Internauții susțin că drama „Squid Game” este foarte similară cu un serial japonez

Noul serial coreean de pe Netflix, „Squid Game” este acuzat de plagiat!

Noul serial coreean de pe Netflix care a fost lansat în data de 17 septembrie, „Squid Game”, a stârnit curiozitatea publicului internațional, ajungând pe locul întâi în România și SUA după doar câteva zile. Totuși, internauții au început să discute intens despre asemănările dintre dramă și serialul japonez „As the Gods Will”, care a fost lansat în anul 2014. Suspiciunile au început să apară încă de când a fost prezentată prima probă din „Squid Game”, în primul episod.

 
 

În prima probă, concurenții au fost duși într-o încăpere pentru a juca jocul coreean „Mugunghwa Flower has Bloomed”. Căutătorul este o păpușă înfricoșătoare care are un senzor care detectează mișcarea, iar cei ce pierd sunt împușcați mortal. În drama japoneză, apare o astfel de păpușă cu aspect înfiorător care joacă același joc cu studenții unei clase, iar toți cei ce pierd sunt omorâți.

După toate comentariile, regizorul Hwang Dong Hyuk a explicat în urma unei prezentări modul în care a creat povestea din „Squid Game”. Acesta a spus: „După ce am filmat primul meu proiect în anul 2008, am început să merg la multe magazine care aveau cărți manga sau manhwa. Am văzut multe povești despre supraviețuire, așa că m-am gândit că ar fi interesant să creez și eu o astfel de poveste, doar într-un mod coreean. Am finalizat scenariul în 2009, dar mi s-a spus că nu ar avea succes deoarece povestea este dură, iar acest gen nu era unul popular pe atunci. Am înțeles asta, așa că am încetat să mai lucrez la idee. ”

Legat de asemănările dintre cele două seriale, regizorul a comentat: „În timp ce am început filmările, am auzit că oamenii vorbesc despre asemănările dintre drama pe care o produc și serialul japonez „As the Gods Will”. Dar eu am ales jocul pentru prima probă încă din 2009. Aceasta ar fi singura asemănare întâmplătoare. Nu am copiat nimic. Dacă o luăm logic, aș fi fost primul care ar fi scris ideea.”

Tu ce părere ai?

sursa: allkpop

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s