Spotify explică oficial motivul pentru care sute de melodii K-pop au fost șterse

Spotify Officially Explains Why Hundreds Of K-Pop Releases Were Removed From Platform Worldwide

Pe 1 martie, mulți fani K-pop au descoperit că melodiile lor preferate nu se mai regăsesc pe Spotify.

Pe 1 martie , utilizatorii Spotify din întreaga lume au observat că multe melodii K-pop nu mai erau disponibile pe platformă. Întreaga discografie a unor artiști a dispărut fără niciun avertisment, în timp ce alții au rămas doar cu câteva dintre melodiile lor. 

Ulterior în aceeași zi, Spotify a anunțat oficial că acordul de licențăcu distribuitorul coreean de muzică Kakao M a expirat, ceea ce înseamnă că toată muzica distribuită de agenție nu va mai fi disponibilă în serviciul lor. 

Un purtător de cuvânt al Spotify a explicat: „Din cauza expirării acordului nostru original de licențiere cu Kakao M la 1 martie 2021, nu mai putem oferi catalogul său fanilor și ascultătorilor din întreaga lume.”

„Am făcut eforturi în toate direcțiile în ultimul an și jumătate pentru a reînnoi acordul global de licențiere, astfel încât să putem continua să punem muzica artiștilor Kakao M la dispoziția fanilor din întreaga lume, precum și a celor 345 de milioane de utilizatori din 170 de regiuni diferite ”, au continuat ei. „Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, nu am reușit să ajungem la un acord cu privire la reînnoirea licenței noastre globale.”

Spotify a continuat să clarifice speculațiile potrivit cărora expirarea acordului de licențiere cu Kakao M a avut legătură cu lansarea recentă a serviciului său în Coreea de Sud, care a pus Spotify în competiție directă cu propriul serviciu de streaming Kakao M Melon.

Purtătorul de cuvânt al companiei a declarat: „Problema acordului nostru global de licențiere nu are legătură cu lansarea serviciului nostru în Coreea de Sud”

„Considerăm că această situație este profund regretabilă pentru mulți artiști, precum și pentru fanii și ascultătorii din întreaga lume și sperăm sincer că vom putea rezolva rapid situația actuală”, au continuat ei. „Vom continua să facem tot posibilul pentru a putea continua să lucrăm cu deținătorii drepturilor coreene, inclusiv Kakao M, și să ajutăm atât piața muzicală coreeană, cât și ecosistemul general de streaming să crească împreună.”

Întrucât Kakao M distribuie o mare parte din muzica coreeană – ca exemplificare, 37,5% din top 400 de melodii de la Gaon din 2020 au fost lansări Kakao M – pierderea catalogului este o lovitură considerabilă pentru fanii Spotify și K-pop care folosesc serviciul.

Printre artiștii care sunt direct afectați de faptul că melodiile lor au fost retrase de pe Spotify se numără:  IU, Seventeen, NU’EST, MAMAMOO, Epik High, CL, GFRIEND, MONSTA X, APINK, THE BOYZ, Sunmi, (G)I-DLE, LOONA, SF9, HyunA, 4Minute, VIXX, INFINITE, Dreamcatcher, MOMOLAND, ASTRO, Zico, Block B, B2AST, Jessi, WJSN, AOA, BTOB, Golden Child, VICTON, Lovelyz, PENTAGON, ONEUS, Hyolyn, KARD, Brave Girls, CNBLUE, DIA, Younha, Sechskies, și mulți alții.

Sursa

Un gând despre „Spotify explică oficial motivul pentru care sute de melodii K-pop au fost șterse

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s