Motivul pentru care mai multe celebrități sunt acuzate de hărțuire în școală

Cu toții am observat un mișcare rapidă printre coreeni care ridică destul de multe întrebări pentru fanii și publicul internațional. Până acum, mai mulți idoli și actori au fost acuzați de bullying pe când erau elevi, printre care Soojin din (G)I-DLE, Kim So Hye, Hyunjin din Stray Kids, Sunwoo din THE BOYZ, Chuu din LOONA și alții.

Acest subiect a fost explicat de un coreean pe comunitatea online Reddit, iar postarea lui a devenit ușor virală. Întreaga postare poate fi citită mai jos:

„Salut. Sunt coreean, și doresc să clarific câteva lucruri.

Mai întâi, lumea pare confuză acum că tot mai mulți idoli sunt acuzați de bullying în aceeași zi. Totul este din cauză că cel mai mare portal al Coreei, Naver, a anunțat că va înlătura tab-ul „cele mai căutate” începând cu 25 februarie. Acest tab este destul de puternic, întrucât el este prezent de îndată ce accesezi Naver și poți vedea cei mai căutați termeni, dar și articolele cu acești termeni. De spus mai simplu, acest tab ține publicul la curent cu cele mai mari știri.

Totuși, Naver a anunțat că vor înlătura acest tab, iar aceasta a dus un val de panică printre coreeni. De ce? Pentru că va fi mult mai ușor pentru idolii problematici să se ascundă și să scape basma curată, întrucât articolele despre ei nu vor deveni virale. Deci, desigur, coreenii cred că ei trebuie să fie expuși publicului înainte ca schimbările de la Naver să intre în vigoare.

În al doilea rând, diferit de majoritatea țărilor membre OECD (Organizația de Dezvoltare și Cooperare Economică), defăimarea și insultarea sunt subiecte de crimă în Coreea. Defăimarea, prin acuzarea de fapte reale sau false a altei persoane, este o crimă. Acest lucru cântărește greu pentru coreenii care doresc să se apere, chiar dacă ei au dreptate.

Totuși, unul din cele mai mari scandaluri în Coreea din săptămâna trecută a fost acuzațiile de bullying către jucătorii gemeni de volei, care s-au dovedit a fi adevărate. Acești jucători au fost sancționați și au suportat consecințele. Ei au fost la toate știrile. Tot acest haos a oferit oamenilor curajul să vorbească în apărarea lor, în ciuda riscului de a fi dați în judecată, pentru că ei tocmai au văzut un exemplu real în care victima primește dreptate.

În al treilea rând, cred că voi toți subestimați definiția pentru „bullying” în Coreea. Nu cer să înțelegeți, întrucât voi cu siguranță nu ați fost la o școală coreeană pentru a o trăi pe propria piele. Dar voi trebuie să înțelegeți că mediul social la școală nu este identic în toată lumea, iar agresiunea în școlile coreene nu se rezumă doar la înjurături, luarea banilor pentru prânz sau orice ați mai citit.

Este de fapt un concept mai profund, în care unii doresc să demonstreze superioritatea asupra altora, care nu își pot apăra demnitatea. Ești literalmente tratat ca un gunoi, iar cea mai rea parte este că nimeni nu te poate ajuta. Profesorii nu au nici o putere – pur și simplu tot ce pot ei să facă este să cheme bătăușul în oficiu pentru o discuție. Când pedeapsa corporală a fost înlăturată (o decizie minunată după părerea mea) noua problemă a fost că profesorii au fost lipsiți de o modalitate de a pedepsi studenții care trec peste limită. În principiu, profesorii nu au nici o putere și nu recunosc hărțuirea pentru că ei nu pot face nimic, iar copilul nu poate ține piept agresorilor.

De aceea, hărțuirea în școală doar a devenit mai frecventă, iar noi, ca o societate, suntem la curent cu această problemă, dar nu știm cum să o rezolvăm. Totuși, întrucât toți coreenii au fost la școală, ei au devenit destul de senzitivi la acest tip de probleme, pentru că ei știu cât de rău poate fi de fapt.”

În Coreea de Sud, crima de defăimare este de două tipuri: defăimare prin acuzații false (허위사실 적시 명예훼손죄) și defăimarea prin acuzații adevărate (사실적시 명예훼손), un fapt care face Coreea să fie unică. Pentru ca agențiile de divertisment să dea în judecată pentru defăimare, ei trebuie să declare dacă acuzațiile aduse artiștilor sunt false sau adevărate. Prin urmare, dacă acuzațiile sunt adevărate, agențiile rareori acționează în judecată, întrucât ei vor trebui să accepte că acuzațiile sunt adevărate. Cu alte cuvinte, dacă acuzațiile aduse celebrităților sunt adevărate, legile coreene cu privire la defăimare NU sunt un motiv pentru victime să se abțină de la apărare.

Așadar, tot acest „trend” – cum a fost numit de mai mulți fani internaționali, este de fapt o mișcare disperată a persoanelor ce au fost victimizate în școală să primească dreptate. Nu este un trend de a răni reputația idolilor pe care nu-i placi, nu este un mijloc de a capta atenția publicului. Este o problemă socială frecventă și acum, iar adolescenții coreeni trebuie să învețe că bumerangul se întoarce – deseori când nu te aștepți.

sursa: (1)

3 gânduri despre „Motivul pentru care mai multe celebrități sunt acuzate de hărțuire în școală

  1. Neko-chan

    Mi se pare foarte ciudată legea aceasta (in mare parte fiindca nu o inteleg). Prima oară si eu am considerat ca sunt doar anti-fani ai lor, dar acuma mi-am clarificat ca mersul la scoala in Coreea este destul de greu. Esti tratat ca un gunoi si daca esti de-al lor, coreean, dar studenții străini is si mai „torturati”.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s