MLD Entertainment trebuie să îi restituie lui Daisy salariile neplătite + agenția face apel

Sweet Daisy 'din Momoland (K-pop Band) Descărcare de fundal HD

Tribunalul a decis în favoarea lui Daisy în procesul intentat împotriva agenției MLD Entertainment.

În luna iulie a anului 2016, MLD Entertainment a ales membrele noului grup feminin pe care se pregătea să îl debuteze prin emisiunea „Finding Momoland”. Deși Daisy a fost eliminată inițial, ea a semnat un contract exclusiv cu agenția în septembrie 2016 și a devenit membră MOMOLAND în aprilie 2017.

MLD Entertainment a reținut 66 de milioane de woni (aproximativ 55,238 de dolari) din câștigurile lui Daisy, motivând că a fost una dintre cele zece participante la emisiunea „Finding Momoland” și că trebuia să plătească o zecime din totalul costului de producție de 660 de milioane de woni (aprox. $552,380).

Daisy a dat în judecată MLD Entertainment după ce agenția a refuzat să o plătească pentru a acoperi costurile din aprilie 2016, costuri care au avut loc cu cinci luni înainte de a semna contractul. Ca răspuns, un reprezentant al MLD Entertainment a declarat: „Nu este nicio problemă, întrucât contractul a decis să acopere 100% din costurile de producție care au avut loc înainte de debut. Este o practică folosită în industria de divertisment.

În data de 10 octombrie, Tribunalul Districtului Central din Seul a decis în favoarea lui Daisy, dând următorul verdict: „Plătiți-i 79,26 milioane de woni (aproximativ $66,345) lui Daisy.” Acesta a explicat: „Dacă nu este specificat altfel, atunci contractul este intră în vigoare începând cu data în care a fost semnat. Sintagma ‘înainte de debut’ din contract înseamnă că se începe din data în care a fost semnat contractul exclusiv. Nu există nicio dovadă clară că este o practică folosită în industria de divertisment.

În plus, Tribunalul a decis ca MLD Entertainment să plătească 13 milioane de woni (aproximativ $10.882), bani pe care agenția îi datorează lui Daisy. Cu toate acestea, nu a fost acceptată cererea de daune adiționale a lui Daisy, de zece milioane de woni (aprox. $8,371). 

Pe 11 noiembrie, a fost dezvăluit că MLD Entertainment a înaintat un apel împotriva lui Daisy. O sursă a agenției a declarat: „După câte știm, cererea apelului a fost trimisă deja. Este un întreg proces.

sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s