Scandaluri şi controverse din 2020

Şi anul 2020 a fost plin de evenimente controversate.

Destrămarea grupului proiect X1

Chiar la începutul lunii ianuarie, agențiile membrilor X1 au dezvăluit că au căzut de acord privind destrămarea trupei printr-o declarație de presă. Motivul a fost scandalul provocat de voturile trucate din timpul desfășurării concursului  „Produce X 101„, cel care a dus la înființarea grupului.

În ciuda protestelor fanilor, agențiile de la care proveneau membrii X1 nu au reușit să se pună de acord cu privire  la continuarea proiectului.

X1 a debutat pe 27 august 2019 cu mini-albumul „비상: QUANTUM LEAP” și melodia de titlu „Flash„, trupa fiind formată din membrii ce au ocupat primele 11 poziții în show-ul de supraviețuire „Produce X 101„. .

Căsătoria şi copilul lui Chen din EXO

În ianuarie, Chen din EXO a anunțat că se va căsători și că mireasa lui este însărcinată. Unii fani au cerut excluderea lui din trupă, alţii l-au susţinut.

Ulterior, niște internauți au dezvăluit fotografii care arată viitoarea casă de proaspăt căsătorit a lui Chen, preluate de pe contul de Instagram al logodnicei lui Chen.

În octombrie, Chen a revenit cu videoclipul piesei „Hello”, înainte de a se înrola.

Breaking: EXO’s Chen Announces Marriage + Fiancée’s Pregnancy

Trupa The Rose şi-a dat în judecată agenția 

În data de 28 februarie a fost confirmat că The Rose a cerut în mod oficial terminarea contractului cu agenția sa, J & STAR Company. The Rose a declarat că agenția a impus un program absurd și că membrii nu au fost plătiţi în ciuda succesului trupei care a avut un  turneu mondial excelent în 2019.

În luna august, după o aprigă bătălie cu fosta agenție, trupa The Rose a revenit învingătoare cu “Black Rose”, o melodie dedicată fanilor care i-au susținut pe membrii săi neîncetat în tot acest timp.

Membrii The Rose au început să plece în armată.

Yoochun a fost dat în judecată pentru că nu a compensat daunele aduse uneia dintre victimele ce l-a acuzat de agresiune sexuală

Park Yoochun a fost din nou dat în judecată pentru că nu a compensat cea de-a doua victimă ce îl acuzase în trecut de agresiune sexuală.

În noiembrie, potrivit echipei de avocaţi a lui „A”, Yoochun le-a trimis un plan de plată, care a fost transmis către „A”. Yoochun va plăti 50 milioane de woni și cele 6 milioane woni dobândă în două tranșe, una la sfârșitul acestui an și una la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

 

Hongbin face comentarii controversate în timpul unui live care duc la retragerea lui din trupa VIXX

În luna februarie a anului acesta, Hongbin a făcut câteva comentarii despre alte grupuri de idoli  pe Twitch, iar unele dintre spusele sale au devenit subiect de controverse. În urma transmisiei, atât Jellyfish Entertainment cât și Hongbin și-au cerut scuze.

În data de 7 august, Jellyfish Entertainment a anunţat Hongbin s-a retras din VIXX, iar grupul va promova cu cinci membri în viitor. Ulterior, acesta s-a înrolat.

Pledis a dat-o în judecată pe Kyulkyung din PRISTIN

În 25 martie, agenția Pledis Entertainment a anunțat prin intermediul unui reprezentant legal că o dă în judecată pe Kyulkyung din PRISTIN, pentru nerespectarea contractului.

Jungkook din BTS, Eunwoo din ASTRO, Jaehyun din NCT și Mingyu din Seventeen merg în club în Itaewon, în plină pandemie de COVID.

Dispatch a confirmat ieșirea în club a lui Jungkook din BTS, Eunwoo din ASTRO, Jaehyun din NCT și Mingyu din Seventeen. Cei patru idoli au fost în cartierul Itaewon în seara zilei de 25 aprilie până în zorii zilei de 26 aprilie. Un sud-coreean confirmat că e infectat de COVID-19 a fost în zonă în data de 2 mai, acesta fiind testat pozitiv pe 6 mai.

În urma știrilor dezvăluite de Dispatch, agențiile fiecărui idol au postat declarații oficiale care au afirmat că raportul este adevărat și că toți idolii au fost testați negativ pentru COVID-19.

Imagine

Problemele mentale ale membrilor DAY6

Tot în luna mai, nu unul, ci mai mulți membri ai grupului DAY 6 s-au confruntat cu probleme de anxietate. Din acest motiv, agenția JYP a lansat un comunicat prin care a anunțat că noul album DAY6, “The Book of Us: The Demon”, va fi lansat în 11 mai, fără ca membrii să îl promoveze activ.

Ulterior, Young K, Wonpil și Dowoon au promovat singuri cu un nou unit, primul din cadrul grupului.

Lim Youngmin din AB6IX a fost prins beat la volan și a părăsit trupa

Lim Youngmin din AB6IX a fost prins beat la volan, și din acest motiv trupa lui a trebuit să își amâne revenirea.  În ciuda faptului că acesta a scris o scrisoare în care își cerea scuze, publicul a continuat să îl critice.

La puțin timp după, a fost anunțat faptul că acesta nu mai face parte din trupa AB6IX.

[Último minuto] Lim Young Min deja oficialmente AB6IX tras su accidente de coche bajo los efectos del alcohol

 

Park Kyung din Block B a fost trimis în judecată pentru defăimare în urma acuzațiilor de manipulare a clasamentelor + acuzat de hărţuire în şcoală

La 17 iunie, secția de poliție din Seongdong, Seul,a anunțat că va înainta dosarul lui Park Kyung spre urmărire penală cu recomandarea rechizitoriului fără reținere, pentru defăimare pentru răspândire de informații false.

Pe data de 29 septembrie, după ce a fost acuzat de un fost coleg de şcoală de hărţuire.  Park Kyung a scris o postare pe Instagram în care dezvăluie că a început să umble cu hărțuitori din cauză că nu era mulțumit de imaginea sa de elev model.

Pe 14 octombrie, o sursa a KQ Entertainment a declaratPark Kyung   își  va începe serviciul militar.

Ulterior, a fost dezvăluit că, anterior înrolării, idolul s-a întâlnit cu fostul coleg de clasă care l-a acuzat de bullying și și-a cerut scuze.

Park Kyung To Be Forwarded To Prosecution For Defamation After Making Chart Manipulation Accusations

Mina ex-AOA, a încercat să se sinucidă și a acuzat-o pe Jimin că a hărțuit-o timp de 10 ani + agenția și membrele erau la curent cu situația 

Poate cel mai urât scandal al anului.

Pe 3 iulie, fosta membră AOA, Mina, a făcut pe contul personal de Instagram mai multe postări prin care povestea cum Jimin a hărțuit-o cât timp a făcut parte din trupă. Mai târziu, Mina a dezvăluit că Jimin a venit personal la ea pentru a discuta și și-a cerut scuze. Mina a mai scris că deși s-a decis să-i accepte scuzelele lui Jimin, nu este sigură dacă acestea au fost sau nu sincere.

Au urmat multe alte informații, mesaje confuze ale lui Mina, care în final și-a șters contul de Instagram și a apelat la ajutor de specialitate pentru a-și trata traumele mentale, în timp ce Jimin a anunțat că se retrage din trupa AOA și  din industrie.

 

În august. NeonPunch s-a destrămat 

Pe 11 august, agenția trupei NeonPunchA100 Entertainment, a confirmat în mod oficial destrămarea trupei.

Irene din Red Velvet a fost acuzată de bullying de o fostă stagiară de la SM Entertainment, Mone Fukuhara 

În octombrie, Irene a devenit centrul unei controverse, în care un editor de fotografii a acuzat-o pe aceasta de o criză violentă. Pe o comunitate online din Coreea, o fostă stagiară de la SM Entertainment a afirmat: „Încă îmi amintesc când eram stagiară și Joohyun unni se lua de mine, iar Seulgi unni mă ajuta.” Conform internuților, se crede că Mone Fukuhara avea 14 ani la acel moment, iar Irene – 22 de ani.

Așa cum a fost raportat anterior, Kang Kook Hwa, editor, a recunoscut că a fost tratat inadecvat de o celebritate. Irene a admis că este idolul din postare, iar, de atunci, tot mai mulți stiliști au vorbit despre accesele ei de furie.

Vedeta şi-ar fi cerut scuze iar multe vedete au sărit public în apărarea sa.

O internaută a susținut  că e fosta iubită a lui Chanyeol din EXO şi  că acesta  a înșelat-o 

În octombrie, o internaută a publicat pe o comunitate online o scrisoare lungă adresată lui Chanyeol, în care și-a exprimat furia și nemulțumirea față de artist. Aceasta a început prin a spune că pe membrul EXO l-a ajuns karma și că Chanyeol ar fi înșelat-o mereu în cei trei ani în care erau împreună. Pentru a aduce dovezi, a atașat și mai multe poze cu artistul, de asemenea, adăugând cât de scârbită era când a descoperit cu câte fete s-a culcat Chanyeol în timp ce era într-o relație cu aceasta.

Mulţi susţin că pozele ar fi fost trucate, dar idolul a fost constant atacat online după această controversă online.

Chaeyoung din TWICE ar fi într-o relaţie cu un artist de tatuaje.

În noiembrie, Chaeyoung din TWICE fost învăluită în zvonuri cu privire la o relație amoroasă cu un artist de tatuaje. Deşi agenţia artistei nu a confirmat oficial relaţia, fanii și internauții coreeni nu sunt prea mulțumiți de alegerea acesteia și nici felul în care cei doi își afișează relația.

TWICE's Chaeyoung Reportedly Dating Tattoo Artist; JYP Responds | Hype Malaysia

Scandal la premiile MAMA

Se pare că „MAMA”  nu a scăpat nici în acest an de scandalurile de după show. În data de 6 decembrie, în timpul ceremoniei muzicale, o postare pe rețelele de socializare a ajuns virală. Mesajul era următorul: „Am auzit de la un prieten de-al meu că nu există săli de așteptare (destinate artiștilor) la MAMA. Managerii artiștilor așteaptă în parcare (în timp ce idolii se află în mașini).”

Au urmat şi alte mărturii şocante cu privire la condiţiile oribile în care au fost trataţi artiştii.

Ilhoon din BTOB ar fi consumat marijuana şi a părăsit BTOB

În decembrie, a fost dezvăluit că  Ilhoon din BTOB este anchetat pentru că a consumat ilegal droguri. Agenţia CUBE  a susţinut că nu ştia acest lucru. Ulterior, aceasta a anunţat decizia idolului de a se retrage din trupă.

În decembrie. Gugudam s-a destrămat 

În data de 30 decembrie, Jellyfish Entertainment a anunțat că trupa Gugudan se va desființa. Deși activitățile lor de grup s-au încheiat, membrele își vor continua activitățile lor individuale în cadrul agenției, cum ar fi muzica și actoria.

Breaking: gugudan Announces Official Disbandment

 

 

Care vi se pare cea mai șocantă veste din 2020 din industrie?

 

 

 

8 gânduri despre „Scandaluri şi controverse din 2020

 1. Alexia

  Mie personal cea mai șocantă veste a fost cea cu Mina din Aoa, eu prima oara am crezut că o fii vreo glumă proastă. Dar în continuare sunt fericită că Mina este în viață și o susțin cu cel mai mare drag, și sper că Jimin v-a plătii pentru tot ce a făcut-_-

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Neko-chan

  Scandalul cu Mina si Jimin mi se pare cel mai groaznic. Dar si acela in care femeia aia se da drept iubita lu Chen si il acuza ca a inselat-o. Iti poti da seama ce fel de infecti există în lumea asta.

  Apreciază

  Răspunde
  1. Kim Autor post

   daa. am scris la vremea respectiva despre el dar nu l-am mai pus in selectia noastra. chiar nu stiu ce sa spun, vad ca a semnat cu o agentie, ma intreb daca au fost toate zvonurile adevarate, de vreme ce o agentie l-a primit..

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s