Peniel din BTOB se pronunță împotriva rasismului împotriva americanilor asiatici

Peniel, membru al grupului BTOB, s-a pronunțat împotriva rasismului în creștere manifestat asupra asiaticilor din America.

Odată cu începerea pandemiei COVID-19 , rasismul și atacurile motivate rasial împotriva americanilor asiatici au fost în continuă creștere. În ianuarie, luna trecută, un tânăr l-a împins pe Vicha Ratanapakdee, un bătrân în vârstă de 84 de ani, în timp ce acesta se afla la o plimbare de dimineață în San Francisco. În cele din urmă bătrânul a murit din cauza rănilor suferite. Acum câteva săptămâni, un bărbat chinez de 91 de ani din San Francisco a fost împins de la spate pe trotuar. Aceste atacuri ridică îngrijorări cu privire la violența și hărțuirea anti-asiatică despre care unii lideri ai comunității asiatico-americane susțin că au fost stimulate de faptul că unele persoane se referă la Coronavirus ca fiind „virusul Chinei” sau „gripa Kung”.

Pentru a-și arăta susținerea față de americanii asiatici, Peniel a postat în povestea sa de pe Instagram, următorul mesaj:  „Asiaticii trebuie incluși în anti-rasismul nostru”.

Alături de artiști precum Jay Park, ce și-au arătat anterior sprijinul față de mișcarea „Black Lives Matter”, membrul BTOB dorește să își arate solidaritatea față de americanii asiatici.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s