trupa, iar compania a desființat Limesoda în tăcere.

AZM

În aproximativ un an de la debut, AZM este un alt grup care a trebuit să se desființeze în tăcere, în ciuda potențialului membrelor. De fapt, destrămarea trupei era în speculații și în timpul perioadei de promovare, iar în cele din urmă a fost confirmată de către membra Youkyung.

BABA

BABA a debutat în data de 24 martie 2015, în cadrul agenției PR Entertainment și a activat timp de 5 ani înainte de a se desființa în 2020. Pe parcursul acestor ani, grupul a avut 21 de membre diferite. Cu toate acestea, grupul nu a găsit formula succesului și a fost nevoit să se destrame în tăcere. Contul oficial de Instagram a trecut pe profil privat și a eliminat membrele din descriere.

Spectrum

Un alt grup care s-a despărțit din cauza situației materiale proaste a companiei a fost Spectrum. Agenția Wynn Entertainment a recunoscut că nu poate gestiona grupul și a desființat contractele membrilor în iulie 2020.

Daydream

Alim, Sorin și Chaeha, din componența originală a trupei Daydream, au părăsit compania din cauza conflictelor interne cu administrația și conducerea. Totuși, nici membrele rămase nu au mai rezistat mult timp, iar grupul s-a destrămat în luna iulie a anului 2020.

TREI

Toți membrii trupei TREI au dezvăluit public prin declarații că au anulat contractele cu Banana Culture Entertainment, însă motivul nu a fost dezvăluit. Cu toate acestea, decizia a fost reciprocă. De asemenea, s-a zvonit că Banana Culture Entertainment se va închide definitiv și va desființa toate contractele cu artiștii săi. La scurt timp după apariția zvonurilor, directorul companiei a negat tot.

Yellow Bee

Destrămarea acestui grup a fost cauzată în urma unui scandal, în care conducerea și-a defăimat artiștii. Addiction Entertainment, compania fetelor, a pretins că una dintre membre nu avea un comportament adecvat. Cu toate acestea, membra Ari a povestit pe contul ei de Instagram ca acestea au fost hărțuite sexual și au fost agresate de către personal, înrădăcinând amintiri traumatice.

În plus, ea a dezvăluit că niciuna dintre membre nu a fost plătită, dar în schimb au fost maltratate. Sperăm că membrele Yellow Bee primesc ajutor psihologic adecvat!

MASC

La patru ani de la debutul trupei în 2016, MASC s-a despărțit în octombrie 2020. După ce mai mulți membri au părăsit grupul înainte de destrămarea oficială, cei rămași au postat un mesaj video anunțând că membrii o vor lua pe căi separate.

X1

În cele din urmă, cea mai controversată destrămare a anului a fost, de asemenea, și prima din anul 2020. X1 s-a format în urma show-ului de supraviețuire „Produce X 101”. La scurt timp s-a dezvăluit că rezultatele emisiunii au fost falsificate, directorii executivi ai companiilor manipulând voturile pentru a favoriza de la 2 la 8 membri. La doar 4 luni de la debut, trupa a fost desființată total din cauza ilegalităților comise.

Sursa

9 gânduri despre „12 grupuri k-pop de la care ne-am luat rămas bun în 2020!

 1. youabby

  Imi pare rau de Spectrum,i-am urmarit pentru un timp….
  Hangyul si Dohyon din X1 au format un duo, H&D iar in noiembrie au debutat din nou ca membri ai grupului BAE173.poate de aceasta data va fi cu noroc.🙏
  Oricum e trist sa vezi cum visurile acestor idoli s-au destramat mai ales intr-o perioada asa urata…

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
 2. Bucur Amalia

  Din păcate multe trupe sunt acaparat de succesul trupelor mai mari și în foarte multe cazuri nici nu au mai mult de un an de la debut. Îmi pare foarte rău de trupele care s-au destrămat anul acesta.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. tsukiko2002

  Încă nu îmi vine a crede de X1, aveau un viitor măreț și puf…totul a dispărut, la fel ca în cazul tuturor trupelor de mai sus. Conside ca agențiile sunt de vină, ele doar sunt cele care trebuie sa aibe grijă cât mai mare de trupe, nu să le vadă doar ca mașinării de făcut bani.🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Andra

  Îi știu doar pe TREI și îmi pare rău pentru ei! Sunt sigura ca toate erau trupe cu mult potențial și sper ca artiștii să nu se lase descurajați și sa continue!

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s