10 idoli k-pop din prima generație care au prosperat pe micile ecrane

Este posibil ca noii pasionați de K-pop să fi fost atrași prin intermediul unor grupuri care au debutat în ultimii ani, dar odată ce ați început să vă adânciți, veți realiza că aveți mult de parcurs. Înainte de BTS și EXO, sau Girls ’Generation și Wonder Girls, aceast gen muzical care a luat lumea cu asalt era deja în viață și începea în anii 90 și începutul anilor 2000.

Pentru unii, muzica grupurilor de idoli din prima generație ar putea fi un teritoriu neexploatat. Dar dacă nu le-ați ascultat încă, este mai probabil să le fi urmărit deja. Cunoașteți aceste zece grupuri care și-au făcut un nume nu doar în K-pop, ci și în lumea K-dramelor.

Eugene

Înainte de a cuceri lumina reflectoarelor ca Oh Yoon Hee din ”Penthouse”, Eugene a debutat în 1997 în SES, un trio legendar care este încă unul dintre cele mai bine vândute grupuri de fete din Coreea de Sud din toate timpurile. După desființarea lor, ea a marcat micul ecran cu rolul principal în ”Save the Last Dance For Me” (2004), alături de Ji Sung, urmată de alte proiecte de renume internațional precum ”Wonderful Life (2005)” și ”King of Baking”, ”Kim Tak Gu” ( 2010).

Yoon Kye-sang

L-ați văzut ca Lee Kang în drama ”Chocolate” cu Ha Ji-won din 2019, dar pentru adepții veterani ai K-pop-ului, Yoon Kye Sang a capturat mai întâi inimile ca vocalist al grupului națiunii OG g.o.d. A câștigat un rol principal după altul încă din primii ani ai carierei sale, inclusiv Kang Seung-Jae în ”My 19-Year Old Sister-in-Law” (2004), Yoon Pil-Joo în premiatul rom-com ”The Greatest Love” (2011) și Seo Joong-won în ”The Good Wife” (2016). El va reveni în acest 2021 cu seria de thriller ”Crime Puzzle”.

Yoon Eun Hye

Înainte de rolul ei de Shin Chae-Kyung în ”Princess Hours” (2006) și de a se ridica în continuare în rolul Go Eun-chan în ”Coffee Prince” (2007), această figură cheie a febrei Hallyu a intrat în industria divertismentului în 1999 ca membru al Baby VOX. Grupul de fete a câștigat o mulțime de fani, în primul rând în Asia de Est. Yoon Eun Hye va prelua mai târziu alte personaje principale în drame, inclusiv ”Lie to Me” (2011), ”Missing You” (2012) și ”Love Alert ”(2018).

Eric Mun

Dacă urmăriți emisiuni coreene de ceva timp, acum l-ați recunoaște cu ușurință pe acest actor căutat. Chiar înainte de a afișa câteva proiecte de pe micile ecrane, Eric Mun dominase deja arena muzicală ca lider al celei mai vechi trupe de K-pop Shinhwa. În 2005, a avut primul său rol principal în ”Super Rookie” alături de Han Ga-in. Lucrările sale ulterioare au continuat să-l plaseze în prima linie, inclusiv personajul titular în ”Strongest Chil Woo” (2008), Park Do-Kyung în ”Another Miss Oh” (2006) și Jun Ji Hoon în ”The Spies Who Loved Me” (2020).

Jung Ryeo-won 

Jung Ryeo-won a debutat în 2000, ca parte a Chakra. Patru ani mai târziu, a părăsit grupul și a decis să-și croiască o cale în actorie și s-a stabilit cu succes în domeniu. A câștigat popularitate ca Yoo Hee-jin în ”My Name is Kim Sam Soon”(2005). În 2009, a fost distribuită în rolul principal al piesei de epocă ”Printess Jamyung”. Anii care au urmat și-a consolidat prezența și mai mult cu îpersonaje feminine în diferite lucrări, cele mai recente fiind ”Witch At Court” (2017), ”Wok of Love” (2018) și ”Diary of A Prosecutor(2019)”.

Sung Yu-Ri

Cu mai bine de două decenii în urmă, K-pop-ul a văzut sosirea lui Fin.K.L, un colectiv extraordinar de femei care avea să devină o forță de care trebuie să ții cont. Pe măsură ce cariera lor a înflorit, s-au aventurat în proiecte solo. Maknae Sung Yu-ri s-a trezit în tranziție la actorie în 2002. De atunci, ea a interpretat personaje principale, prima ei fiind ”Thousand Years of Love” (2003) alături de So Ji Sub. Printre proiectele sale notabile se numără ”The Snow Queen ”(2006), ”Swallow the Sun” (2009) și ”Feast of the Gods” (2012).

Kim Dong-wan

Un alt cântăreț Shinhwa care a trecut la scena K-drama este Kim Dong Wan. Deși este încă activ ca muzician – așa cum a dovedit mini-albumul său solo din 2020 … LER – a lucrat continuu ca actor. A jucat în diferite serii precum ”A Farewell to Sorrow ”(2005) cu Park Sun-young și Oh Yeon-soo, ”Cheer Up”, ”Mr. Kim! ”(2012) și ”I Hate Going to Work ”(2019) cu Han Soo-Yeon și So Ju-Yeon.

Lee Hee-jin

De asemenea, o bijuterie a Baby V.O.X, Lee Hee-jin a intrat în serialele de televiziune la câțiva ani după desființarea grupului ei ca Eun Ae-ryung în ”It’s Okay, Daddy’s Girl” (2010). A apărut frecvent ca distribuție secundară în lucrări populare – ca Jenny în ”The Greatest Love” (2011), ca Kim Hyo-Joo în ”The Lady in Dignity”(2017) și ca ”Printess So-jin în The Last Empress”(2018).

Lee Jin

Cu talentul incontestabil al grupului de fete Fin. KL, nu este de mirare că până și lucrările solo ale membrilor se descurcă bine. Lee Jin a intrat în rândul actrițelor transformate în idoli, începând cu popularul sitcom ”Nonstop”. A jucat rolul reginei Jeong-Hyeon în ”The King and I” (2007-2008) și s-a reunit cu colega de trupă Sung Yu-ri în ”The Secret of Birth” (2013). Ea continuă să fie rolul principal în următorul ei proiect ”Shining Romance” (2014).

Eun Ji-won

Este posibil ca telespectatorii să-l fi urmărit mult mai mult în spectacole de varietate, dar pentru unii este foarte iubit ca Do Hak-chan din echipa extrem de populară ”Reply 1997”. El este noul copil din Seul care ajunge să se îndrăgostească de fanul K-pop angajat Mo Yoo-Jung (Shin So-Yul). În viața reală, Eun Ji-won este de fapt liderul grupului de care Yoo-Jung este obsedat și una dintre cele mai faimoase trupe de băieți din toate timpurile – SECHSKIES!

sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s