Top 10 trupe k-pop feminine cu cele mai multe Daesung-uri de până acum

Pentru o trupă k-pop, a câștiga un Daesang este cu siguranță o realizare imensă.

În industria muzicală coreeană, Daesang-ul sau Marele Premiu este cea mai înaltă formă de a obține rezultate în urma muncii depuse, la o ceremonie de premiere. Este una dintre cele mai mari onoruri pe care vreun artist coreean o poate primi în întreaga carieră. Aceste premii includ Artistul anului, Melodia anului, Albumul anului și Idolul mondial al anului și sunt determinate de vânzările fizice și digitale.

Pentru un grup de fete este destul de greu să obții un astfel de premiu, având în vedere succesul uriaș al grupurilor de băieți, de aceea este o realizare imensă pentru trupele feminine.

Iată, în continuare top 10 grupuri de fete cu cele mai multe premii Daesang din toate timpurile:

10. Fin.K.L. – 1 Daesang

Fin.K.L face parte din generație de idoli k-pop și a fost formată de compania DSP Media în anul 1998. Trupa este formată din membrele Lee Hyori, Ock Joo Hyun, Lee Jin și Sung Yu ri. În toată cariera, fetele au câștigat un singur Daesang.

9. miss A – 1 Daesang

miss A a debutat în anul 2010 sub compania JYP Entertainment și a avut patru membre: Fei, Jia, Min și Suzy. Grupul a debutat în iulie cu single-ul „Bad Girl Good Girl”, fiind al doilea grup k-pop (primul fiind 2NE1) care a obținut Melodia anului la Mnet Asian Music Awards (MAMA) chiar în anul debutului. Trupa s-a despărțit oficial la sfârșitul anului 2017.

 

8. Wonder Girls – 2 Daesang-uri

Wonder Girls a fost un grup de fete format de JYP Entertainment. Grupul a debutat în februarie 2007 cu single-ul „Irony” și cu cinci membre: Yeeun, Sunye, Sunmi, Hyuna și Sohee. Grupul a obținut 2 premii de prestigiu în întreaga lor carieră ca trupă: Melodia anului la Mnet Asian Music Awards cu ”Nobody” și Marele premiu oferit de Seoul Music Awards.

 

7. MOMOLAND – 2 Daesang-uri

MOMOLAND a debutat sub agenția MLD Entertainment prin reality show-ul Finding Momoland în 2016. Câștigătoarele emisiunii: Hyebin, Yeonwoo, Jane, Nayun, JooE, Ahin și Nancy, au fost primele membre care au debutat inițial, iar apoi au venit și Taeha și Daisy. În anul 2018, trupa a câștigat Marele Premiu la festivitățile Korea Brand Awards și Korea Cable TV Awards, cu melodia Bboom Bboom.

6. MAMAMOO – 2 Daesang-uri

Trupa a debutat sub îndrumarea agenției RBW (WA Entertainment) în anul 2014. Cvartetul a câștigat 2 Daesang-uri până acum: Evoluția anului la Korea PD Awards și Cea mai bună evoluție live a anului la Soribada Best K-Music Awards (SOBA).

5. GFRIEND – 2 Daesang-uri

Grupul este format din șase membre care au debutat sub compania Source Music în anul 2015. Grupul este format din Sowon, Yerin, Eunha, Yuju, SinB și Umji. Fetele au debutat cu EP-ul Season of Glass pe 15 ianuarie 2015. Grupul a câștigat un total de 2 premii daesang de-a lungul carierei, printre care Evoluția anului la ”Korea PD Awards” și Marele Premiu pentru categoria Hallyu (K-pop Singer) la Korean Culture Entertainment Awards.

(În poza de mai jos, cei de la allkpop au scris că trupa a câștigat 3 daesang-uri, dar după mai multe căutări, am aflat că fetele din GFRIEND au doar 2 Daesang-uri și nu 3.)

 

4. Red Velvet – 4 Daesang-uri

Red Velvet a debutat inițial în 2014 cu 4 membre, dar un an mai târziu, trupa a avut următoarele membre: Wendy, Seulgi, Joy, Irene și Yeri sub conducerea SM Entertainment. Grupul a câștigat până acum: Melodia anului la Asia Artist Awards (AAA) cu Umpah Umpah, Evoluția anului la „Korea PD Awards”, Marele Premiu la Korea Popular Music Awards și Melodia anului la ”Soribada Best K-Music Awards”.

3. 2NE1 – 6 Daesang-uri

2NE1 a fost un grup de fete format din Bom, CL, Dara și Minzy. Grupul a debutat sub YG Entertainment în anul 2009. Trupa s-a bucurat de un succes răsunător în anii de activitate și a primit 6 premii prestigioase: Melodia anului (în 2009 și 2011), Albumul anului (2010) și Artistul anului (2010) la ”Mnet Asian Music Awards”, Albumul anului la Melon Music Awards (în 2010 și 2011). 2NE1 s-a despărțit oficial în anul 2016.

 

2. Girls’ Generation (SNSD) – 9 Daesang-uri

Cunoscută și sub numele de SNSD, a debutat sub compania SM Entertainment. Trupa a avut inițial 9 membre, dar la momentul aceasta a rămas doar cu opt: Taeyeon, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona și Seohyun. Internauții coreeni le-au numit pe fete Trupa națiunii și au acumulat un total de 9 daesang-uri. De asemenea, SNSD este singura trupă feminină care a obținut un Marele Premiu la Golden Disk Awards.

 

1. TWICE – 16 Daesang-uri

A debutat în anul 2015 sub compania JYP Entertainment. Grupul este format din nouă membre: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung și Tzuyu. TWICE este singura trupă care a câștigat Melodia Anului la ”Mnet Asian Music Awards” timp de trei ani consecutivi. În prezent, TWICE are peste 10 milioane de vânzări de albume fizice.

Sursa: allkpop.com

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s